«Είδαν την εικόνα του Χριστού να κουνιέται ρυθμικά με θόρυβο για δυόμιση ώρες»|Το θαύμα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών που συγκλόνισε την Αθήνα το 1981

0
1345

«Είδαν την εικόνα του Χριστού να κουνιέται μπρος πίσω για δυόμιση ώρες». H μαρτυρία για το «θαύμα» και οι εισαγγελείς, που έψαλλαν

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών επί της οδού Αναξαγόρα 6 θύμισε για λίγο κυριακάτικη λειτουργία. Δεκάδες πιστοί με αναμμένα κεριά έτρεξαν στο δικαστήριο για να προσκυνήσουν την εικόνα του Χριστού που ως εκ θαύματος, κουνήθηκε για πολλά λεπτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολλών ανθρώπων! Στις 23 Απριλίου του 1987, η υπάλληλος Ευφημία Κουτσολέλου ισχυρίστηκε ότι είδε την εικόνα του Χριστού που βρισκόταν στην αίθουσα της γραμματείας του Ειρηνοδικείου Αθηνών, να κουνιέται και η κίνηση συνοδεύονταν από έναν χαρακτηριστικό δυνατό θόρυβο

«Είδα την εικόνα του Χριστού να κουνιέται μπρος πίσω για 15 ολόκληρα λεπτά», ανέφερε η υπάλληλος, όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». Αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για σεισμική δόνηση. Αλλά κοιτώντας την λάμπα του ηλεκτρικού, έκπληκτη παρατήρησε ότι ήταν ακίνητη όπως και όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα μέσα στο χώρο. Μη μπορώντας να βρει λογική εξήγηση, θεώρησε πως επρόκειτο για θαύμα και έτρεξε στον προϊστάμενο της να το αναγγέλλει.

Η είδηση του «θαύματος» διαδόθηκε αστραπιαία σε όλο το κτίριο των δικαστηρίων. Ειδοποιήθηκαν αμέσως ο προϊσταμένες της Εισαγγελίας Αθηνών κ. Β. Κανέλας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Φαφούτης και ενημερώθηκε τηλεφωνικά για το περιστατικό ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Σταμάτης.

Ύστερα από λίγο κατέφθασαν στο κτίριο δύο ιερείς από το ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας, οι οποίοι ψηλάφισαν την εικόνα και έψαλλαν αποσπάσματα από την «ακολουθία του Νυμφίου». Σε ελάχιστο χρόνο η αίθουσα κατακλύστηκε από κόσμο. Περίεργοι που ήθελαν να δουν τι συμβαίνει αλλά και πιστοί με αναμμένες λαμπάδες που σταυροκοπιόντουσαν μπροστά στο…θαύμα.

Η μάρτυρας του «θαύματος», κ. Κουτσολέλου, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Τα Νέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η εικόνα σταμάτησε να κουνιέται όταν ήρθαν οι αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί. Δεν πρόλαβαν να φύγουν καλά –  καλά οι αστυνομικοί και νάσου ξανά η εικόνα του Κυρίου άρχισε και πάλι να πηγαινοέρχεται. Την έπιασα να την σταματήσω, αλλά τίποτα. Η εικόνα συνέχισε να πηγαινοέρχεται».

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα όμως, ο διοικητής του τμήματος δεν παρατήρησε τίποτα όση ώρα βρισκόταν στην αίθουσα. Το ίδιο είπε και ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, ο οποίος έδωσε εντολή να μην μετακινηθεί η εικόνα από την θέση της. Όταν έφθασε ο υπουργός δικαιοσύνης, ο πρόεδρος των υπαλλήλων τον ενημέρωσε για το θαύμα του Εσταυρωμένου και εκείνος απάντησε «μεγάλη η χάρη της».

Την εικόνα του Χριστού που πηγαινοερχόταν στον τοίχο είδαν και άλλοι υπάλληλοι επιβεβαιώνοντας την μαρτυρία της κ. Κουτσολέλου. Αυτοί ήταν ο οδηγός φορτηγού κ. Καμπόσιας, ο οποίος ένιωσε συγκινημένος και ξέσπασε σε κλάματα και η καθαρίστρια Στέλλα Καραμαζάνη, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα:«Η εικόνα κουνιόταν. Τα παράθυρα και οι πόρτες ήταν κλειστές, δεν φυσούσε από πουθενά και όμως η εικόνα κουνιόταν».

Μηχανή του Χρόνου: Η εικόνα του Ειρηνοδικείου Αθηνών που σταμάταγε να κουνιέται όταν μπροστά υπήρχε αστυνομικός

Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μεταφυσικών Ερευνών κ. Αντωνακέας, κατά διαβολική σύμπτωση έμενε κοντά και όταν άκουσε το σούσουρο του «θαύματος», έσπευσε στο Ειρηνοδικείο. Ο επιστήμονας εξήγησε ότι μπορεί να επρόκειτο για ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που προκλήθηκε από κάποιον υπάλληλο εντός του κτιρίου με μαγνητικές ιδιότητες, με αποτέλεσμα το τηλεκινητικό φαινόμενο. Τελικά δεν αποδείχτηκε κάτι τέτοιο και το γεγονός παρέμεινε ανεξήγητο. Άλλωστε και να κουνήθηκε μια εικόνα σε τι μπορεί να επηρεάσει αυτό την πίστη και την ευσέβεια των ανθρώπων;

 πηγή: Μηχανή του Χρόνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.