Το προφητικό σημάδι του Άι Νικόλα, όταν η εικόνα του έπεσε πριν την λιτανεία (Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

35
1867
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

Το προφητικό σημάδι του Άι Νικόλα, όταν η εικόνα του έπεσε πριν την λιτανεία.

(Γράφει η Ξανθίππη Αγρέλλη)

2016 / 6 Δεκεμβρίου και όσοι συνάδελφοι ήμασταν μπροστά, μπροστά  στην Εκκλησία του Αγίου Νικόλαου για το Εκκλησιαστικό ρεπορτάζ, ζήσαμε  κάτι πολύ λυπηρό.  Αυτό που συνέβη, πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες, θα το θυμούνται και οι πολυπληθείς ευλαβείς πιστοί.

Την  ώρα που ετοιμάζονταν για την λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, του Πολιούχου του νησιού μας και προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικόλαου, πέφτει η μεγάλη ασημοποίκιλτη εικόνα, από το προσκυνητάρι. Πριν ακόμη  τα παιδιά του Ναυτικού ξεκινήσουν να την μεταφέρουν, έπεσε, έσπασε το τζάμι και μαζί ράγισαν οι καρδιές όλων. Όσοι  ήμασταν εκεί κοντά την είδαμε. Ίσως  η Δημοτική Τηλεόραση να κρατά, το στιγμιότυπο στο πλούσιο αρχείο της.

Τότε όλοι ψιθύρισαν.’ κακός οιωνός’, κακό σημάδι’. όλοι έλεγαν ανήσυχοι.  ‘Πόλεμος  θα γίνει.’ Αντίθετα, το 2017 η Κως κτυπήθηκε από μέγιστο σεισμό, 6,7 R ίσον με αυτόν του 1933. Για  άλλη μια φορά, ο περικαλλής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου καταστράφηκε. Αλλά,  ‘ενός κακού μύρια έπονται’. Ακολούθησε  η παγκόσμια φονική πανδημία και φυσικά η διαρκής ανασφάλεια, που μας κερνάνε κάθε τόσο οι γειτονικές πολεμικές ιαχές και απειλές.

Θυμάμαι το 1979  τότε τα Φώτα ο αείμνηστος Μητροπολίτης Ναθαναήλ Α’ ο Δίκαιος, έριξε τον Σταυρό στην Πολεμική Σκάλα. Ο  Τίμιος Σταυρός χάθηκε. Κακός  οιωνός, ψιθύρισαν όλοι τρομαγμένοι.

Τον Αύγουστο στις  13 του ιδίου χρόνου, ο αξιαγάπητος μακαριστός Μητροπολίτης μας, μετοίκησε στους κήπους του Παραδείσου.

Άγνωστα τα σημάδια και οι συμπτώσεις, στην απεραντοσύνη της ζωής.

Ευχή όλων μας είναι,  η ευλογία και η χάρης  του Αγίου Νικολάου, να απομακρύνει την φουρτούνα της φονικής πανδημίας και να γαληνεύσει η θάλασσα της ζωής, όλων των ανθρώπων. Χρόνια Πολλά.

Ξανθίππη Αγρέλλη   6/12 /2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

35 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Παναγιά μαζί σας.
    Είστε αξιολάτρευτη λαογράφος γενικά. Μόνο μια ερώτηση; Γιατί χάθηκε το νόημα των πραγμάτων στις μέρες μας; Η καμπάνα χτυπάει κανονικά, λες και δεν τρέχει τίποτα.
    Γιατί χτυπάει; Ποιόν καλεί να έρθει και πού;
    Ξέρουμε για ποιούς χτυπάει. Αλλά γιατί;

  2. ΠΡΟΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ..ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ- ΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟΝ 21 ΑΙΩΝΑ- ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΦΟΝΙΚΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ -ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ -ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ -ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΩΝ – ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ- ΤΩΝ ΛΗΣΤΕΙΩΝ- ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ- ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ -ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ- ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑΣ -ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ- ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ -ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ -ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ -ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ- ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΜΗΝ ΑΠΟΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ- ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ- Η ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ-

    • εποχή των επιδημιών, των σεισμών, των εγκλημάτων, των ληστειών, της αδικίας, της φτώχειας, την αιχμαλωσίας, των βασανισμών…. ήταν. Και όλες οι εποχές του ανθρώπινου βίου, τέτοιες εποχές ήσαν.

    • Πολλοί νομίζουν ότι ζουν - επίσης, πολλοί θα ήθελαν να ζούσαν -

      στον Μεσαίωνα, παραβλέποντας όλα τα επιτεύγματα του δικού μας αιώνα. Και αυτό είναι το κυρίως πρόβλημα.

    • Καλα βλεπε τα σημαδια εσυ.Πολλα απο τα κακα που λες τα εκαναν οι θρησκιες ..το παρεληψες.

  3. ότι ο αγ. Νικόλαος έσωσε την Κω από το σεισμό. Δηλαδή η Κώς χάρη στον άγιο βγήκε αλώβητη; ή ευτυχώς που δεν ισοπεδώθη εντελώς και δεν σκοτωθήκαμε όλοι;

  4. Γιατί ο θεός τότε είναι τόσο σκληρός διαχρονικά; Γιατί μόνο όταν κάποιος σωθεί από τον κόβιντ ή από δυστύχημα ‘ο θεός τον βοήθησε’ ενώ για την εφιαλτική λίστα μιζέριας που αναφέρατε δεν φταίει και εκεί ο ίδιος;
    Τί νόημα έχουν τα προφητικά σημάδια με τις αφηρημένες ερμηνείες; Τί νόημα έχουν να τρομοκρατούν σαδιστικά και να χλευάζουν τον πιστό με το «ετοιμάσου, έρχεται κάποιο είδος θείας τιμωρίας, σε μερικά τέρμινα»; Παρακαλώ, δε θέλω απαντήσεις. Μου αρέσει να απορώ.

  5. Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι που ο ….Παισιος δεν εχει μιλισει για τον κορωνοιο;Περιργο.Αυτος ολα τα ηξερε.

  6. Παντως οταν ειμουνα στο στρατο μας εφερναν μια εικονα και αγιαζαν τα οπλα να σκοτωνουν καλα.

  7. Ήταν ποτέ επιθετική χώρα η Ελλάδα; Τα όπλα της άμυνας φυσικά και αγιάζονται γιατί ο Θεός είναι με τους ταπεινούς και τους αμυνόμενους. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Εκτός αν είσαι μογγόλος ή γενίτσαρος και ειρωνεύεσαι, γελοίε.

    • Ο Θεός μας δεν λέει «γύρνα και το άλλο μάγουλο», ο Θεός μας λέει «μη γυρίσεις το άλλο μάγουλο, αλλά φέρε το όπλο να στο αγιάσω για να πας να σκοτώσεις». Μην μπλέκετε όμως τους ειδωλολάτρες πολυθεϊστές αρχαίους μας σε θέματα ορθοδοξίας και ακολουθείστε μόνο τον λόγο του Θεού μας.

    • Δε θελω να σε στεναχωρησω αλλα ο Θεος δεν ειναι με κανεναν σε κανεναν πολεμο. Αυτα ειναι της φαντασιας σου κακομοιρε που δηλωνεις και χριστιανος μεσα στην πλανη σου.

    • Να σου θυμίσω μερικές φορές;Στο Αφγανιστάν δεν έστηνες στρατεύματα;Στο πόλεμο του κόλπου δεν έστηλες;Το 22 δεν πήγαινες να πάρεις την Άγκυρα;Στους Βαλκανικούς πολέμους τι έκανες;Άμυνα;Στη Κορέα δεν εστηλες στρατό;Είσαι άσχετος λοιπόν

  8. Ἐρώτηση: Πῶς πρέπει νὰ ἐνεργοῦν οἱ χριστιανοὶ σὲ καιρὸ πολέμου; ...
  9. Το κακό, ο πόλεμος και η αδικία στον κόσμο εισήλθαν μέσω του ανθρώπινου εγωισμού. Η ανάγκη για συστράτευση εναντίον του κακού είναι αναγκαία για να υπάρχει κοινωνική ηρεμία. Η πατρίδα μας διατρέχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης και χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας. Η ένοπλη υπηρεσία είναι μια πατριωτική αναγκαιότητα, που παρά τα όποια αρνητικά της μας ωριμάζει ως άντρες και ως μέλη της κοινωνίας. Η συμπεριφορά των «αντιρρησιών συνείδησης» /φυγόστρατων είναι υποκριτική και απαράδεκτη. Το «Ου φονεύσεις» δεν καταργείται από την νόμιμη άμυνα. Διάκριση επιθετικού και αμυντικού πολέμου. «… Τους φόνους που γίνονται σε πολέμους οι Πατέρες μας δεν τους συμπεριέλαβαν στους φόνους, κατά τη γνώμη μου συγχωρώντας αυτούς που φονεύουν αμυνόμενοι για τη σωφροσύνη και την ευσέβεια». Μ. Βασίλειος

    • Πάνω απ’ όλα είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, ο μοναδικός, ο εκλεκτός λαός του Κυρίου. Και ο Κύριος μάς είπε ξεκάθαρα «Ου Φονεύσεις». Ο ίδιος ο Θεος μας, μάς είπε «Ου Φονεύσεις». Αφήστε λοιπόν τις παρερμηνείες και ακούστε την εντολή του Πατέρα μας. Δεν είπε «Ου φονεύσεις επιθετικά, αλλά φόνευσε αμυντικά». Αν ήθελε να πει αυτό, αυτό θα έλεγε.

      Ου Φονεύσεις λοιπόν είναι η επίσημη γραμμή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, από το στόμα του ίδιου του Θεού.

      Καλέ μου Ορθόδοξε, υπάκουε Χριστιανέ της αγάπης και της ζωής, από ‘κεί και πέρα έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις, να πιστεύεις και να ερμηνεύεις ό,τι ικανοποιεί τις ορέξεις σου.

  10. Προς ταλιμπάν. Διάβολος: αυτός που προσπαθεί να διαβάλλει τον Θεό στους ανθρώπους, το πνεύμα του κακού. (αρχαία σημασία: συκοφάντης).

    • την οργή σας και τα παράπονά σας στον δημιουργό αυτής της ξεκάθαρης εντολής.

    • δικαιολογήσει κάποιος τις αντιχριστιανικές δολοφονικές του τάσεις.

  11. ο ψηλός που περνιέται για έξυπνος και κάνει το αντιχριστιανικό τρολ για να περάσει η ώρα. Τα απωθημένο του είναι τα χρυσαύγουλα επειδή είναι α(χ)ρηστερούλης Δεν πειράζει, πλάκα έχει.. :))

    • το «ου φονεύσεις» σαν «ου φονεύσεις», απαιτεί απίστευτη ευφυΐα και όχι προσποιητή.

      Θα έλεγα, γενικότερα, ότι το απωθημένο μου είναι όλα τα άκρα (χρυσαυγίτες, αναρχικοί, ακροδεξιοί ακροαριστεροί, κομουνιστές), όπως εσείς παραδεχθήκατε ότι είναι ο φόνος με θεϊκή έγκριση. Απίστευτη πλάκα.

  12. Η σύγχρονη ψυχιατρική τα λύνει όλα. Ή μήπως όχι;

  13. που δικαιολόγησε μελλοντικούς της φόνους σαν ευλογημένους και δικαιολογημένους από τον Θεό μας.

    Η σύγχρονη μασονική ψυχιατρική είναι για την εβραϊκή οικονομική ελίτ. Στον ορθόδοξο χριστιανό έχει ήδη δοθεί δωρεάν η Θεία πανάκεια με τη σφραγίδα της εκκλησίας μας:
    https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

    Ή μήπως όχι;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ