Πλήθος προσκυνητών στην Κέφαλο, στο μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας Στυλωτής με τον Επιτάφιο της Παναγίας

0
4488


Η Ακολουθία του Επιταφίου και το παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγιάς Στυλωτής στην Κέφαλο
Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε και φέτος στην Κέφαλο στο μεγάλο πανηγύρι της Παναγίας Στυλωτής . Ονομάστηκε Στυλωτή λόγω αρχαίας μαρμάρινης στήλης (αμφικιονίσκος) που βρέθηκε εκεί και που τώρα δεσπόζει στο κέντρο της εκκλησίας.

Μια ξεχωριστή γιορτή για τον Δεκαπενταύγουστο ο Επιτάφιος της Παναγίας με την περιφορά του γύρω από το ιερό εξωκκλήσι και τα καθιερωμένα κόλλυβα της παναγιάς, που μοίρασαν οι ενορίτισσες.
Το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Κοκκαλάκης, οι αντιδήμαρχοι, Σταμάτης Καμπουράκης, Γεωργία Κασσιώτη, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κρητικός, η κοινοτική σύμβουλος Διονυσία Καμπούρη, η περιφερειακή σύμβουλος Διονυσία Κασσιώτη, αρκετοί ομογενείς και πλήθος κόσμου από όλο το νησί.
Αμέσως μετά -όπως κάθε χρόνο- ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι το οποίο συγκέντρωσε και φέτος ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό προσκυνητών.
Οι εθελοντές της Κεφάλου ετοίμασαν και φέτος άφθονο φαγητό (γίδα βραστή με ρύζι) για όλο τον κόσμο και η διασκέδαση κράτησε έως αργά με την παραδοσιακή ορχήστρα των: Αλέκου Κρητικού (βιολόλυρα-τραγούδι, Νίκου Παριανού (λαούτο-τραγούδι) Λευτέρης Ανδρουλής, Σάκης Πιλάτος και το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Κεφάλου Άγιος Νικόλαος, που κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα!

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ