Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, στην Καρδάμαινα

0
9848
Συνεργάτης aegeanews.


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με τη δέουσα επισημότητα και μεγαλοπρέπεια και με μεγάλο αριθμό προσκυνητών για άλλη μια χρονιά (αύριο βράδυ αναμένεται ακόμα περισσότερος στο παραδοσιακό πανηγύρι και το χορό της κούπας) τιμήθηκε ο εορτασμός της Παναγίας (Γενεσίου της Θεοτόκου) στην Καρδάμαινα, που αποτελεί ορόσημο της λατρευτικής μας παράδοσης για το μήνα Σεπτέμβριο.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από , τους Αρχιμανδρίτες π. Διονύσιο, π. Σοφρώνιο και π. Εμμανουήλ, τον π. Αντώνιο από την Αντιμάχεια, τον π. Ιωάννη από την Κέφαλο, τον π. Νικόλαο από το Μαστιχάρι και τον π. Αναστάσιο από την Κω.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας συνοδεία της Φιλαρμονικής, στρατιωτικού τιμητικού αγήματος και πλήθους προσκυνητών.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή κ. Γιώργο Σακέλλη, Γιώργος Μιαούδης, Σάββας Παναγιώτου, ο μικρός Ευάγγελος Παλούμπης κ.α.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Γιάννης Καμπανής, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριδίκη Νάκη και Γιάννης Κρητικός, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Γιώργος Κυρίτσης, ο πρ. Δήμαρχος Θεοδόσης Βαρκάς, ο Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χατζηνικολάου, ο Πρόεδρος Καρδάμαινας Νίκος Πόγιας, ο τοπικός σύμβουλος κ. Ψύρρης, ο Διοικητής του ΑΤ Ηρακλειδών Δημήτρης Δελής και πλήθος προσκυνητών.

Το Γενέσιο της Θεοτόκου

Πάσας ἀληθῶς, Ἄννα, νικᾷς μητέρας,
Μήτηρ ἕως ἂν σὴ γένηται θυγάτηρ.
Ἐξάγαγε πρὸς φῶς Θεομήτορα ὀγδόῃ Ἄννα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ