ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κυριακή μετά την Ύψωσιν ο Σεβασμιώτατος στον Τίμιο Σταυρό Κω

4
3708

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, μετά την Ύψωσιν του Τιμίου Σταυρού (εορτάζουν οι Άγιοι Τρόφιμος, Σαββάτιος και Δορυμέδων) και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και στη Θεία λειτουργία στον ΙΝ Τιμίου Σταυρού Κω με ιερουργό τον π. Κωνσταντίνο Καματερό.

Έψαλλαν: ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής Γεώργιος Σακέλλης και οι Ιεροψάλτες Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος και Νικόλαος Παπαθωμάς.

Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο:

Ο Ιησούς προλέγει το θάνατο και την ανάστασή του

Και τότε προσκάλεσε το πλήθος μαζί με τους μαθητές του και τους είπε: «Αν κάποιος θέλει να με ακολουθεί πίσω μου, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώσει το σταυρό του και ας με ακολουθεί.
Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει. Όποιος όμως χάσει τη ζωή του εξαιτίας μου και εξαιτίας του ευαγγελίου θα τη σώσει.
Γιατί τι ωφελεί τον άνθρωπο να κερδίσει όλο τον κόσμο αλλά να ζημιωθεί την ψυχή του;
Γιατί τι μπορεί να δώσει ο άνθρωπος αντάλλαγμα για την ψυχή του;
Γιατί όποιος ντραπεί εμένα και τους δικούς μου λόγους μέσα σ’ αυτήν τη γενιά τη μοιχαλίδα και αμαρτωλή, και ο Υιός του ανθρώπου θα αισθανθεί ντροπή γι’ αυτόν, όταν θα έρθει μέσα στη δόξα του Πατέρα του μαζί με τους άγιους αγγέλους».

Απόστολος: Επιστολή Παύλου προς Γαλάτας

Οι Ιουδαίοι και οι εθνικοί σώζονται με την πίστη

Επειδή όμως ξέρουμε ότι δε δικαιώνεται ο άνθρωπος από τα έργα του νόμου παρά μόνο μέσω της πίστης στον Ιησού Χριστό, γι’ αυτό και εμείς πιστέψαμε στο Χριστό Ιησού, για να δικαιωθούμε από την πίστη στο Χριστό και όχι από τα έργα του νόμου. γιατί από τα έργα του νόμου δε θα δικαιωθεί καμιά σάρκα.
Αν όμως, ζητώντας να δικαιωθούμε με το Χριστό, βρεθήκαμε κι εμείς οι ίδιοι αμαρτωλοί, άρα ο Χριστός είναι διάκονος της αμαρτίας; Είθε να μη γίνει!
Γιατί, αν όσα γκρέμισα, αυτά πάλι οικοδομώ, παραβάτη αποδείχνω τον εαυτό μου.
Γιατί εγώ πέθανα ως προς το νόμο διαμέσου του νόμου, για να ζήσω για το Θεό. Μαζί με το Χριστό έχω σταυρωθεί.
Ζω, λοιπόν, όχι πια εγώ, αλλά ζει μέσα μου ο Χριστός. Και τη ζωή που τώρα ζω στη σάρκα, τη ζω με την πίστη που έχω στον Υιό του Θεού, ο οποίος με αγάπησε και παράδωσε τον εαυτό του για μένα.

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ποσό βλάκας είσαι;Οι μάσκες είναι για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ζωές.Δεν είναι για πάντα.Όλοι όσοι βοηθήσαμε και βοηθάμε την κοινονια εμβολιαζόμενος και προσέχοντας Σεν το κάναμε για πάρτυ μας αλλά για τους ηλίθιους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας.Αυτά τα ζώα που μιλάνε για δημοκρατία και συντάγματα και είναι οπαδοί φασιστικών κομμάτων.

    • Ούτε την ΦΩΤΙΣΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ δεν είσαι άξιος να δεχθείς. Πιστεύεις ότι ο ΘΕΟΣ δεν μπορεί να σε δει και να σε ψυχολογηση πίσω από μια μάσκα? ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕ ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗ.

    • Σε ενοχλει η μασκα που ειναι αμιγως για θεμα υγιεινης και δεν σε ενοχλουν τα ΚΡΑΓΙΟΝ που ειναι τιγκα οι εικονες και ο ιδιος ο σταυρος? Το οτι φιλανε το ΤΖΑΜΙ των εικονων και αφηνουν σαλια επι αυτου και στην συνεχεια παει ο επομενος και φιλαει επανω στα δικα σου τα σαλια, αυτο δεν σε ενοχλει? Το οτι κατα την διαρκεια της λειτουργειας και ειδικα σε γαμους και βαπτισεις που το κανουν ΚΑΦΕΝΕΙΟ και λενε ολα τα νεα τους δεν σε ενοχλει? Α ρε ΥΠΟΚΡΙΤΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ