ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Εντυπωσιακά πολλές Φανουρόπιτες στον Εσπερινό του Αγίου Φανουρίου στο Μαστιχάρι | κ. Ναθαναήλ: Να στηριχθούμε στην πίστη και τους Αγίους μας

0
3380
Συνεργάτης aegeanews.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος πλαισιωνόταν  από τον Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο και τους ιερείς: π. Νικόλαο, π. Αντώνιο και τον Διάκονο π. Περικλή εψάλη απόψε ο Εσπερινός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου του εν τη Ρόδω, του νεοφανούς στο φερώνυμο Ιερό εξωκλήσιο στο Μαστιχάρι.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη Ηλία Σαράγια. Παρών ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής.

Με τη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας μεγάλος αριθμός προσκυνητών παρέμεινε υπομονετικά στον μεγάλο αύλειο χώρο του ναού, ενώ για άλλη μια χρονιά εντυπωσιακά πολλές ήταν οι Φανουρόπιτες αλλά και οι αρτοκλασίες για σήμερα και αύριο έφεραν οι πιστοί προς τιμήν του Αγίου.

Στον νεοφανή Άγιο Φανούριο και στον θαυμαστό τρόπο με τον οποίο «φανερώθηκε» η εικόνα και ο βίος του στη Ρόδο αναφέρθηκε αναλυτικά στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, τονίζοντας την ανάγκη στη σημερινή εποχή των διάφορων κλυδωνισμών να στηριχθούμε στην πίστη και στους Αγίους της εκκλησίας μας, αλλά και να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας.

Βιογραφία

Φανούριος φῶς πᾶσι πιστοῖς παρέχει,
Κἂν εἰς σκότος ἔκειτο τῆς γαίας μέγα.

Φανούριος φῶς πᾶσι πιστοῖς παρέχει,
Κἂν εἰς σκότος δ᾿ ἔκειτο τῆς γαίας μέγα.
Εἰκάδι ἑβδομάτῃ Φανουρίου σηκὸς γῆθεν φάνθη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ