Σύναξη της Παναγίας της Βασίλισσας στο Μουζάκι Καρδίτσας | Ένα από τα σύγχρονα θαύματά της, Τρικαλινή ομολογεί πώς την κράτησε στην ζωή!

0
696

Η Ιερά εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας είναι μοναδική στον Ελλαδικό χώρο και το θέμα της αναφέρεται στην κατάσταση της Παναγίας μας μετά τον θάνατό της. Η Κυρία Θεοτόκος μετά την Κοίμηση και Μετάστασή της στους ουρανούς δέχεται τιμές μοναδικές από τον Κύριο και Θεό Της, Ιησού Χριστό. Την στέφει Βασίλισσα των Ουρανών και της αποδίδει θρόνο υψηλό στα δεξιά Της. Γι’ αυτό όπως λέγει και ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός η Παναγία μας κατέχει τα «Δευτερεία τῆς Ἁγίας Τριάδος» και γι’ αυτό υμνείται περισσότερο από κάθε άλλον άγιο κατά την προφητεία και αποκάλυψη «ἀπὸ τοῦ νῦν μακαριούσι μὲ πᾶσαι αἳ γενεαί…». Ονομάστηκε Βασίλισσα από την Προφητεία του ψαλμωδού Δαυίδ «Παρέστη ἡ Βασίλισσα ἐκ δεξιῶν σου, ἐν ἰματισμῶ, διαχρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη…». Η Ιερά εικόνα της Παναγίας μας κατασκευάστηκε για την κόγχη του Ιερού Βήματος του Ι. Ν. Αγίου Γεωργείου Αγίων Αναργύρων Μουζακίου Καρδίτσας, καθότι ο Ιερεύς έχει ιδιαίτερη σχέση με την Θεομήτορα. Οι Αγιορείται Πατέρες καθώς πολύ περισσότερο ο Γέροντας Εφραίμ ο Κατουνακιώτης, προτρέπει τους Ιερείς να παρακαλούν πολύ την Παναγία μας, διότι όλοι οι Άγιοι παρακάλεσαν την Παναγία. «Δεν δίνεται ένα χάρισμα από τον Θεό εις τον άνθρωπο, λέγει ο Γέροντας, ει μή διά μέσου της Παναγίας. Η Παναγία μοιράζει τα χαρίσματα στον κόσμο».

Η Εικόνα έγινε κατά θαυμαστό τρόπο, και ως προς την ανεύρεση των χρημάτων και ως προς την κατασκευή και ιστόρηση της εικόνος. Ο Αγιογράφος, μας απεκάλυψε κατά την παραλαβή της Εικόνος, ότι στο πρόσωπο δεν τράβηξε καμία λάθος γραμμή, αλλά ένιωθε την παρουσία κάποιου να είναι δίπλα του κατά την στιγμή της ιστορήσεως του προσώπου της Παναγίας μας. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας μας, μετά την ενθρόνισή της, έχει επιτελέσει πολλά θαύματα σε ανθρώπους που ήλθαν στην χάρη της και ζήτησαν την βοήθειά της. Αυτό δείχνει ότι η Κυρία Θεοτόκος ήθελε να ιστορηθεί και ως Βασίλισσα για να βοηθήσει των κόσμο. Το μαφόριό Της είναι σε χρώμα μωβ και εσωτερικά κόκκινο, όχι τυχαία φυσικά. Το μωβ χρώμα συμβολίζει το πένθος, ενώ το κόκκινο χρώμα τη θυσία και τον θάνατο. Με αυτόν τον τρόπο η Κυρία Θεοτόκος, η οποία εγεύθηκε την θυσία του Υιού Της, τον πόνο της απώλειας και του θανάτου, δίνει σε όλους εμάς που την ασπαζόμαστε το θυσιαστικό πνεύμα για να κερδίσουμε την αιώνια ζωή. Μας παρηγορεί, και ιδίως τους ανθρώπους που χάνουν αιφνιδίως τα παιδιά τους, ότι ο χωρισμός είναι προσωρινός, όπως κι Εκείνη προσωρινά χωρίστηκε από τον Υιόν Της και τώρα είναι κοντά Του αιωνίως. Μας δίνει θάρρος, διότι Εκείνη εγέννησε τον Αρχηγόν της Ζωής και όσοι πιστεύσουν στον Υιόν Της δεν θα γευθούν θάνατο, αλλά θα μεταβούν στην αιώνιον ζωήν.

Η Ιερά εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας εορτάζει και πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου, ημέρα της Κοιμήσεως και μεταστάσεως της Θεοτόκου και η Σύναξη της Παναγίας Βασίλισσας θα πανηγυρίζεται και θα εορτάζεται την ημέρα που έγινε η ενθρόνισή Της, 18-19 Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

 

Θαύμα! Τρικαλινή ομολογεί πώς η Παναγία Βασίλισσα την κράτησε στην ζωή!

           

Το θαύμα το οποίο βίωσε διηγείται μέσα από το trikalavoice.gr  Τρικαλινή.

Η ομολογία της για το πώς η Παναγία Βασίλισσα τη κράτησε στη ζωή, τη «κράτησε στα χέρια Της» σε ένα ατύχημα που είχε.

Αναλυτικά:

«Είναι Τετάρτη πρωί 2 Μαΐου 2018 και όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά.  Είχαμε κάνει μετακόμιση του ενός από τα δύο καταστήματα τρείς μέρες πιο νωρίς.  Το κατάστημα όπου έγινε η συγχώνευση είναι μεγαλύτερο και πιο κεντρικό.  Αποτελείται από το ισόγειο και το πατάρι όπου τα ενώνει ξύλινη σκάλα δέκα σκαλοπατιών.  Βρίσκομαι στο πατάρι και τακτοποιώ εμπορεύματα όταν με καλεί η φωνή του συζύγου μου να κατέβω στο ισόγειο να εξυπηρετήσω πελάτη.  Αμέσως ανταποκρίνομαι στο κάλεσμά του και στο τρίτο σκαλί, από πάνω προς τα κάτω-αισθάνομαι τ’ αριστερό πόδι να είναι πιασμένο πάνω στη σκάλα σαν να μου το κρατούσε κάποιος.  Αριστερά της σκάλας υπάρχουν κάγκελα που καθώς κατεβαίνω ακουμπώ με τ’ αριστερό χέρι. Αφού αισθάνομαι το πόδι πιασμένο, προσπαθώ να κρατηθώ και με το δεξί μου χέρι κάνοντας περιστροφή το σώμα μου.  Έτσι χάνω την ισορροπία χωρίς να κρατηθώ από τα κάγκελα.  Η πτώση μου είναι σφοδρή καθώς έπεσα με το πίσω δεξιά ημισφαίριο του κεφαλιού στα πλακάκια του ισογείου.  Ο ήχος που ακούστηκε στ’ αφτιά μου είναι όπως πέφτει μια γυάλα με νερό και σπάει από ένα σημαντικό ύψος και αισθάνομαι μια λάμψη φωτός σαν μπάλα μπροστά μου.   Δεν χάνω τις αισθήσεις μου και προσφωνώ από μέσα μου: «Παρέστι η Βασίλισσα εκ δεξιών Σου, εν ιματισμώ δια χρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη».

Συνεργάτης, πελάτες και σύζυγος αναστατώνονται, προσπαθώντας να μου παρέχουν βοήθεια χωρίς να μ’ αφήνουν να σηκωθώ.   Τους ζήτησα λίγο πάγο γιατί αισθάνομαι να διογκώνεται η περιοχή του χτυπήματος.  Καλούσαν ασθενοφόρο αλλά οι προσπάθειες ήταν άκαρπες.  Η επόμενη λύση ήταν ταξί.  Δεν άργησε να έρθει.  Πολύ προσεχτικά μ’ ανασήκωσαν και με τοποθέτησαν στα πίσω καθίσματα του ταξί.  Για δεύτερη φορά από μέσα μου λέω: «Παρέστι η Βασίλισσα εκ δεξιών Σου, εν ιματισμώ δια χρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη».  Φτάνοντας στα επείγοντα του Νοσοκομείου αμέσως οι γιατροί μου κάνουν εξετάσεις, ιατρικές εξετάσεις (καρδιογράφημα, ακτινογραφία αυχένως).  Κάποια στιγμή αφού έγιναν οι απαιτούμενες εξετάσεις και ήμουν ξαπλωμένη στο κρεβάτι μπαίνει στην αίθουσα να με δει ο σύζυγος δακρυσμένος.  Για να του τονώσω το ηθικό του και να του δείξω ότι είμαι καλά του λέω δυνατά: «Παρέστι η Βασίλισσα εκ δεξιών Σου, εν ιματισμώ δια χρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη».

Περιμέναμε στα επείγοντα γύρω στις πέντε ώρες, μέχρι να βγουν τ’ αποτελέσματα των εξετάσεων τα οποία δεν έδειξαν να έχει συμβεί τίποτε απολύτως.  Αυτό το διαπίστωσα όταν πέρασε το πρώτο και πιο κρίσιμο 24ωρο χωρίς συμπτώματα σύμφωνα με τις οδηγίες του Νοσοκομείου για εγκεφαλικές κακώσεις.  Έφερα στην μνήμη μου όλα αυτά τα οποία είχαν συμβεί την προηγούμενη ημέρα (το πέσιμο, το χτύπημα)… αρχίζω να πανικοβάλλομαι σκεπτόμενη στα αποτελέσματα όλου αυτού και χωρίς να χάνω χρόνο κλείνω ραντεβού με Νευρολόγο, η οποία με καθησυχάζει λέγοντάς μου ότι δεν παρατηρεί κάτι ανησυχητικό, αλλά για επιβεβαίωση θα πρέπει να κάνω μαγνητική τομογραφία.  Το απόγευμα της Παρασκευής μπαίνω στην διαδικασία της μαγνητικής τομογραφίας.   Την Δευτέρα πήραμε τ’ αποτελέσματα.   Η εξέταση ήταν πεντακάθαρη και λέω με όλη μου την δύναμη της ψυχής μου:

«Παρέστι η Βασίλισσα εκ δεξιών Σου, εν ιματισμώ δια χρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη».

(Διονυσία Α. κάτοικος Τρικάλων)

 

Υ.Γ.  Για πρώτη φορά γνώρισα την εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας δέκα μέρες πριν το ατύχημα, όταν αναζητούσα να βρώ Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, να προσκυνήσω για την ονομαστική εορτή του υιού μου Γιώργου.  Τότε πληροφορήθηκα από συγγενικό μου πρόσωπο για την εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας που υπάρχει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, κοντά στο Μουζάκι Καρδίτσας.  Αμέσως την αναζητώ στο διαδίκτυο και μόλις την αντίκρυσα με μαγνήτισε τόσο έντονα που αναφώνησα:  «Θεέ μου, Παναγία μου, τι αντικρίζω… εδώ θα πάμε».   Έτσι παρευρεθήκαμε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου, όπου συμμετείχαμε στην Ιερά Πανήγυρι του Ναού και στην Λιτάνευση του Αγίου.  Προσκυνήσαμε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Αναργύρων και την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Βασίλισσας,  όπου το βλέμμα του προσώπου της με μαγνήτισε και μαθαίνοντας της ιστόρηση της Εικόνας, έβαλα στόχο να μάθω απ’ έξω τα λόγια που αναγράφονται δεξιά της Παναγίας  «Παρέστι η Βασίλισσα εκ δεξιών Σου, εν ιματισμώ δια χρύσω, περιβεβλημένη, πεποικιλμένη».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.