ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου στο Πυλί| κ. Ναθαναήλ: Να ξεπεράσουμε τους εγωισμούς μας

0
2675

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Πυλί εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο εφημέριος του ΙΝ π. Κωνσταντίνος Κουκούλας και ο π. Ηρακλής Ζωγραφάκης.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του ΙΝ Γρηγόρης και Βασίλης Καστελλοριζιός καθώς επίσης οι: Μιχάλης Ανδρέου, Μιχάλης Γκινής, Μιχάλης Ζώης, Ιωάννης Κατίκας, Γιώργος Κανδύλης, Γ. Κιάρης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στη ζωή και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, τονίζοντας ιδιαίτερα στην οικουμενική σύνοδο που καταδίκασε τον Άρειο (στην οποία είχε πάρει μέρος και ο τότε Επίσκοπος Κω Μελίφρων).

Αναφέρθηκε στο χαστούκι που έδωσε ο Άγιος Νικόλαος στον Άρειο, τη φυλάκισή του όπου του αφαίρεσαν το Ευαγγέλιο και το ωμοφόριο και πως με θαυμαστό τρόπο του τα έδωσαν πίσω ο Χριστός και η Παναγία με τους φρουρούς και τον Αυτοκράτορα να τον βρίσκουν το πρωί όρθιο με το ωμοφόριο να διαβάζει το Ευαγγέλιο στη φυλακή.

Να έχουμε την πραότητα και την ηρεμία του Αγίου Νικολάου και να εξοργιζόμαστε με το κακό ξεπερνώντας τους εγωισμούς μας. Η πίστη και η αλήθεια μας δίνουν τη δυνατότητα να αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας και να ξεπερνάμε τον κακό μας εαυτό, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Άγιος Νικόλαος ο Θαυματουργός

Ὁ Νικόλαος, πρέσβυς ὢν ἐν γῇ μέγας,
Καὶ γῆς ἀποστὰς εἰς τὸ πρεσβεύειν ζέει.
Ἕκτῃ Νικόλεώ γε φάνη βιότοιο τελευτή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ