ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο η εορτή του Αγίου Παντελεήμονα στην Κω | π. Ιωακείμ: «Το θάρρος των Αγίων & των μαρτύρων απέναντι στους κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου» |

0
3091

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με πολλούς προσκυνητές εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε η Θεία λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα Κω, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρόντος του Γενικού Αρχιερατικού, Πωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννη και με Ιερουργό τον Αρχιμανδρίτη και ιεροκήρυκα της ΙΜ π. Ιωακείμ.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών (Γιάννης Κουτσουράης, Γιάννης Βαμβακάς,  υπό τον Πρωτοψάλτη Ηλία Καματερό

Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα με αφορμή το βίο και το μαρτύριο του Αγίου και Ιαματικού Παντελεήμονα αλλά και το Ευαγγέλιο της ημέρας, «το θάρρος των μαρτύρων απέναντι στους κοσμοκράτορες του αιώνος τούτου». Καθώς σύμφωνα με την Ευαγγελική ρήση:

«Σας βεβαιώνω πως όποιος ομολογήσει μπροστά στους ανθρώπους ότι ανήκει σ’ εμένα, το ίδιο θα κάνει γι’ αυτόν και ο Υιός του Ανθρώπου κατά την τελική κρίση, μπροστά στους αγγέλους του Θεού.
Όποιος όμως με απαρνηθεί μπροστά στους ανθρώπους, θα τον απαρνηθεί και ο Υιός του Ανθρώπου μπροστά στους αγγέλους του Θεού, κατά την τελική κρίση.
Όποιος μιλήσει προσβλητικά κατά του Υιού του Ανθρώπου, ο Θεός θα τον συγχωρήσει· όποιος όμως προσβάλει το Άγιο Πνεύμα, ο Θεός δε θα τον συγχωρήσει.
Όταν σας οδηγήσουν μπροστά στις συναγωγές ή στις πολιτικές αρχές, μην αγωνιάτε για το πώς θα απολογηθείτε ή τι θα πείτε,
γιατί το Άγιο Πνεύμα θα σας φωτίσει εκείνη τη στιγμή τι θα πρέπει να πείτε».

Χτες βράδυ στον πανηγυρικό εσπερινό, επίσης με την προσέλευση πολλών προσκυνητών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας:

Βιογραφία

Γαλακτόμικτον, Μάρτυς, αἷμα σῆς κάρας,
Δι’ ἣν ὑδατόμικτον ὁ Χριστὸς χέει.
Φάσγανον ἑβδομάτῃ λάχεν εἰκάδι Παντελεήμων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ