ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα η εορτής της Θείας Αναλήψεως στο Ζηπάρι – Συγκίνηση στα εγκαίνια της αίθουσας του ναού εις μνήμην Θεοδώρου & Κωνσταντίνου Βησσαρίτη

2
4309


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με λαμπρότητα και  μεγαλοπρέπεια ολοκληρώθηκε ο διήμερος εορτασμός της μεγάλης δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στο Ζηπάρι, με Όρθρο και Αρχιερατική Θεία λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης, ο εφημέριος του ιερού ναού π. Ιωάννης Κουτάντος και οι Ιερείς π. Ευτύχιος Παπαγεωργίου και π. Ιωάννης Σταυρόπουλος

Στον χορό των ιεροψαλτών ήταν οι πρωτοψάλτες: Τρύφων Καβαθάς και Ιωάννης Πεταλάς με τους Ιωάννη Κουζούκα, Μανώλη Πόγια και Ιωάννη Χατζαντώνη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής και το μυστήριο της της θείας οικονομίας, το οποίο  είναι όσα έκαμε και κάνει η ανερμήνευτη βουλή του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου και του ανθρώπου

Ο Κύριος Αναλήφθηκε, όταν με τη διδασκαλία του, με τα θαύματα του, με το σταυρικό θάνατο και την Ανάστασή του, τέλειωσε το έργο της θείας οικονομίας για τη σωτηρία του κόσμου. Αναλήφθηκε με δόξα, έδωσε την υπόσχεση πως θα στείλει το Άγιο Πνεύμα και βεβαίωσε πως πάντα είναι μαζί μας, όταν τον πιστεύουμε και τον αγαπάμε.

Ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος, χωρίς να πάψει να είναι Θεός, πήρε πάνω του την ανθρώπινη φύση κι έγινε Θεός και άνθρωπος, Θεάνθρωπος, και ως Θεάνθρωπος αναλήφθηκε στους ουρανούς. Η ανάληψη δηλαδή είναι το ανέβασμα του ανθρώπου στους ουρανούς.

Εκεί τώρα ο Θεάνθρωπος Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου κάθεται στα δεξιά του Θεού Πατέρα και «εντυγχάνει υπέρ ημών», δηλαδή είναι κοντά και μαζί με όλους, που τον πιστεύουν και τον αγαπούν. Και ευλογεί όλους εμάς, όπως τον είδαν οι Απόστολοι να τους ευλογεί και να αναλαμβάνεται στους ουρανούς.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής και αρκετοί προσκυνητές.

Αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία λειτουργία τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο τα εγκαίνια, με Αγιασμό, της νέας παρακείμενης ευρύχωρης ενοριακής αίθουσας του ιερού ναού η οποία είναι δωρεά στην εκκλησία εις μνήμην Θεοδώρου και Κωνσταντίνου Βησσαρίτη από την οικογένειά τους.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όπως αναφέρει συνέχεια ένας πολύ καλός φίλος, ο καλύτερος παπας είναι στο ΖΗΠΆΡΙ

  2. κατι ξερουν παραπανω στην ΚΩ που μας το κρυβουν..γιατι απο οτι ειδα σε αλλο ρεπορταζ στην βορειο ελλαδα ο πατριαρχης (αν και 82 ετων) και η συνοδεια του οταν λειτουργουσαν δεν φορουσαν μασκες καθως επισης και οι προσκυνητες. βασικα ουτε στο δημαρχειο που υπηρχε συνωστισμος σημερα μεχρι και ο πλευρης την εβγαλε με την γκαγκα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ