ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Μ. Τρίτη Ακολουθία Νυμφίου κ. Ναθαναήλ στον Άγιο Παύλο Κω & κ. Ιερεμίας στον Τίμιο Σταυρό | Δαφνέλαιο από τη Ζιά για την τελετή Αγίου Μύρου στο Πατριαρχείο

1
1399

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & BINTEO

Χαρίκλεια Χριστοφή

Μεγάλη Τρίτη βράδυ και στην ακολουθία του Νυμφίου (Όρθρος Μεγάλης Τετάρτης – Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον ΙΝ του Αγίου Παύλου Κω όπου κήρυξε και το θείο λόγο.

Μαζί του ήταν ο π. Περικλής, ενώ τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Ιωάννη Πεταλά, Μιχάλης Ζώης, Γιώργος Κιάρης και Μανώλης Βασιλώττος.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αμαρτωλή γυναίκα η οποία άλειψε τον Κύριο μύρο με δάκρυα μετανοίας και μίλησε για την ανωνυμία της αμαρτίας και το μεγαλείο της μετάνοιας. Παράλληλα με αφορμή την τελετή παρασκευής του Αγίου Μύρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μνημόνευση και της περιοχής μας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο μιας και το δαφνέλαιο που θα χρησιμοποιηθεί εστάλη από το νησί μας (Ζιά).

Ο Σεβασμιώτατος Αγκύρας κ. Ιερεμία χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου της Μ. Τετάρτης στον ΙΝ Τιμίου Σταυρού Κω με τον π. Κωνσταντίνο και τον Διάκονο π. Περικλή.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης-καθηγητής Γιώργος Σακέλλης, ο Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος και ο Νικόλαος Παπαθωμάς.

Μεγάλη Τετάρτη – Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Γυνή, βαλοῦσα σώματι Χριστοῦ μύρον,
Τὴν Νικοδήμου προὔλαβε σμυρναλόην.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από την επόμενη εβδομάδα θα μπορείτε να βγάλετε την μάσκα στην εκκλησία. Από 1 Μαϊου δεν κολλάει ο κοβιντ εντός ιερού ναού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ