Χειροτονείται Διάκονος και Πρεσβύτερος ο Βαγιανός – Ιωάννης Κώστογλου, ένας Άξιος και αγαπητός συμπολίτης μας πνευματικό παιδί του μακαριστού π. Χρήστου

3
28680

Το Σάββατο 17/12/2022 και την Κυριακή 18/12/2022 το πρωί πραγματοποιείται στον ΙΝ Αγίων Πάντων Κω η εις Διάκονον και η εις Πρεβύτερον χειροτονία του αγαπητού συμπολίτη μας Βαγιανού – Ιωάννη Κώστογλου.

Στις ίδιες ημερομηνίες που είχε χειροτονηθεί αντίστοιχα και ο πνευματικός του πατέρας μακαριστός π. Χρήστος Τσουκνιάς (επί χρόνια Ιερέας και στυλοβάτης της ενορίας των Αγίων Πάντων).

Ένα ιδιαίτερα αγαπητό, σεμνό, χαμηλών τόνων, ευγενικό, φιλήσυχο, πράο, ανεξίκακο, φιλότιμο και εργατικό παιδί. Με ιδιαίτερη κλίση από πολύ μικρός στο ιερό ως δεξί χέρι και βοηθός του μακαριστού π. Χρήστου ( ο οποίος από τότε τον προόριζε για ιερέα και έτυχε μάλιστα να γίνει και γαμπρός του, μιας και προσφάτως παντρεύτηκε την εγγονή του Δόμνα). Βαθύς γνώστης του τυπικού και όλων των εκκλησιαστικών πραγμάτων.

Σε μια ενορία πρότυπο για το «φυτώριο» νέων παιδιών που δημιούργησε ο π. Χρήστος και συνέχισε επάξια ο γιος του π. Αναστάσιος, κοντά στην εκκλησία και τις ενοριακές δράσεις (δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι έχουν χειροθετηθεί Αναγνώστες) αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ενοριτών-εθελοντών (σαν μια μεγάλη οικογένεια) σε όλες τις εκφάνσεις της (πανηγύρια, ιερές ακολουθίες, εκδηλώσεις κλπ).

Πολλές ευχές απ’ όλους εμάς, στον νέο ΑΞΙΟ από πριν προορισμένο λειτουργό του Υψίστου να παραμείνει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγνότητα και αυθεντικότητα στα νέα του ιερατικά καθήκοντα «εις πολλά έτη».

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ