Πρόκληση με φωτεινή πινακίδα στην Αγία Σοφία: «Δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ»

1
993

H κίνηση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης οξύνει το ήδη τεταμένο κλίμα, ένα χρόνο μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Ένα χρόνο μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, τα εθνικιστικά παραληρήματα ηχούν ολοένα και πιο δυνατά.

Ηγέτες ξένων κρατών και κορυφαίοι φορείς προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς είχαν εκφράσει την αντίδρασή τους στην απόφαση του τουρκικού ΣτΕ να γίνει τζαμί η Αγιά Σοφιά, ύστερα από 86 χρόνια.

Παρά τις προειδοποιήσεις, η Τουρκία ακολούθησε τη γνωστή εμπρηστική πολιτική, ενώ σε προκλητικό τόνο κινείται ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, ο οποίος οξύνει το κλίμα, ανάβοντας τα φώτα που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στους μιναρέδες και γράφουν «Δεν υπάρχει άλλος θεός από τον Αλλάχ».

Υπενθυμίζουμε ότι το μεσημέρι της 24ης Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με τις αγιογραφίες να έχουν καλυφθεί με κουρτίνες και το δάπεδο της με πετρόλ χαλιά.

Επιπλέον, η ταμπέλα είχε αλλάξει: το «μουσείο Αγιά Σοφιά» αντικατέστησε το «τέμενος Αγία Σοφία».

Ειδήσεις σήμερα 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένας τούρκος σας κάνη όπως θέλει η Ευρώπη και η Αμερική τη περιμένει .Να του κόψουν τον αέρα όσο δεν κούνιεστε θα σας τα κανι χειρότερα θα το δύτες και θα είναι αργά εξαφανίστε τον δικτάτορα ο κόσμος πηνά και εκείνο και το σόι του περνάνε καλά και τα σεντούκια γεμάτα . Καλά δεν το βλέπετε σος ετοιμάζει των λάκο σας .Δεν φοβάσται τον θεό εσείς η κηβερνοντες χριστιανι και να ξέρετε δεν έχουν μπέσα σας δουλεύουν όπως λέμε Ηπα- ξυπα . Ακου την Αγία Σοφία νζαμι και σας προκαλεί οθεος είναι ο αλαχ και ααααααα κάντε μπάνιο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ