ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και η καθιέρωση Ιερού Προσκυνηταρίου στην Ευαγγελίστρια Ασφενδιού | κ. Ναθαναήλ: Όλοι οι κόποι και οι θυσίες μας προσμετρώνται στον Θεό

2
2201

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου, ευλάβεια και κατάνυξη εψάλη απόψε η Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο και τελέστηκε ο Αγιασμός για την καθιέρωση του Ιερού Προσκυνηταρίου στον ΙΝ Ευαγγελιστρίας Ασφενδιού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Η εκκλησία μας ως γνωστόν (με αφορμή τις σημερινές πυρκαγιές) δέεται πάντα για να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες των διαφόρων φυσικών ή άλλων καταστροφών: «από οργής, λοιμού, λιμού, σεισμού, καταποντισμού, πυρός, μαχαίρας, επιδρομής αλλοφύλων, εμφυλίου πολέμου και αιφνιδίου θανάτου. Και υπέρ του ίλεων, ευμενή, και ευδιάλλακτον γενέσθαι τον αγαθόν και φιλάνθρωπον Θεόν ημών του αποστρέψαι και διασκεδάσαι πάσαν οργήν την καθ’ ημών κινουμένην και ρύσασθαι ημάς εκ της επικειμένης δικαίας αυτού απειλής και ελεήσαι ημάς».

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε σε μία πολύ διδακτική ιστορία από το γεροντικό όπου ένας ασκητής όταν γέρασε σκέφτηκε να περιορίσει τη σκληραγωγία του μέχρι που του εμφανίστηκε ο Άγγελός του λέγοντάς του ότι κανένας κόπος και καμία θυσία δεν υπάρχει που να μην την υπολογίζει ο Θεός.

Ευχαρίστησε δε θερμά τον π. Ευτύχιο Παπαγεωργίου, την εκκλησιαστική επιτροπή, τους ενορίτες και τους προσκυνητές για το έργο τους και για το όμορφο αυτό προσκυνητάρι που φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι.

Ευχαρίστησε ακόμη τους αγαπητούς συντοπίτες μας που έρχονται από το εξωτερικό και μας αγαπούν. «Αισθανόμαστε υπερηφάνεια όταν ακούμε Αρχιερείς από το εξωτερικό -όπως ο Άγιος Καναδά- να μιλούν για σας με τα καλύτερα λόγια», τόνισε ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον Κώο Άρχοντα του Οικουμενικού Πατριαρχείου από τον Καναδά, Φραντζή Τόππο και τη σύζυγό του που ήταν παρόντες.

Από την πλευρά του ο π. Ευτύχιος, ο οποίος σε λίγες μέρες συμπληρώνει τρία χρόνια διακονίας στον ΙΝ Ευαγγελιστρίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του στον Σεβασμιώτατο και σε όλους τους ενορίτες και προσκυνητές του ιερού ναού για την αγάπη και τη στήριξή τους για όλο αυτό το μεγάλο έργο που συντελέσθηκε.

Για το Ιερό Προσκυνητάρι που ήταν μια ιδέα του Σεβασμιωτάτου ο π. Ευτύχιος με την πρεσβυτέρα του είχαν εκφράσει από την αρχή την επιθυμία τους να το υλοποιήσουν στη μνήμη των παππούδων τους. Έτσι έβαλαν αυτοί τα υλικά και ο εργολάβος κ. Δημήτρης Παρβαντώνης την εργολαβία εις μνήμην του πατρός του Αντωνίου, ενώ την εικόνα του Ευαγγελισμού στο Προσκυνητάρι Αγιογράφησε η κ. Σταματία Χρέλια εις μνήμην του αγαπητού συζύγου της, Παναγιώτη. Ευχαρίστησε επίσης τον δήμο της Κω και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μ. Γιωργαλλή και τους εργάτες κ.κ. Κώστα Λαμπρόγλου και Παντελή Χόνδρο για την εργασία τους.

Ο Αγιασμός τελέστηκε επίσης παρουσία των Ιερέων π. Κυριάκου Παρασκευαδάκη και π. Ιωάννη Σταυρόπουλου, ενώ έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Πεταλάς και ο Ιεροψάλτης του ιερού ναού κ. Αχιλλέας Φαρμάκης.

Βίντεο από Δημοτική τηλεόραση:

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εις ανωτερα,μπραβο στον παπα μας η Παναγια να τον εχει καλα και ολο τον κοσμο.Εχει ομορφηνει ολη την ενορια της Ευαγγελιστριας και καθε μερα ολο και κατι φτιαχνει.Αξιος.

  2. Μπράβο, χίλια μπράβο στον Παπά-Ευτυχιο,στην Εκκλησιαστική επιτροπή και σε όλο τον κόσμο που βοήθησε ώστε να φτιαχτεί αυτό το πανέμορφο Προσκυνητάρι της Παναγιάς.Ανεβαινοντας έτσι στο χωριό θα μπορούμε να περνάμε να ανάβουμε κεράκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ