Στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη ολοκληρώθηκε η 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή της Ευαγγελίστριας Ασφενδιού – Εντυπώσεις

2
8502

Με την επίσκεψη στο μεγάλο Ιερό Προσκύνημα του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη ολοκληρώθηκε η 7ήμερη προσκυνηματική εκδρομή του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ασφενδιού ανανεώνοντας το ραντεβού, πρώτα ο Θεός για του χρόνου την ίδια εποχή.

Ο επικεφαλής της αποστολής π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου κατέγραψε εντυπώσεις από τους συμμετέχοντες της εκδρομής και την υπεύθυνη του ταξιδιωτικού γραφείου (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Το μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη αποτελεί τόπο προσκυνήματος ενός Αγίου που έγινε γνωστός σε όλο τον κόσμο για τα μεγάλα θαύματά του και πλέον αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες πιστούς κάθε χρόνο, ιδιαίτερα ανθρώπους που αναζητούν την ίαση ασθενειών.

Ο Άγιος Εφραίμ γεννήθηκε στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας το έτος 1384 στις 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού με το κοσμικό όνομα Κωνσταντίνος Μόρφης. Σε ηλικία 14 ετών, το 1398, εγκατέλειψε μητέρα-χήρα και (7) επτά αδέλφια, ύστερα από προτροπή της ευσεβούς αυτού μητέρας, προφανώς διά να αποφύγει την βιαία στρατολογία-«παιδομάζωμα», για την επάνδρωση των γενιτσαρικών σωμάτων, και προσήλθε διά να μονάσει εις την Ι. Μονήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την ακμάζουσα τότε επί του Όρους των Αμώμων της Αττικής. Ο Άγιος Εφραίμ ασκήτεψε και μόνασε στην Ιερά Μονή επί 28 χρόνια.

Κατά το έτος 1424 οι Τούρκοι εισέβαλαν βιαίως εις την Ι.Μ. του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου επί του Όρους των Αμώμων και σφαγίασαν αγρίως τους Πατέρας της Μονής.

Ο Άγιος Εφραίμ απουσίαζε στη την σπηλιά του επί του Όρους και επιστρέψας, όταν είδε τα σώματα των Πατέρων εσφαγμένα εδώ και εκεί εθρήνησεν γοερώς. Τον επόμενο χρόνο την 14ην Σεπτεμβρίου 1425, εορτή πάλι Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού επανήλθαν οι βάρβαροι Οθωμανοί και ευρόντες τον Άγιον τον συνέλαβαν και τον βασάνιζαν επί 8 ½ μήνες, μετά μεγάλης μανίας και βαρβαρότητας. Τέλος, τον κρέμασαν ανάποδα σε παλαιό δένδρο μουριάς εντός του περιβόλου της Μονής, αφού διαπέρασαν στον ομφαλό του χονδρό παλαιό ξύλο αναμμένο και αφού τον κάρφωσαν με μεγάλα σουβλερά καρφιά. Ο Άγιος Εφραίμ τελείωσε μαρτυρικώς την ζωή του από τους Τούρκους την 5ην Μαίου του έτους 1426, σε ηλικία 42 ετών.

Τα Λείψανα του Αγίου βρίσκονται στη Μονή Αμώμων (Ευαγγελισμού της Θεοτόκου), στη Νέα Μάκρη.

Τα λεπτομερή βιογραφικά στοιχεία του αποκαλύφθηκαν στη μοναχή Μακαρία Δεσύπρη σε μια σειρά από οράματα που είχε το 1950. Μετά τα οράματα βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο στην περιοχή του όρους Αμώμων στη Νέα Μάκρη (δίπλα στην κατοικία της μοναχής) σκήνωμα του Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Αγίου και το οποίο εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στην ιερά μονή επιτελώντας αναρίθμητα θαύματα στους πιστούς.

Βάιος Σύρρος: Ο δημοσιογράφος του Star εξομολογείται συγκλονιστικό θαύμα από τον Άγιο Εφραίμ

Ο Βάιος Σύρρος υπήρξε ένας από τους παλαιότερους δημοσιογράφους στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και Star Και αποφάσισε 23 χρόνια μετά την πρώτη του ημέρα στο κανάλι να αποχωρήσει οριστικά από την τηλεόραση με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που εξαφανίστηκε με θαυμαστή επέμβαση του Αγίου Εφραίμ.

Ο δημοσιογράφος εξομολογήθηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε αλλά αποκάλυψε και το θαύμα που έζησε ο ίδιος από τον Άγιο Εφραίμ

«Έφυγα από το Star μετά από 23 γεμάτα χρόνια. Το Star είναι η αγάπη μου, η οικογένεια μου. Δεν είναι διαζύγιο, κάποια στιγμή κουράστηκα από την πίεση του δελτίου. Είναι πολύ έντονο το άγχος και το ζω 32 χρόνια. Είχα κάποια θέματα υγείας και θεώρησα ότι δεν μπορώ άλλο να αντέξω αυτή την πίεση. Για μένα ήρθε η ώρα, δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις ταχύτητες που απαιτεί το δελτίο ειδήσεων. Θα κάνω ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο στο διαδίκτυο

Το θαύμα που βίωσα με τον Άγιο Εφραίμ ήταν το κλικ που μου άλλαξε το ζωή. Είχα έναν πόνο στην πλάτη και θεώρησα ότι ήταν καρδιά. Ο γιατρός με εξέτασε και μου είπε ότι όλα είναι τέλεια. Έκανα γαστροσκόπηση και έδειξε καρκινικό όγκο, ευτυχώς ήταν επιφανειακός. Εκεί μουδιάζεις, σταματάει ο κόσμος. Πήγαμε με τη σύζυγο μου στον Άγιο Εφραίμ, για μένα δεν είναι άγιος είναι φίλος μου. Έβαλα το βαμβάκι με το λαδάκι πάνω στο σημείο που θα γινόταν η επέμβαση και ξαφνικά στο δωμάτιο άρχισε να μυρίζει μύρο. Η Ηγουμένη μου είπε ότι με μύρο εμφανίζεται ο Άγιος. Αυτό που με προβλημάτισε είναι γιατί διάλεξε να εμφανιστεί σε μένα ο Άγιος ΅Εφραίμ»

Θαύμα Αγίου Εφραίμ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ναρκομανούς

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βοήθεια σας και με το καλό να επιστρέψετε!Του χρόνου προτείνω να στηρίξετε την τοπική ενορία να στηρίξετε και την τοπική οικονομία! Υπάρχουν Ασφενδιανοί ιδιοκτήτες ταξιδιωτικών γραφείων και άλλα 40 ταξιδιωτικά γραφεία στο νησί της Κω.Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί εσείς και άλλοι ιερείς προτιμούν συγκεκριμένα ταξιδιωτικά γραφεία της Ρόδου!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ