Άγιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός | Ο λαός υποκλίνεται στον πρώτο εορτασμό του στην Κρήτη

0
1046

Κύριέ μου, Ιησού Χριστέ, θέλω να σώσεις όλους τους ανθρώπους

γιος Ευμένιος Σαριδάκης: Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός. Δεν μπορεί να παραβιάσει το θέλημα κανενός. «Έκανα προσευχή και έλεγα τού Χριστού μας· “Κύριέ μου, Ιησού Χριστέ, θέλω να σώσεις όλους τους ανθρώπους, όλους τούς Ορθοδόξους Χριστιανούς”».

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ εορτάζει τον Αγιο Ευμένιο Σαριδάκη ΑΠΟΣΤΟΛΗ- Εθιά Ηρακλείου Κρήτης- Γιώργος Θεοχάρης Το ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στο χωριό του στην Κρήτη . Η Εθιά Ηρακλείου που ελάχιστοι γνώριζαν ότι υπάρχει, σήμερα γίνεται ξακουστή στην παγκόσμια ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ από το τέκνο της, Αγιο Ευμένιο τον Νέο . Εδώ γεννήθηκε, εδώ ανατράφηκε, εδώ πέρασε το μαρτύριο των 9 χρόνων από τα ακάθαρτα πνεύματα .Εδώ δίδαξε την γνήσια αγάπη και πηγαία πίστη στον Τριαδικό Θεό . ΕΔΩ σήμερα γιορτάζεται η μνήμη του για πρώτη φορά ως ΑΓΙΟ της ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ Εκκλησίας . Εδώ που όσοι προσέρχονται στον τάφο του βλέπουν το θαύμα της ζωής τους, όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μια γριούλα που τον έζησε, την σταύρωνε και ένιωθε χορτασμένη, καθώς ήταν σε κατάσταση πείνας τότε η περιοχή . Την μαρτυρία αυτή την καταγράψαμε σε βίντεο και σας την παρουσιάσουμε εντός των προσεχών ημερών . « Ήμουνα από φτωχή πολύτεκνη οικογένεια, τα σπίτια μας με τον γέροντα Ευμένιο ήταν σε απόσταση αναπνοής, ο Αγιος με σπούδασε κατά το ημιση» δηλώνει στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ο Αρεοπαγίτης κ. Μανώλης Καλεντάκης , ένα πολύ σεβαστό και αγαπητό πρόσωπο για τον Αγιο Ευμένιο, όπως μου είπαν συγχωριανοί του . Σήμερα τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των μητροπολιτών, Πέτρας Γερασίμου, Γορτύνης , Μακαρίου και του Επισκόπου Ρεθύμνης παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης, του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, βουλευτών και Αρχών του τόπου .

Ένα πράγμα δεν μπορεί να κάνει ο Θεός

Κοντά στον Γέροντα είχα πολλές αποκαλύψεις από την αγία του βιοτή, αλλά μία από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες που είχα, αλλά και που άκουσα από ανθρώπους τού Θεού στη ζωή μου, ήταν όταν μού εκμυστηρεύτηκε την εμπειρία που είχε προσευχόμενος ένα βράδυ για όλο τον κόσμο.

 

Και οφείλω να λέω και να ξαναλέω για την εμπειρία αυτή τού Γέροντα, τώρα πού ἔχει κοιμηθεῖ, προς ωφέλεια των Ορθοδόξων πιστών.

Μού είπε λοιπόν· «Έκανα προσευχή και έλεγα τού Χριστού μας· “Κύριέ μου, Ιησού Χριστέ, θέλω να σώσεις όλους τους ανθρώπους, όλους τούς Ορθοδόξους Χριστιανούς”. Και εχάρη ο Θεός.

Και όταν είδα ότι χαιρότανε, Τού είπα· “Κύριε, δεν σώζεις και όλους τούς ετεροδόξους, καθολικούς, προτεστάντες; Όλους, πού πιστεύουνε στο όνομά Σου, αλλά έχουνε κακοδοξίες”; Και εχάρη ο Θεός.

Και μετά είπα· “Χριστέ μου, τι θα κάνουμε με τούς μουσουλμάνους, τούς Κινέζους, τούς Αφρικανούς, αυτούς πού δεν Σε γνωρίζουν, πού δεν Σε πιστεύουνε; Δεν τούς σώζεις και αυτούς, Χριστέ μου; Σε παρακαλώ, σώσε και αυτούς τούς αλλοθρήσκους”! Και εχάρη ο Θεός.

Και εγώ, ξεθάρρεψα και Τού είπα· “Αφού χαίρεσαι έτσι πού προσεύχομαι, Χριστέ μου, να σώσεις όλους τούς ανθρώπους. Και τούς αρχαίους ειδωλολάτρες. Από Αδάμ άχρι τού νύν, όλους τούς ανθρώπους πού έπλασες επί τής γης. Όλους να τούς σώσεις, σε παρακαλώ, Χριστέ μου”. Και εχάρη απέραντα ο Θεός.

Ξεθάρρεψα κι άλλο και Τού λέω· “Αφού χαίρεσαι έτσι, δεν σώζεις και τον Ιούδα, δεν σώζεις και τον διάβολο, να ησυχάσουμε όλοι. Να ησυχάσει και αυτός ο καημένος, πού τυραννιέται με τις διαβολιές του”; Και ελυπήθη ο Θεός…».

«Λυπήθηκε; Γιατί λυπήθηκε»; τού λέω όλος απορία. «Ναι, λυπήθηκε ο Θεός για τον Ιούδα και για τον διάβολο. Διότι, όλοι οι προηγούμενοι άνθρωποι, για τούς οποίους παρακαλούσα, είχανε κάποια ίχνη θελήσεως να σωθούνε και να γνωρίσουνε τον Χριστό, να Τον αγαπήσουνε. Ενώ, ο Ιούδας και ο διάβολος, δεν έχουν ίχνος θελήσεως. Και ένα πράγμα δεν μπορεί να κάμει ο Θεός: Δεν μπορεί να παραβιάσει το θέλημα κανενός».

Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου

xristianos.gr/

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.