Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας μαγειρεύει και μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή για μοναστηριακό “παστό μπακαλιάρο”

2
4171

Ο συνεργάτης του  kalymnos-news.gΜάμας Χαραμαντάς, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην 7μελή Ομάδα φίλων από Κάλυμνο, που πραγματοποίησε  ένα προσκυνηματικό οδοιπορικό σε Μονές του Αγίου Όρους, από 5-8 Νοεμβρίου 2022,δεν έχασε την ευκαιρία, να καταγράψει όμορφες εικόνες και να κάνει ξεχωριστά ρεπορτάζ.

Ένα από αυτά τα ρεπορτάζ, είναι με τον Αγιορείτη μοναχό Νικήτα, που μαγειρεύει και μοιράζεται μαζί μας τη μοναδική μοναστηριακή συνταγή για «παστό μπακαλιάρο». Μια συνταγή,βασισμένη σε εμπειρίες ετών, Γερόντων του Αγίου Όρους, που συνεχίζουν οι νεώτεροι.

Ο Αγιορείτης Νικήτας ως μοναχός, έχει ένα από τα δύσκολα και κοπιαστικά διακονήματα, αυτό του μάγειρα ,στο Κελί της Παναγίας Πορταΐτισσας στο Άγιο Όρος και μαγειρεύει καθημερινά τόσο για τους μοναχούς στο κελί, όσο και για τους επισκέπτες .

Η μαγειρική για τον μοναχό Νικήτα, είναι μυσταγωγία,πολύ μεράκι, αγάπη και αγνά υλικά. Για αυτό αξιοποιεί τα δώρα της φύσης που προσφέρει σε αφθονία ο ευλογημένος τόπος του Αγίου Όρους. Υλικά που χρησιμοποιεί και προσθέτει στα φαγητά και αποκτούν άλλη νοστιμιά.

Ο μοναχός Νικήτας μαγείρεψε για την αποστολή από Κάλυμνο ,ένα νοστιμότατο, “παστό μπακαλιάρο” που συνοδευόταν από μία εξαιρετική σαλάτα με λάχανο, καρότο και αποξηραμένα φρούτα.

Ο π.Νικήτας, επί το έργον, ενώ μας λέει και τα μυστικά για την επιτυχία των συνταγών και ο Μάμας Χαραμαντάς με την κάμερα του καταγράφει την όλη διαδικασία.

Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας,μέσα από το φακό του kalymnos-news.gr, στέλνει την αγάπη, τις ευχές και τις ευλογίες στην Κάλυμνο ,ενώ τον νοστιμότατο μαγειρευτό μπακαλιάρο,με τη γευστικότατη σαλάτα, που έφτιαξε, απόλαυσε η 7μελής Ομάδα από Κάλυμνο, οι Μανώλης Μουσελλής, Μιχάλης Μπούκης, Μιχάλης Μπιλλήρης, Νικόλας  Τσαγκάρης , Γιάννης Τσαγκάρης, Βασίλης Ψαρομπάς και Μάμας Χαραμαντάς.

Δείτε το πανέμορφο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εντυπωσιακό βίντεο. Ωραίος ο πάτερ Νικήτας. Και ο έπαρχος Καλύμνου αξιοπρεπέστατος. Μπράβο σε όλους. Κύριε Μάμα δεν ξέρω αν διαβάσετε το σχόλιο αλλά κάτι εκπομπές μαγειρικής τέτοιο βίντεο δεν έχουν. Καλή Σαρακοστή σε όλους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ