Ὁ πρῶτος ἑορτασμός τῆς Συνάξεως τῶν Ἁγίων Ἰατρῶν τήν Κυριακή 17 Ὀκτωβρίου 2021

6
743

Ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου πού συνῆλθε ὑπό τήν Προεδρίαν τοῦ Παναγιωτάτου Οἰκουμενικοῦ ἡμῶν Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ἀποφάσισε νά ἑορτάζεται κατά τήν πλησιέστερη πρός τήν 17ην καί 18ην Ὀκτωβρίου Κυριακή κάθε ἔτους ἡ Σύναξη πάντων τῶν Ἁγίων Ἰατρῶν, ὥστε νά τιμᾶμαι καί στούς Ἱερούς Ναούς μας ἡ σημαντική προσφορά τῆς ἰατρικῆς ἐπιστήμης πρός τήν ἀνθρωπότητα.
Ἐφέτος, ἡ Σύναξη αὐτή θά ἑορτασθεῖ τήν Κυριακή 17 Ὀκτωβρίου ὁπότε θά διαβαστεῖ σέ ὅλους τούς Ἱερούς Ναούς ἡ Πατριαρχική Ἐγκύκλιος γιά τήν ἑορτή τῶν Ἁγίων Ἰατρῶν, ἡ ὁποία ἀκολουθεῖ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στο Κολυμπάρι τι αποφασίστηκε τελικά;
    Σήμερα διάβαζα για εναν παπά στην Πάτρα που ήταν να δικαστεί αλλά τελικά πήρε αναβολή για του χρόνου. Είχε διαπράξει παρανομία γιατί λειτούργησε. Δηλαδή η κυβέρνηση είχε απαγορεύσει τις θείες λειτουργίες και το δέχθηκαν οι Δεσποταδες; Ρε που ζούμε! Οχι κακοκαιρία μπάλο όχι σεισμό όχι πυρκαγιές αλλά κατακλυσμό του Νώε μας αξίζει. Ντροπή και αίσχος.

    • Έτσι είναι όπως τα λες φίλε μου ,γι’αυτό στην Καινή διαθήκη γράφει πως πρώτα οι επίσκοποι θα πλανηθουν .Ευτυχως όχι όλοι .

    • Δεν δικάζεται γιατί λειτούργησε. Αλλά επειδή δεν τήρησε τα κατά τον νόμο μέτρα προστασίας. Τιμωρήται και όποιος δεν φοράει σε ταχύπλοο τα σωσίβια σε μικρά παιδιά. Τιμωρηται και οποίος δεν φοράει κράνος σε δίκυκλο. Άρα απορημένε είσαι ΒΛΑΞ.

      • Αν είναι όπως τα λες. Εγώ ότι είπε ο παπάς λέω στην συνέντευξη δεν εικάζω δεν θεωρώ. Ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό βλαξ.

      • Που ξέρεις αν είναι άνδρας και απαντάς με την λέξη απορημένε μπορεί να είναι γυναίκα και να χρήζει η λέξη απορημένη ή μπορεί να είναι ουδέτερο σαν το Τζέισον και να χρησιμοποιηθεί η λέξη απορημένο. Χαλάρωσε πάντως λίγο μην ανεβάσεις καμία πίεση απ’το ζόρι 😂😂😂. Αμέσως να χαρακτηρίσεις. Πάντως το ΒΛΑΞ ταιριάζει σε όλους αρσενικούς θηλυκούς και ΛΟΑΤΚΙ. Αυτό το πέτυχες 😂😂😂.

  2. Αν είναι όπως τα λες. Εγώ ότι είπε ο παπάς λέω στην συνέντευξη δεν εικάζω δεν θεωρώ. Ευχαριστώ για τον χαρακτηρισμό βλαξ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ