ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με μεγαλοπρέπεια η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην Κω | κ. Ιερεμίας: Ελευθερία είναι το δικαίωμα της επιλογής

0
2895

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Μαρίνας στον ΙΝ της ομώνυμης περιοχής στην Κω.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωνε ο π. Κωνσταντίνος Καματερός, ενώ στον χορό των Ιεροψαλτών προϊστατο ο καθηγητής και Πρωτοψάλτης κ. Γιώργος Σακέλλης μαζί με τον κ.Κωνσταντίνο Χατζηάμαλλο, τον κ. Νίκο Παπαθωμά και τον κ. Μιχάλη Χατζηνικήτα.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ιστορικό αυτό ιερό ναό της πόλεως που από τα παλιά χρόνια ήταν ενορία, αλλά και στον συμβολισμό της εορτής της Αγίας Μαρίνας η οποία στη φυλακή νίκησε με την προσευχή τον διάβολο που της εμφανίστηκε αρχικά ως δράκων και στην συνέχεια ως σκύλος με κέρατο (όπως φαίνεται στην εικόνα της) τον οποίο κατατρόπωσε με ένα σφυρί που βρέθηκε δίπλα της.

Ελευθερία είναι η επιλογή τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, στόχος είναι να μιμούμεθα το καλό.

Το πρωί της εορτής στον Όρθρο και στη Θεία λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Βιογραφία

Eπιπρέπει σοι, πώς αν είποις, Mαρίνα,
Σων αιμάτων έρευθος, α ξίφει χέεις.
Εβδομάτη δεκάτη Mαρίναν κτάνε φάσγανον οξύ.

Χεὶρ δημίου τέμνει σε Μαρῖνα ξίφει,
Χεὶρ Κυρίου χάριτι θείᾳ δὲ στέφει.
Ἑβδομάτῃ δεκάτῃ Μαρῖνα δειροτομήθη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ