ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Καρδάμαινα

0
1608
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Στις 26 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Με τη δέουσα ευλάβεια και κατάνυξη εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Καρδάμαινα, ιερουργούντος του π. Ιωάννη Περαντωνάκη, ο οποίος μετέφερε στην ομιλία τους τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και κήρυξε το θείο λόγο.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων  ο Πρόεδρος Καρδάμαινας Νίκος Πόγιας και πολλοί προσκυνητές

Ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης σε βαθειά γεράματα πέθανε στην Έφεσο και τάφηκε έξω απ’ αυτή. Αλλά μετά από μερικές ήμερες, όταν οι μαθητές του επισκέφθηκαν τον τάφο, βρήκαν αυτόν κενό. Η Εκκλησία μας, λοιπόν, δέχεται ότι στον αγαπημένο μαθητή του Κυρίου συνέβη ότι και με την Παναγία μητέρα Του. Δηλαδή, ο Ιωάννης ναι μεν πέθανε και ετάφη, αλλά μετά τρεις ημέρες αναστήθηκε και μετέστη στην αιώνια ζωή, για την οποία ο ίδιος, να τί λέει σχετικά: «Ὁ ἔχων τὸν υἱὸν ἔχει τὴν ζωήν, ὁ μὴ ἔχων τὸν υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὴν ζωὴν οὐκ ἔχει» (Α’ επιστολή Ιωάννου, ε’ 12). Εκείνος, δηλαδή, που είναι ενωμένος μέσω της πίστης με το Χριστό και τον έχει δικό του, έχει την αληθινή και αιώνια ζωή. Εκείνος, όμως, που δεν έχει τον Υιό του Θεού, να έχει υπ’ όψιν του πως δεν έχει και την αληθινή και αιώνια ζωή.

Συγκλονιστικό ήταν το θαύμα της εμφάνισης του Αγίου πριν από έξι χρόνια (το 2014) σε έναν αλλοδαπό εργαζόμενο ο οποίος τον φώναξε με το όνομά του και στην συνέχεια του είπε ότι τον λένε Θεολόγο. Όταν ρώτησε να μάθει ποιος είναι ο Θεολόγος στην περιοχή, αφού δεν υπήρχε κανείς άλλος με αυτό το όνομα και αφού υπήρξε άλλο σημάδι με τον νεωκόρο και το ανοιχτό παράθυρο του ναού… τον αναγνώρισε όταν του έδειξαν την εικόνα του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ