ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο Εσπερινός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Καρδάμαινα | Η μαντινάδα που αφιέρωσε ο π. Ιωάννης στον Σεβασμιώτατο

2
1714

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο φερώνυμο ιερό εξωκκλήσι στην Καρδάμαινα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Περαντωνάκης, ο π. Ηλίας Καμπάκης και ο Διάκονος π. Περικλής Πουλέντσης.

Έψαλλαν οι Ιεροψάλτες της περιοχής: Σάββας Παναγιώτου, Γιώργος Μιαούδης, Γιάννης Γιωργαλλής και ο μικρός Ευάγγελος Παλούμπης.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και τα μαρτύρια της Αγίας Βαρβάρας αλλά και στην αρχαία Αλάσαρνα τον μεγάλο εκείνο δήμο με την παλαιά βασιλική της Αγίας Βαρβάρας τα ερείπια της οποία βρίσκονται σήμερα μέσα στη θάλασσα. Ευχαρίστησε επίσης τους κτήτορες του ιερού ναού και την οικογένεια Κατσίλλη που ήταν παρούσα, καθώς και τον π. Ιωάννη για το συνολικό έργο του (ο ίδιος ανταπέδωσε στον Σεβασμιώτατο για το μεγάλο ενδιαφέρον του μέχρι και για το πιο μακρινό εξωκκλήσι, αφιερώνοντάς του αυθόρμητα μια Κρητική μαντινάδα «αν έρθει ο χάρος και ζητά τον ένα από τους δύο μας, να πάρει εμένα αντί για σε που σαι καλύτερός μας».

Αγία Βαρβάρα

Ξίφει πατὴρ θύσας σε, Μάρτυς Βαρβάρα,
Ὑπῆρξεν ἄλλος Ἀβραὰμ διαβόλου.
Βαρβάρα ἀμφὶ τετάρτῃ χερσὶ τοκῆος ἐτμήθη.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα έγραφα κι εγώ μια μαντινάδα, δεν γράφω γιατί θα μου την κόψουνε…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.