Ιερά Σύνοδος κατά Μόσιαλου για την προσβλητική ανάρτησή του στο Facebook (Δεν έχουν το Θεό τους…)

7
1252

Ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου στο Facebook για τη χρήση μάσκας, κρίθηκε ως προσβλητική από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας

«Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών», τονίζεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Η ανάρτηση του Μόσιαλου

Αναλυτικότερα, στο ανακοινωθέν αναφέρεται:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς»».

 

dis 21 22 1

Του Θάνου Θανόπουλου στην Romfea.gr


Άμεση ήταν η απάντηση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως γράψαμε πριν από λίγο.

Η Ιερά Σύνοδος στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ανάρτηση που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας, από αντιπρόσωπο της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό.

«Οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα» τονίζει χαρακτηριστικά η Ιερά Σύνοδος και προσθέτει: «Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος υπογραμμίζει ότι «κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως».

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Η προσβλητική ανάρτηση,  φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών.

Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «ὑπέρ τῶν μισούντων καί ἀγαπώντων ἡμᾶς»

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Από την στιγμή που μας πλάσαραν την Επιστήμη ως νέα Θρησκεία, λόγω Πανδημίας,

  ο Όργουελ καραδοκεί!! Βέβαια , σχεδόν όλες οι 《θρησκείες》, πολιτική κάνουν, αλλά αυτό είναι ένα άλλο, καθόλου θεάρεστο, κεφάλαιο..

 2. Κρίμα γιατί ένας μορφωμένος επιστήμονας δεν διδάχθηκε να σέβεται και να μην προσβάλλει τις θρησκείες. Δικαίωμα του να είναι άθρησκος δεν έχει όμως το δικαίωμα να προσβάλλει τα εκατομμύρια Χριστιανών που πιστεύουν στην Αγιότητα της Παναγίας της Μητέρας του Χριστού ιδίως τέτοιες ημέρες.

  • Τα ίδια λέγανε και για τον σκιτσογράφο του Charlie Hebdo οι μουσουλμάνοι. Δικαίωμα μας να μην πιστεύουμε στο υπερφυσικό και να το σατιριζουμε. Δικαίωμα σας να πιστεύετε στον κρίνο και σε μαγικές πίτες και αφιερώματα στην αγαπημένη σας θεότητα- Άγιο. Με άλλα λόγια στον δυτικό κόσμο, θα σας κράζουμε δημόσια γιατί δεν είμαστε Ταλιμπάν! Μην ξεχάσετε να κάνετε τάμα για να εξαργυρώσετε την πίστη σας… Φαρισαίοι υποκριτές, σκιάχτρα του δογματισμού

   • Βλέπουμε κι εσάς τους «πολιτισμένους» του λεγόμενου Δυτικού Κόσμου, που περιφρονείτε και χλευάζετε τη Χριστιανική Πίστη, πόσο βίαιοι και εγκληματίες γίνατε στον 21ο αιώνα, χωρίς κανένα ίχνος ντροπής και μεταμέλειας για όσα απάνθρωπα και στο όνομα μόνο του χρήματος και της ηδονής παρασκευάζετε. Φέρατε έτσι πανδημίες και θανατηφόρες αρρώστιες με θύματά σας ολάκερο τον κόσμο.

  • Και εδώ έρχεται το θέμα το πώς πρέπει να αντιδράσουμε. Αν σκεφτούμε ότι ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ τον Ιησού μας, το λεκτικό ατόπημα του σημερινού Εβραίου δεν είναι τίποτα. Εμείς οφείλουμε να είμαστε σταθεροί στην Πίστη μας. Και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπέρ ημών. Και να σταματήσουμε επιτέλους να χρησιμοποιούμε για την περίοδο της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ την εβραϊκή λέξη πάσχα. Κάποτε πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους θέση.

 3. Αγκαλιτσες και φιλακια…. Αφορηστε τον τωρα. Να παει αυτοφορο οπως ο Σταθης μεσα τωρα στην μπουζου μαζι με τον Λιγναδη. Εκτος αν καλυπτετε καποιον… και κατι…. Επιτελους ποσο ακομα θα τους αφηνετε να προσβαλουν τα ιερα και τα οσια? Ο Αγιος Νικολας χαστουκησε τιν Αρειο. Τερμα τα λογια πλεον. Ειστε συννενοχοι

 4. Επιστήμονας μεν, ρηχοτατος και βλάκας δε. Πολύ σωστά τα λέτε Ξανθίππη. Προσπαθώντας μάλιστα να απαντήσει για την κακόγουστη γκάφα του τοκανε χειρότερο . Αραδιασε ένα σωρό προτάσεις άσχετες. Ας ζητούσε μια συγγνώμη . Βρήκαν αφορμή και οι επαγγελματίες άθεοι να αμπελοφιλοσοφησουν .

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.