Κάλυμνος: Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Λυπάμαι που Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο να απειλούν και να καταδιώκουν τους πιστούς

26
3836

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΕΡΕΩΣ

Λυπάμαι που Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο να απειλούν και να καταδιώκουν τους πιστούς ιερείς και πιστούς της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.

Ο ποιμένας οφείλει να καλεί τον κάθε άνθρωπο και ΟΧΙ να τον διώχνει η να απειλεί. Αυτός δεν είναι ποιμένας, αλλά «κλέφτης», όπως τον χαρακτηρίζει στο Ιερό Ευαγγέλιο ο ίδιος ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, ο Υιός και Λόγος του Θεού. Οι γνήσιοι ποιμένες της Εκκλησίας θυσιάζοντσαι για το ποίμνιό τους.

Στους πρώτους αιώνες είχαμε τους Ρωμαίους Αυτοκράτορες και την Ρωμαϊκή εξουσία ως διώκτες των Χριστιανών. Επακολούθησαν οι αιρετικοί που καταδιώκουν τους Ορθοδόξους. Κατόπιν, επακολούθησε η Οθωμανική Τουρκοκρατία που πίεζε αφόρητα τον Ελληνικό Λαό να εξισλαμισθεί. Τώρα, εμφανίστηκαν κάποιοι Αρχιερείς!

Σήμερα, δυστυχώς, και μετά λύπης μου το γράφω, έχομε κάποιους Αρχιερείς που εναντιώνονται στην ελεύθερη βουλή-συνείδηση των πιστών και τους κατατρέχουν.

Φυσικά και πρέπει να προσέχουμε. Φυσικά και πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά μέτρα (αποστάσεις και μάσκες), αλλά ΟΧΙ υποχρεωτικό εμβολιασμό. ΟΧΙ απειλές! ΟΧΙ ΚΑΤΑΔΙΩΞΕΙΣ!

Ο κάθε Έλληνας πολίτης είναι ελεύθερος να αποφασίσει για τον εαυτόν του.

Δεν είναι έργο των Αρχιερέων να απειλούν τους συλλειτουργούς ιερείς (με διακοπή μισθοδοσίας, λες και τους πληρώνουν από την τσέπη τους!!!), ή τους μοναχούς και πολύ περισσότερο τους πιστούς.

Έργο των Αρχιερέων είναι το κάλεσμα όλων σε μετάνοια. Ο Αρχιερέας οφείλει να είναι η ζωντανή εικόνα του Χριστού.

Εξ άλλου, είναι γνωστή η βιοτή και το φιλάργυρο ορισμένων υπερμάχων του εμβολιασμού. Αλλά, δεν είναι της ώρας αυτό το ζήτημα.

Οι Ορθόδοξοι πιστοί πιέζονται να εμβολιαστούν, γιατί ΔΕΝ πιέζονται και οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ, που εισβάλλουν ανεξέλεγκτα μέσα στην Πατρίδα μας, την Ελλάδα;;;

Πού είναι αυτοί οι Αρχιερείς; πού είναι οι πολιτικοί, να μιλήσουν και να βροντοφωνάξουν;;; Γιατί δεν μιλά η Αγία και Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να εμβολιαστούν και οι λαθρομετανάστες!!!

Ως προς το ζήτημα, εάν θα πρέπει να θεωρείται κανείς ΕΚΤΟΣ Εκκλησίας ή ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί!

Εκείνος ο Αρχιερέας που εκστομίζει τέτοιες βλασφημίες, ΔΕΝ γνωρίζει την Ορθόδοξο Εκκλησιολογία. Αιρετικός είναι αυτός που πρεσβεύει λανθασμένο πιστεύω ως προς την Χριστιανική Πίστη. Σχισματικός είναι εκείνος που διαφωνεί ως προς την διοίκηση της Εκκλησίας.

Η Εκκλησία δεν είναι περιουσία των Αρχιερέων, δηλαδή της γιαγιάς τους! Ξεχνούν, ότι και αυτοί πληρώνονται από τον Ελληνικό Λαό.

Λυπάμαι, ειλικρινά λυπάμαι, που Ορθόδοξοι Αρχιερείς έφθασαν στο σημείο αυτό. ΝΤΡΟΠΗ τους!!!

Εύχομαι, να έχουμε όλοι ειλικρινή μετάνοια.

Να προσέχουμε και ο καθένας, ας αναλάβει την ευθύνη του, ως ελεύθεροι πολίτες.

Με σεβασμό και ειλικρινήν αγάπην Χριστού.

+Ο Μητροπολίτης Αντινόης Παντελεήμων (Λαμπαδάριος, ο εκ Καλύμνου)

Εφησυχάζων Μητροπολίτης Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

Κάλυμνος, 5 Νοεμβρίου, 2021.

26 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτός ο Δωδώνης έχει άκρες με φουσκωτους δεν θα πω κάτι μη φάω κάνα ξύλο το λιγότερο. Εναν Νικοδήμο δεσπότη μια φορά και έναν καιρό αρχές του 90ς τον εκαναν μαύρο στην Κηφισιά. Χαράς το θάρρος σου παπά μου που τα λες 😂😂😂.

  • Μπορείτε να μας πείτε ποσους θαψατε από τον covid19 στην ΚΑΛΥΜΝΟ? Ακούω για καμιά ΕΞΗΝΤΑΡΙΑ. Είναι σωστό το νούμερο? Και αν είναι, είναι ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ να πεθάνουν άλλοι τόσοι στο άμεσο μέλλον. Οπότε ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ ΘΕΜΙΤΟ προκειμένου να σωθη έστω και ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Να μην κλεισει άλλο ένα σπιτι. Κάποιοι επιτέλους πρέπει να ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ. Όσο αφορά το «ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ» ας διορθωθούν άλλα πράγματα πρώτα. Και σας θυμίζω το χωριό στην ΛΕΣΒΟ, την εγγυο που πέθανε, τους 400 διασωληνωμενους και τους 50 νεκρούς επί καθημερινής βάσεως. Και το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ με αυτο το πράγμα.

 2. Οι Αρχιερείς που αναφέρετε, δεν απειλούν τους πιστούς. Τους αγαπούν. Νοιάζονται γι’ αυτούς. Φαντάζομαι ότι έχετε ακουστά το «Αγαπάτε αλλήλους». Ή μήπως όχι?

  • κατά το ήμισυ σου απάντησε ο απο πάνω. Ο δεύτερος να δούμε τι θα κάνει στην απόβαση των Τούρκων.Τώρα που θα ξαναπάει κι ο κατσικοπόδαρος ο πάπας ποιος τη χάρη του

  • ισχύει άμα «ταξιδέψει» από ξαφνικίτιδα ο ιερέας που θα εκβιάσουν να κάνει το εμβόλιο ?

  • αντε ρε που βγαζεισ και γλψσσα που σου προσβαλε τουσ αντιχριστουσ, γλυφτη δοσολογε συμφεροντολογε παρτακια κοματπσκυλο.
   αν εχεισ το θαροσ δημοσιευσε το ονοα σου

  • Καρφιτσα..... Όταν κάποτε μάθετε να ξεχωρίζετε την θέση του κάθε αρμοδίου.

   Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ είναι αρμοδία για την ΣΩΤΗΡΙΑ των ψυχων.
   Και η ΙΑΤΡΙΚΗ κατά κόρον για την ΙΑΣΗ των σωμάτων.
   Οπότε… κάθε ΕΙΔΙΚΟΣ εφ’ ω ετάχθη.
   Ας ακούσουμε τους ιατρούς μιας και αφορά αποκλειστικά το σώμα μας.

  • Δεν αγαπούν κανέναν μόνο τον εαυτό τους ,γιατί το εμβόλιο το έκαναν για να σωθούν οι ίδιοι ,είναι υποκρισία να λένε ότι το κάνουν για τους γύρω τους, αφού οι εμβολιασμενοι κ νοσούν κ μεταδίδουν .

  • Τους αγαπούν;;; Καλέ τι μας λέτε; Αγάπη με το ζόρι; Βιασμός ψυχών και σωμάτων από ‘αγάπη’; Αλήθεια; Και ξέρουν οι άνθρωποι, έστω αρχιερείς, καλύτερα από το Θεό; Ο Κύριος μας, μας δίδαξε ότι αγάπη σημαίνει να σέβομαι την ελεύθερη βούληση, το αυτεξουσιο του ανθρώπου. «Θέλεις υγιής γενέσθαι;» Ούτε θεραπείες δεν έκανε ο Χριστός αν δεν το ζητούσε με πίστη ο ίδιος ο ασθενής. Και μας λέτε αγάπη τον εκβιασμό; Μας λέτε αγάπη το φασισμό; Μας λέτε αγάπη την ασέβεια προς το αυτεξούσιο του ανθρώπου; Και τότε την πραγματική αγάπη όπως τη δίδαξε ο Κύριος μας, πώς θα τη βαφτίσετε; Εεε;
   Τέτοιες ΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ συμπεριφορές δε ταιριάζουν σε όντα που θέλουν να ανήκουν στο ανθρώπινο είδος!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!
   Οι ιεράρχες πρέπει και οφείλουν να ορθοτομούν το λόγο της αλήθειας, όπως και έπραξε ο σεβαστός αρχιεράρχης!!! Δέσποτα ασπάζομαι την δεξιάν σας και ζητώ την ευλογία σας!

 3. Τι δουλειά έχει η επιστήμη με την θρησκεία, έχετε πραγματικά τρελάνει τον κόσμο πλέον, αντε να σηκώσει και κάποιος ανάστημα, με το έτσι θέλω θα μας βάλετε το δηλητήριο; οποίοι, όσο και αν πιάσατε τα πρόβατα θα μείνουν πολλοί από εμάς έναντια στο χάραγμα, συλλυπητήρια σε όσους έτρεξαν να το κανουν

 4. Με 250 εκατομμύρια κρούσματα και 5 εκατομμύρια νεκρούς μέσα σε δύο χρόνια, ούτε ο Θεός, ούτε ο Χριστός και η Παναγιά το θέλουν. Ο Χριστός επί της γής μας δίδαξε αγάπη, συμπόνια, βοήθεια στον συνάνθρωπό μας και πίστη στα αγνά και Θεϊκά διδάγμα Του.
  Εμείς βρισκόμαστε πάρα πολύ μακριά από αυτά, Κλήρος και πιστοί.

  • Τον ιό ποιος τον δημιούργησε? να σε κάψω Γιάννη να σε αλοίψω μέλι με το ζόρι εμβόλια και όλες τις θιεραπείες τις αποκλείουν όπως καταγγέλλουν γιατροί γιατί θέλουν να αυξήσουν τη λίστα με τους νεκρούς. Αστο όπου να το πιάσεις βρωμάει. Η επόμενη πανδημία από επίθεση θα είναι η ‘ευλογιά’ (Μπιλ Γκέιτς). Το εμβόλιο ετοιμάζεται κανόνισε να κάνεις όλες τις δώσεις για να πηγαίνεις με την παρέα σου στις καφετέριες

 5. Κατάντια.Ναι στην Ορθόδοξη Ελληνική Εκλησια και την ιερά σύνοδο.Όχι στους καραγκιοζηδες με ράσα παλαιοημερολογιτες ,

 6. Να γίνει το εμβόλιο υποχρεωτικό για όλους τους Έλληνες και να γίνουν οι ναοί χώροι λατρείας του εμβολίου!!! Αμήν!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.