Τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Αποκεφαλιστή στα Μαριτσά Ρόδου

0
267

Με την παρουσία δεκάδων πιστών και σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στα Μαριτσά τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου του Αποκεφαλιστή, από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη της Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.

Χτισμένη πάνω στον κεντρικό δρόμο προς τη Δαματριά, η Ιερά Μονή βρίσκεται μόλις 600 μέτρα από την πλατεία των Μαριτσών. Αποτελεί δωρεά ομογενών και κατοίκων των Μαριτσών, ενώ για την ολοκλήρωσή της ιδιαίτερα σημαντική ήταν η προσφορά του κ. Μανώλη Χατζημανώλη με καταγωγή από τα Μαριτσά.

Για την κατασκευή και τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής, ο κ. Λάζαρος Κασέκας, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαριτσών «Ο Κερωνιάτης», αναφέρει:

«Για το θρησκευτικό αυτό, πνευματικό και συνάμα κοινωνικό και πολιτισμικό στολίδι, εργάστηκαν και κοπίασαν, πνευματικά και υλικά, πολλοί Μαριτσενοί, Ροδίτες και Ελλαδίτες.

Είναι όμως δίκαιο και σωστό να αναδείξουμε και να επικροτήσουμε την ιδιαίτερα σημαντική προσφορά, υλική και πνευματική, του συγχωριανού μας Μανώλη Χατζημανώλη και της οικογένειάς του για την ολοκλήρωση της Μονής. Ο Θεός και ο Άγιος Ιωάννης να τους έχει πάντα καλά μαζί με όλους εμάς, Μαριτσενούς και μη.

Πρέπει επίσης να ευχαριστήσουμε και την εκκλησία μας, τον ιερέα μας Παπασάββα και την εκκλησιαστική του Επιτροπή, οι οποίοι χωρίς κανέναν ενδοιασμό συμφώνησαν και εργάστηκαν για την παραχώρηση του κατάλληλου οικοπέδου για την κατασκευή της Μονής.

Για άλλη μια φορά, τα Μαριτσά ενωμένα και επικουρούμενα από φανατικούς φίλους, πρόσφεραν στον Θεό και στους ανθρώπους πνευματική τροφή και αγαλλίαση για χιλιάδες χρόνια μπροστά!

Ο Θεός μαζί μας».

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννη του Αποκεφαλιστή στα Μαριτσά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ