Συνάντηση Ιερώνυμου – Μητσοτάκη- Δεν θα υπάρξουν κατασταλτικά μέτρα της Αστυνομίας στις εκκλησίες την ημέρα των Θεοφανείων

3
750

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος μετά το πέρας της ορκωμοσίας των νέων υπουργών και αναπληρωτών υπουργών παρέμεινε στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε ημίωρη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συζήτησαν για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου ως προς την λειτουργία των Ιερών Ναών και την παρουσία των πιστών κατά την Εορτή των Θεοφανείων.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

Κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Τόνισε δε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Να αναφερθεί πως σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η Εκκλησία ήταν ενήμερη για τις αποφάσεις που ελήφθησαν.

Επίσης κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ο νόμος θα τηρηθεί και προσθέτουν πως η κυβέρνηση κινείται πάντα με καλή πίστη και με το βλέμμα στραμμένο στη συνεργασία και μεγάλο σεβασμό στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Τέλος κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι δεν είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενεργοποίησης κατασταλτικών μέτρων την ημέρα εορτασμού των Θεοφανίων.

πηγή: romfea.gr

Μητσοτάκης σε Ιερώνυμο: Να αναλάβει η Εκκλησία τις ευθύνες της – Τι είπαν στο τετ α τετ

ieronimos-mitsotakis-a
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ότι η Εκκλησία «έβγαλε γλώσσα » στον Δικτάτορα, με ξεπερνά!!! Όλους τους άλλους μας έχει μαντρωσει κανονικά, κατά το δόγμα » ο φόβος φυλάει τα έρμα «.. Ραγιάδες…!

  2. Κάνατε αβαβα τις πορείες και βγάλατε bandiera rossa με τις εκκλησίες.
    ‘Η τα κλείνετε ερμητικά ολα ή κάνετε μωκο

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ