Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο Εορτασμός στον ΙΝ Αγ. Νικολάου Πυλίου

0
5814

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη χτες ο πανηγυρικός εσπερινός και τελέστηκε σήμερα η πολυιερατική Θεία λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Πυλί.

Συλλειτούργησαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ, ο εφημέριος του ιερού ναού π. Κωνσταντίνος Κουκούλας, ο π. Ηρακλής Ζωγραφάκης, ο π. Ιωάννης Καραγιάννης και ο Διάκονος π. Περικλής Πουλέντσης.

Έψαλλε χορός Ιεροψαλτών: Γρηγόρης και Βασίλης Καστελλοριζιός, Εμμανουήλ Κυπραίος, Τάσος Γιακουμής, Γιώργος Κανδήλης, Μιχάλης Ζώης και Ιωάννης Κατίκας.

Ο π. Ιωακείμ στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, τονίζοντας ιδιαίτερα στην οικουμενική σύνοδο που καταδίκασε τον Άρειο, όπου είχε πάρει μέρος και ο τότε Επίσκοπος Κω, Μελίφρων.

Σε αυτή τη σύνοδο ο Άγιος Νικόλαος χαστούκισε τον ασεβή Άρειο και φυλακίστηκε, του αφαίρεσαν το Ευαγγέλιο και το ωμοφόριο, ωστόσο με θαυμαστό τρόπο του τα έδωσαν πίσω παρουσιαζόμενοι σε αυτόν ο ίδιος Χριστός και η Παναγία με τους φρουρούς να τον βρίσκουν το πρωί όρθιο με το ωμοφόριο να διαβάζει το Ευαγγέλιο στη φυλακή.

Αμέσως μετά το πέρας των ακολουθιών η εκκλησιαστική επιτροπή και η αδελφότητα του ΙΝ  Αγ. Νικολάου παρέθεσαν πλούσια τράπεζα με νηστίσιμα εδέσματα σε όλους τους προσκυνητές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ