Κύριλλος : Οι Ροδίτες έχουν φθάσει στο σημείο να παίρνουν διαζύγιο για το παραμικρό!

0
168

Μητροπολίτης Ρόδου Κύριλλος : Οι Ροδίτες έχουν φθάσει στο σημείο να παίρνουν διαζύγιο για το παραμικρό !

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα μιλώντας στον Sky σήμερα με αφορμή έρευνα για την απιστία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος

Όπως τόνισε ο Σεβασμιότατος, οι Ροδίτες έχουν φθάσει στο σημείο να χωρίζουν χωρίς πολλές πολλές συζητήσεις για το παραμικρό και χωρίς κανένα δισταγμό, όταν δεν έχουν παιδιά.

Δεν τους κρατούν ούτε και οι συμβουλές των ειδικών, στους οποίους οι περισσότεροι αρνούνται να πάνε . Ο κύριος λόγος των διαζυγίων είναι μεν και η απιστία αλλά περισσότερο η ασυμφωνία χαρακτήρων, όπως είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου.

Ωστόσο ζευγάρια πήραν διαζύγιο ακόμη και για τα εμβόλια για τον κορονοιό. Σύζυγοι άλλαξαν στέγη, γιατί το έτερον ήμισυ εμβολιάστηκε ή γιατί εμβολίασε τα παιδιά.

Επίσης όπως δήλωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου έχουν αυξηθεί και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Το λυπηρό όπως τόνισε είναι πως στον ένα δύο ή και τρία χρόνια έγγαμου βίου οι Ροδίτες χωρίζουν γεγονός που σημαίνει πως είτε δεν κάνουν καλές επιλογές ή δεν θέλουν να κανένα συμβιβασμό ή υποχώρηση για το έτερον τους ήμισυ για να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου τόνισε πως οι Ροδίτες παρά το γεγονός ότι ζουν σε ένα τουριστικό προορισμό πρώτης επιλογής, είναι κοντά στην εκκλησία περισσότερο από ότι οι κάτοικοι άλλων περιοχών και τηρούν τα έθιμα και τις παραδόσεις.

Αύξηση επίσης παρουσιάζει όπως είπε ο κ. Κύριλλος ο αριθμός των πιστών στις εκκλησίες τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικότερα:

«Από ότι αντιλαμβανόμαστε και εμείς είναι αρκετοί οι άνθρωποι που για τους δικούς τους λόγους φθάνουν στην απιστία. Σε μια κοινωνία ζούμε και αυτά τα ακούμε. Όμως δεν μπορούμε να προλάβουμε ή να θεραπεύσουμε καταστάσεις γιατί τα διαζύγια που φθάνουν σε μας είναι τελειωμένα. Παλαιότερα ξεκινούσαν οι διαδικασίες από το γραφείο της Μητροπόλεως. Τώρα εμείς απλά επικυρώνουμε τις δικαστικές αποφάσεις με την εκκλησιαστική βούλα. Με τους περισσότερους από τους ανθρώπους που χωρίζουν δεν ερχόμαστε σε επαφή. Μας φέρνουν τα χαρτιά οι δικηγόροι», είπε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.

Όσο για τους λόγους που οδηγούν τα ζευγάρια στο διαζύγιο είπε:

«Τα περισσότερα περιστατικά διαζυγίων δεν ξεκινούν από την απιστία αλλά από άλλους λόγους. Ο λόγος που κατά κόρον χρησιμοποιείται ως αιτία από τα ζευγάρια είναι η ασυμφωνία χαρακτήρων . Όταν αποφασίσουν όμως να ζήσουν μαζί δύο άνθρωποι πρέπει να ξέρουν τα όρια τους και ποια τα όρια του ανθρώπου με τον οποίο συμβιώνουν»

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι παλαιότερα από την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου γίνονταν προσπάθεια ώστε να μην χωρίζουν τα ζευγάρια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου δήλωσε:

«Αυτό γίνονταν βάση νόμου που άλλαξε στις αρχές της δεκαετίας του 80. Παρατηρούμε όμως από υποθέσεις που έρχονται σε μας ότι τα ζευγάρια αρνούνται να πάνε σε ειδικούς για τις σχέσεις ειδικά όταν δεν έχουν παιδιά. Δύσκολα δηλαδή αλλάζουν γνώμη. Το άσχημο είναι πως βλέπουμε ζευγάρια που χωρίζουν από τον πρώτο δεύτερο ή τον τρίτο χρόνο έγγαμου βίου».

Σχετικά με το αν υπάρχουν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ο κ. Κύριλλος είπε πώς δεν είναι πολλά.

«Είναι πολύ λίγα . Παρόλα αυτά τα περιστατικά βίας έχουν πληθύνει και στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι έχουν γίνει επιθετικοί δεν ανέχονται ο ένας τον άλλον . Ακόμη και στο δρόμο οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Υπάρχει δυσκολία σε ότι αφορά το διάλογο .Έχουμε διαζύγια ακόμη και για τα εμβόλια. Σύζυγοι φεύγουν από το σπίτι γιατί το έτερον ήμισυ εμβολιάστηκε ή γιατί εμβολιάστηκαν τα παιδιά».

Σε ερώτηση για την προετοιμασία σε ότι αφορά τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου τόνισε:

«Τώρα μέχρι την Κοίμηση της Θεοτόκου έχουμε τη νηστεία και τις παρακλήσεις στην Παναγία κάθε βράδυ. Παρατηρήσαμε πως η συμμετο9χή του κόσμου στις λειτουργίες είναι στα προ πανδημίας επίπεδα και αυτό είναι πολύ θετικό».

Πιο κοντά στην εκκλησία και τις παραδόσεις οι Ροδίτες

Σε ερώτηση αν οι Ροδίτες σε σύγκριση με τους κατοίκους άλλων περιοχών της χώρας είναι πιο κοντά στην εκκλησία τα έθιμα και τις παραδόσεις δήλωσε:

«Σε σύγκριση με άλλες περιοχές της Ελλάδας είμαστε σε καλύτερη θέση σε ότι αφορά τα ποσοστά εκκλησιασμού των πιστών. Οι Ροδίτες είναι κοντά στην εκκλησία τηρούν τις παραδόσεις και συμμετέχουν στα μυστήρια Σε άλλες περιοχές τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εμείς είμαστε σε καλύτερη θέση. Το θέμα είναι να κρατήσουμε τις παραδόσεις μας ψηλά» .

πηγή: ekklisiaonline.gr/

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ