Η γιορτή της Παναγίας και τα θαύματα στην φωτιά της Εύβοιας

0
1431
Δια χειρός Αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεου Μπαϊμπάκη – Ιεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος

Στις 15 Αυγούστου εορτάζουμε τη Κοίμηση της Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας, της Παναγίας Μητέρας του Χριστού. Είναι εορτή Ορθόδοξη και Ελληνική

Πολλά λόγια δεν χρειάζονται για να έλθει στο νου και στη καρδιά μας η αγάπη και η ευγνωμοσύνη του Έλληνα και του Ορθοδόξου για τη συμπαράσταση της Παναγίας σε ατομικές και εθνικές δύσκολες ώρες. Όλοι έχουμε πείρα της προστασίας και της αγάπης, της συμπαράστασης και της στοργής Της.

Αυτή η πείρα μας, ατομική και συλλογική δείχνει καθαρά πόση εμπιστοσύνη έχουμε στη Θεοτόκο. Εορτάζουμε την Κοίμηση της Παναγίας Θεοτόκου που είναι η Μητέρα όλων μας. Αυτή βρίσκεται στην αρχή της Εκκλησίας και αυτή αντιπροσωπεύει το Αναστημένο Σώμα της Εκκλησίας ως τη νέα ανθρωπότητα που διαπνέεται από τη ζωογόνο πνοή του Παρακλήτου και μέσα στην οποία ζουν όλοι οι Άγιοι της πίστεώς μας, οι οποίοι δια της παρουσίας τους , αλλά και παρεμβάσεών τους θαυμασίως δηλώνουν ότι “Ζη Κύριος ο Θεός”.

Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης

Τα θαύματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου και του Οσίου Δαυίδ στην πυρκαγιά της Εύβοιας!

Μια πραγματικότητα την οποία ζήσαμε όλοι εμείς οι κάτοικοι της Εύβοιας, μετά τις φοβερές πυρκαγιές του περσινού Αυγούστου στη Β. Εύβοια, όπου η ζωντανή παρουσία και παρέμβαση του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, στη διάσωση του Προκοπίου με την τοπική βροχή η οποία δεν επέτρεψε στην πυρκαγιά να φτάσει στον τόπο του Οσίου,

αλλά και του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, ο οποίος προφύλαξε την ομώνυμη Ιερά Μονή από το μένος της πυρκαγιάς, δηλώνουν απερίφραστα την αλήθεια της πίστεώς μας, αλλά και την ζωντανή παρουσία του Θεού. Αυτού του Θεού του οποίου Μητέρα είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Η Παναγία Ζη! Αυτό είναι το μήνυμα του Δεκαπενταύγουστου. Ζη για εμάς τους ανθρώπους. Ζη για τας πρεσβείας!

Η Παναγία Ζη! Είναι η δόξα του ανθρωπίνου γένους στον ουρανό. Είναι η “κυρία πάντων ημών”. Η Παναγία είναι η “παγκόσμιος δόξα”. Η Παναγία Ζη! Αυτό σημαίνει ότι και εμείς θα ζήσουμε. Η δόξα Της στον Ουρανό αποτελεί την εγγύηση και της δικής μας δόξας.

Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης
Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Μπαϊμπάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ