ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ακολουθία του Νυμφίου με κ. Ναθαναήλ στον Σταυρό & κ. Ιερεμία στην Αγία Αικατερίνη Κω

6
1076

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Σε κλίμα κατάνυξης και με όλα τα μέτρα για την τήρηση της υγειονομικής ασφάλειας των πιστών ,τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου σε όλους τους ιερούς ναούς της ΙΜ Κώου και Νισύρου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στην ακολουθία που τελέστηκε στο ιερό παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού Κω με τον π. Κωνσταντίνο και τους Ιεροψάλτες κ. Γιώργο Σακέλλη Πρωτοψάλτη-καθηγητή και κ. Νίκο Παπαθωμά.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων : ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης Καμπουράκης, ο Αντιπρόεδρος του ΔΙΙΚ κ. Νίκος Στ. Μανούσης κ.α.

βίντεο:KOS TV ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΩ

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας χοροστάτησε στην ακολουθία που εψάλη στον ΙΝ Αγίας Αικατερίνης Κω με τον Γεν. Αρχιερατικό π. Ιωάννη και τους Ιεροψάλτες κ. Ηλία Καματερό και κ. Δημήτρη Διακονικολή.

Η Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ, όπου τελείται η Ακολουθία του Νυμφίου, και τελειώνει το Μεγάλο Σάββατο και είναι αφιερωμένη στα Άγια Πάθη του Ιησού Χριστού. Ονομάζεται Μεγάλη από την ανάμνηση των γεγονότων που διαδραματίζονται καθ’ εκάστη των ημερών αυτής τα οποία και θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικά για τη χριστιανική θρησκεία.

Η θριαμβευτική είσοδος του Χριστού στα Ιεροσόλυμα και η Σταύρωση Του στην ίδια πόλη μια εβδομάδα μετά, είναι μια εικόνα πολύ γνώριμη σε όλους μας, σε κάθε στιγμή της ζωής μας: από την απόλυτη ευτυχία και χαρά, οι ίδιοι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο. Είναι γεμάτη η κοινωνία μας από τέτοια παραδείγματα, ειδικά στη σύγχρονη εποχή. Γι ‘αυτό άλλωστε, η Κυριακή των Βαΐων αποκτά βαρύνουσα σημασία και καλούμαστε όλοι να υποδεχθούμε τον Νυμφίο που έρχεται «εν τω μέσω της νυκτός», όντας «γρηγορούντες»…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός και μακάριος ο δούλος, όν ευρήσει γρηγορούντα·ανάξιος δε πάλιν, όν ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ούν ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθής, ίνα μη τω θανάτω παραδοθής, και της Βασιλείας έξω κλεισθής· αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, άγιος, άγιος ει ο Θεός ημών, διά της Θεοτόκου, ελέησον ημάς.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΔΕΝ ΠΕΓΙΡΑΦΕΤΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ Η ΘΛΙΨΕΙ ΚΑΙ Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΩΩΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΠΑΘΗ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ. ΕΞΑΛΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΣΤΟ ΜΑΣ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ. ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΑΦΕΛΗ ΠΙΣΤΩΝ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΦΕΤΟΣ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΝ ΣΤΑΣΗ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ 9, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ.

  2. Η ΔΙΚΑΙΑ ΚΡΙΣΗ

    Οἱ πατέρες τῆς Ἐκκλησίας κάνουν σαφῆ διάκριση μεταξὺ ἂφ ἑνὸς μὲν ἀποκλίσεων σὲ θέματα πίστεως καὶ δογμάτων, ἂφ ἑτέρου δὲ σὲ θέματα ἀνθρωπίνης συμπεριφορᾶς. Ὁ ἱερὸς Χρυσόστομός μας διδάσκει ὅτι σὲ θέματα ποὺ ἀφοροῦν στὸ δόγμα καὶ στὸ περιεχόμενο τῆς πιστεῶς μας δὲν ὑπάρχουν περιθώρια συμβιβασμοῦ. Δεν ἐπιτρέπεται νὰ ὑπακούουμε σὲ αἱρετικὲς διδασκαλίες ἔστω κι ἂν προέρχονται ἀπὸ χείλη ἐπισκόπων ἡ πνευματικῶν ποιμένων <>. Ὅμως ἂν ὁ πνευματικὸς ἡγέτης <>.

    Τὸ <>(Χρυσοστόμου, PG.63,232). <> (τοῦ ἰδίου). Διότι περὶ πίστεως ἰσχύει ἢ ἐντολή, <> (Ἰωάν. ζ΄ 24).

  3. Είναι γνωστή η θέση του Αγίου Παϊσίου και όλων των σύγχρονων Αγίων για τους παλαιοημερολογίτες ζηλωτές

    Είναι σχισματικοί, έχουν πολυδιασπαστεί και έχασαν τη χάρη. Η εκκλησία δεν είναι ακέφαλη. Για τα θέματα πίστεως και δόγματος λόγο έχουν οι εκάστοτε ιερές σύνοδοι με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος όχι ο κάθε ζηλωτής και παλιοημερολογίτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.