Πάει ο παλιός ο χρόνος | Γράφει η Αικατερίνη Σώκιαλη

2
1055

ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ

Χριστέ μεγαλοδύναμε Θεέ  μας

Χριστέ γεμάτε αγάπη και στοργή

Χαρούμενο τον χρόνο χάρισέ μας

Και δώσε την ειρήνη σου στη Γή

 

Ο πανάγαθος Θεός από άπειρη αγάπη σε μας, θέλησε και φέτος να μας επισκεφτεί και να μας χαρίσει την χαρά και την ειρήνη , που κάθε ψυχή ποθεί, αλλά που ψάχνει σε λάθος δρόμους να τις βρει.

Η Αγία Γραφή (Παλαιά  και Καινή Διαθήκη) καθαρά μας  λέει ότι αυτά τα αγαθά μόνο κοντά στο Χριστό που είναι η πηγή κάθε καλού, μπορούμε να τα βρούμε .

Ας ακούσουμε τους φωτισμένους ανθρώπους Του.  Π.χ. ο Ησαΐας , που θεωρείται  πέμπτος ευαγγελιστής (Ματθαίος, Μάρκος, Λουκάς, Ιωάννης οι  τέσσερις ), 800 χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός, μιλάει για τον αναμενόμενο Μεσσία , σαν να ζούσε, έβλεπε, άκουγέ τον Χριστό όπως οι 4 ευαγγελιστές: «Ένα παιδί  για μας γεννήθηκε…. άρχοντας  της ειρήνης»  . Ο Δαυίδ στον 85, 9-11 ψαλμό έλεγε : « Η αγάπη και η Αλήθεια συναντήθηκαν. Η δικαιοσύνη και η Ειρήνη φιλήθηκαν». Και ο ευαγγελιστής Λουκάς μας αναγγέλλει  την πραγματοποίηση των προφητειών: «Δόξα εν υψίστοις  Θεό και επί Γής ειρήνης εν ανθρώποις  ευωδία».

Πόσο θα άλλαζε το σκηνικό του κόσμου, αν θέλουμε να δεχτούμε αυτά τα μηνύματα.

Πόσο πιο όμορφή θα ήταν η ζωή μας , αν όλοι μας γονατίζαμε ταπεινά μπροστά στο Θείο Βρεφος και του ζητούσαμε να μαλακώσει τις ψυχές μας , να σβήσει το μίσος, και να σπείρει στα βάθη της ψυχής μας , την ειρήνη και την αγάπη στον συνάνθρωπο.

Στην ταραγμένη εποχή μας και στις τρομαγμένες και ανήσυχες καρδίες μας , από τις δαιμονικές εμπνεύσεις , θέσεις και εντολές που μας υπαγορεύουν οι σκοτεινές δυνάμεις, πόση ανάπαυση και ειρήνη θα είχαμε αν πιστεύαμε και λέγαμε τα λόγια του Άγιου Συμεών :

¨Ξέρω ότι ο ακίνητος κατεβαίνει

Ξέρω ότι ο αόρατος εμφανίζεται

Ξέρω ότι Αυτός που είναι ο Μέγας Δημιουργός

Με παίρνει μέσα Του και με κρύβει στην αγκαλιά Του¨

Δυστυχώς όταν ο άνθρωπός έπαψε να θεωρεί τον κόσμο, δώρο του Θεού , έχασε την ζωή του , την ελευθερία του , την αξιοπρέπεια του, την ειρήνη του.

Από ιερέας και βασιλιάς(κυρίαρχος) , έγινε σκλάβος και δικτάτορας !!

ΟΙ 365 μέρες του καινούργιου Χρόνου, ας είναι γεμάτες με χαρούμενη διάθεση και συνεχή αγώνα , για την προσωπική και κοινωνική ειρήνη.

Αξίζει αφού η ειρήνη και η ομόνοια κτίζουν και η διχόνοια γκρεμίζει.

Αρκεί το κάθε λεπτό της ώρας, να αξιοποιείται οικοδομικά. Τότε το αποτέλεσμα έρχεται μόνο του . Με ένα λεπτό ο Ληστής αγόρασε τον παράδεισο!!

Πάει ο Παλιός ο Χρόνος (παρελθόν) ας τον αφήσουμε στο έλεος του Θεού. Τον Καινούργιο Χρόνο (παρόν), στην Αγάπη Του, και το αύριο(μέλλον) στην Πρόνοια Του.

Καινούργιος Χρόνος πάλι ξημερώνει

Και σβήνεται και χάνεται ο παλιός

Μαζί  του να σβήσουνε και όλοι οι πόνοι

Το δάκρυ μας, η λύπη, ο στεναγμός.

Χρόνια πολλά

Χρόνια αγαπημένα

Χρόνια χαράς και ειρήνης

Χρόνια υγείας και ευτυχίας

 

Και η ευχή της εκκλησίας μας : «Την ημέραν πάσαν τελείαν, αγίαν, ειρηνιακή και αναμάρτητον, παρά του Κυρίου κτησώμεθα»

 

Χρόνια Πολλά

Αικατερίνη  Σώκιαλη

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ