Μόρφου Νεόφυτος: Έλεγχος των εμβολίων από επιστήμονες της Εκκλησίας | «Δεν κλείνω εκκλησίες με τίποτα…» (ΒΙΝΤΕΟ)

9
811

Πρόταση για σύσταση ανεξάρτητης επιστημονικής ομάδας από την Εκκλησία της Κύπρου που θα γνωμοδοτήσει για όλα τα διαθέσιμα εμβόλια για προστασία από τον κορωνοϊό έκανε ο Μητροπολίτης Μόρφου. Η σχέση Αγίων της Ορθοδοξίας με την επιστήμη της Ιατρικής.

Σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των ανησυχιών που προκαλούνται στο κοινό για την ασφάλεια των εμβολίων κατά του κορoνοϊού, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος έκανε μια ριζοσπαστική πρόταση για αύξηση του ελέγχου της ασφάλειας των εμβολίων. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του σε ελλαδικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Κύπριος Ιεράρχης πρότεινε την σύσταση μιας ανεξάρτητης επιστημονικής ομάδας από την Εκκλησία της Κύπρου για συμβολή στον έλεγχο όλων των διαθέσιμων εμβολίων του κορoνοϊό.

Η ομάδα, η οποία θα αποτελείται από Κύπριους ιατρούς, επιδημιολόγους και γενετιστές, μεταξύ άλλων επιστημόνων, θα γνωμοδοτήσει και έτσι θα συμβουλεύσουν την Εκκλησία της Κύπρου για το ποιο εμβόλιο κατά του Covid-19 είναι το πιο ασφαλές για το ποίμνιό της.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στις 17 Νοεμβρίου στο δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη και στο ραδιόφωνο «Focus FM 103,6» της Θεσσαλονίκης, ο Μητροπολίτης Μόρφου αποκάλυψε πως έχει γίνει πρόταση εκ μέρους του προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β’ για σύσταση επιστημονικής ομάδας που θα ασχοληθεί με το ζήτημα των εμοβλίων.

«Σε επίπεδο πρακτικό, ήδη έχω στείλει ένα μήνυμα στον δικό μας Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να δημιουργήσουμε ως Ιεραρχία μιαν επιστημονική ομάδα ιατρών, επιδημιολόγων, γενετιστών οι οποίοι θα μας γνωμοδοτήσουν για όποια εμβόλια φέρουν τα διάφορα πολυθρύλητα και πολυθρήνητα ιδρύματα παγκόσμια. Λοιπόν, για να μας ενημερώσουν, να γνωμοδοτήσουν και τότε εμείς ως μια παράλληλη πνευματική οντότητα που είναι η Εκκλησία εδώ και χιλιάδες χρόνια να πει στο λαό ποιο είναι το ασφαλές και ποιο δεν είναι ασφαλές εμβόλιο», είπε.

Ερωτηθείς για το αν έλαβε απάντηση από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Πανιερώτατος είπε:

«Ήδη εμείς είμεθα σε διαβούλευση μαζί με τον Μακαριώτατο διότι ήδη έχομεν στην Κύπρο τους κατάλληλους γιατρούς.»

Ο Μητροπολίτης, του οποίου οι κατά καιρούς προτάσεις και δηλώσεις προκαλούν δημόσια συζήτηση, δεν καταφέρθηκε κατά των επιστημόνων που ήδη συμβουλεύουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας. Η πρότασή του έρχεται ως συμπλήρωμα της ερευνητικής δουλειάς που ήδη γίνεται και δύναται να καταστεί ένας επιπλέον φορέας ανεξάρτητου επιστημονικού ελέγχου και έρευνας.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου είχε προηγουμένως εκφράσει ανησυχίες για το εμβόλιο, τόσο για την επέμβασή του στον ανθρώπινο οργανισμό όσο και για τις δυνατότητες ηλεκτρονικής παρακολούθησης και θεωρεί πως χρειάζεται και ένας ανεξάρτητος έλεγχος της ασφάλειας των εμβολίων από επιστήμονες οι οποίοι είναι Ορθόδοξοι και δεν σχετίζονται με οργανισμούς τους οποίους μια μερίδα του πληθυσμού βλέπει με καχυποψία:

«Τώρα, το εμβόλιο για να δώσουμε μια απάντηση πιο συγκεκριμένη, είναι ξεκάθαρη η θέση η δική μου ότι εάν δεν υπάρχει ασφάλεια από μερικούς γιατρούς οι οποίοι να έχουν ορθόδοξη ζωή και να μην έχουν διασυνδέσεις με αυτά τα παγκόσμια κέντρα και ιδρύματα της Νέας Εποχής, δεν πρέπει να τα δεχθούμε γιατί όλοι μας λεν, οι νούσιμοι Ορθόδοξοι άνθρωποι ότι τόσο τα αμερικάνικα εμβόλια, όσο τα εγγλέζικα ως επίσης μου είπε τελευταία ένας και το ρωσικό εμβόλιο, θα έχουν παρέμβαση τόσο στο DNA όσο και στο RNA. Με παρενέργειες, όχι απλά συνέπειες, με παρενέργειες τρομακτικές για τον ανθρώπινο νου, για την ανθρώπινη ελευθερία, για την ανθρώπινη υγεία, ε; Και με δυνατότητες παρακολούθησης πλέον του ανθρώπου, ηλεκτρονικές.»

Παρακολούθηση & διασυνοριακή κυκλοφορία

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi Jinping, μιλώντας το Σάββατο στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των G20 πρότεινε τη χρήση ενός παγκόσμιου συστήματος κώδικα QR για να επιτρέψει τη διασυνοριακή κυκλοφορία ανθρώπων εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού. Αρκετές χώρες έχουν εισαγάγει τεχνολογία εφαρμογών παρακολούθησης για την παρακολούθηση των κινήσεων των πολιτών και της πιθανής έκθεσης στο Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης, αλλά δεν υπάρχει συντονισμός μεταξύ των συστημάτων και είχαν διαφορετικούς βαθμούς επιτυχίας. Όμως, οι ηλεκτρονικές εφαρμογές παρακολούθησης του κορωνοϊού έχουν ήδη εγείρει αρκετές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, ιδίως στις δυτικές δημοκρατίες.

Επίσης, ήδη υπάρχουν προτάσεις για περιορισμό των ταξιδιών σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει ήδη από την περασμένη Άνοιξη. Η αυστραλιανή Qantas είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που τονίζει δημόσια ότι προτίθεται να αρνηθεί επιβίβαση σε ταξιδιώτη, που δεν έχει εμβολιαστεί. Ο David Powell, ιατρικός σύμβουλος του οργανισμού αεροπορικών εταιρειών Iata, δήλωσε ότι είναι «πολύ ισχυρή η πιθανότητα» οι χώρες να αρχίσουν να απαιτούν απόδειξη ταξιδιωτικής υγειονομικής κατάστασης από τους επιβάτες.

Ορθοδοξία & Ιατρική

Πάντως, σε αντίθεση με ό,τι νομίζουν κάποιοι, η Ορθόδοξη πίστη και η ιατρική επιστήμη δεν βρίσκονται σε αντίθεση. Άλλωστε, η παρουσία εικόνων σε ιατρεία και νοσοκομεία επιβεβαιώνει το φρόνημα του προσωπικού όπως και η διαχρονική επένδυση σε υποδομές ιατρικής φροντίδας από τις κατά τόπους Μητροπόλεις και Επισκοπές. Σε πολλές περιπτώσεις, η φροντίδα παρέχεται δωρεάν ως αποτέλεσμα αγαθοεργίας και φιλανθρωπίας.

Πέραν αυτού και όσον αφορά την ίδια την πίστη, μια πλειάδα Αγίων και Πατέρων του Χριστιανισμού ήταν κορυφαίοι γιατροί και επιστήμονες της εποχής τους.

Άγιοι-Κοσμάς-και-Δαμιανός-οι-Ανάργυροι-οι-εκ-Ρώμης-01-Ιουλίου-2κ.jpg

Αυτό συμβαίνει από τις απαρχές του Χριστιανού. Ο ελληνικής καταγωγής Απόστολος Λουκάς ο Ευαγγελιστής ήταν γιατρός από την Αντιόχεια της Συρίας. Ο Άγιος Αντίπας, Επίσκοπος Περγάμου και σύγχρονος των Αγίων Αποστόλων ήταν οδοντίατρος. Ιατρός ήταν επίσης ο Άγιος Παντελεήμων ο Μεγαλομάρτυς και Ιαματικός καθώς και ο Άγιος Σαμψών ο Ξενοδόχος, που έκτισε νοσοκομείο που έγινε μεγάλο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Σπουδές στην ιατρική, εκτός από την φιλοσοφία, τη ρητορική, τη γραμματική και την αστρονομία, κατείχε είχε ο Άγιος Βασίλειος ο Μέγας. Επίσης, γιατρός ήταν και ο Άγιος Βλάσιος Επίσκοπος Σεβαστείας που βασανίστηκε και μαρτύρησε.

Υπάρχουν επίσης οι Αγίοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός της Ρώμης που γιατροί και κτηνίατροι, όπως και οι Αγίοι Ανάργυροι Κοσμάς και Δαμιανός από την Μικρά Ασία που ήταν επίσης ιατροί. Υπάρχουν επίσης Αγίοι Ανάργυροι εξ Αραβίας, Κοσμάς, Δαμιανός, Λεόντιος, Άνθιμος και Ευπρέπιος που ήταν επίσης ιατροί. Επίσης, οι Αγίες Ζηναΐδα και Φιλονίλλα από την Ταρσό της Κιλικίας, που ήταν αδελφές, γνώριζαν την ιατρική τέχνη την οποία εξασκούσαν δωρεάν.

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός

Η εποχή μας ανέδειξε τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό, Αρχιεπίσκοπο Συμφερουπόλεως και Κριμαίας, που κοιμήθηκε το 1961 και ανακηρύχθηκε Άγιος το 1996. Στις αγιογραφίες του συχνά εικονίζεται με τα ιατρικά του εργαλεία. Ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός ήταν πολυβραβευμένος επιστήμονας και έχει δημοσιεύσει δεκάδες έργα για το αντικείμενό του που ήταν η ανατομία και η χειρουργική.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου:

«Ο εν αγίοις πατήρ ημών Λουκάς, κατά κόσμον Βαλεντίν Βόινο-Γιασενέτσκι, καταγόταν από την πόλη Κερτς της Χερσονήσου της Κριμαίας (Ουκρανία). Ο πατέρας του ήταν ρωμαιοκαθολικός, ενώ η μητέρα του ήταν ορθόδοξη.

Μικρός σύχναζε στη Λαύρα του Κιέβου, επισκεπτόταν για ώρες τα άγια λείψανα κι εκεί πήρε τα σπέρματα της θείας χάριτος και τα αύξανε μέσα στην καρδιά του.

Όταν μεγάλωσε, σπούδασε την ιατρική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο του Κιέβου, όπου αρίστευσε. Νυμφεύτηκε την Άννα Βασιλίγιεβνα κι απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Ο Θεός πήρε πρόωρα τη γυναίκα του κι έτσι ο Βαλεντίν, ο ιατρός, χειροτονήθηκε καταρχήν ιερέας με το όνομα Λουκάς και αργότερα επίσκοπος. Είχε πάρει χάρη από τον Θεό να χειρουργεί με μεγάλη επιτυχία και να σώζει από βέβαιο θάνατο πολλούς αρρώστους. Διέπρεψε στις εγχειρήσεις των οφθαλμών και στη θεραπεία των πυογόνων λοιμώξεων. Από τους ασθενείς του δεν έπαιρνε ποτέ χρήματα, ενώ έδινε και τον μισθό του σε αγαθοεργίες.

Έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Τασκένδης στην έδρα της Τοπογραφικής Ανατομίας και Χειρουργικής, δημοσίευσε σημαντικότατες επιστημονικές μελέτες και απέσπασε ανώτατα κρατικά βραβεία. Ως ιατρός και Ιεράρχης, εν καιρώ διωγμών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ομολόγησε θαρραλέα το όνομα του Ιησού Χριστού προ των δικαστικών βημάτων και ενώπιον αθέων ανδρών.

Για την άφοβη βαθειά πίστη του, τη μεγάλη αγάπη του στον Ιησού Χριστό και τη θαραλλέα ανυποχώρητη ομολογία του, κλείστηκε σε φυλακές, γνώρισε διωγμούς και εξορίες, υπέμεινε μαρτύρια.

Ενισχυόμενος από τη θεϊκή χάρη έμεινε ανυποχώρητος ομολογητής της ορθοδόξου πίστεως. Στα 70 χρόνια του έγινε Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Κοιμήθηκε εν ειρήνη στη Συμφερούπολη το 1961 και άφησε φήμη αγίου Ιεράρχη και σοφού ιατρού. Το 1995 ανακηρύχθηκε άγιος από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και το 1996 έγινε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του, που εξέπεμπαν μια άρρητη ευωδία και θεράπευσαν πολλούς ασθενείς. Η μνήμη του ορίστηκε να τιμάται στις 11 Ιουνίου, επέτειο της κοίμησής του. Ο τάφος του Αγίου Λουκά, του Ρώσου, του ιατρού βρίσκεται στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.»

Newsbomb.com.cy

«Δεν κλείνω εκκλησίες με τίποτα…»

9 ΣΧΟΛΙΑ

  • άσε τον ιεράρχα και άκου τον μοναδικό άγιο και άξιο ερευνητή, ξεμάσκωτο σωσία της καρδιάς μας, της υγείας μας και της χώρας μας:

   https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

   Έτσι, ούτε τσιπάκια, ούτε παρακολουθήσεις, ούτε σατανικές μολύνσεις και παρεμβάσεις στα ιερά και 100% ελληνικά DNA και RNA μας, ούτε εμβόλια, ούτε «ειδικά» γιατρουδάκια, ούτε ΜΕΘ, ούτε καν προσευχές δε θα χρειάζεσαι με το ψέκασμα του Αμβρόσιου.

    • σωσία των Ελλήνων και του κόσμου ολοκλήρου με το πρώτο 100% αποτελεσματικό κοβικοκτόνο. Μολυνθήκατε, και ίσως μολύνατε, όχι λόγω ανεύθυνου ξεμασκώματος και αλαζονικής μη τήρησης των μέτρων, αλλά επειδή ξεχάσατε εκείνη την ημέρα να ψεκαστείτε με την ιερή σας Αμβροσία.

     Το λιγότερο λοιπόν που μπορώ να κάνω είναι να μεταλαμπαδεύω τις γνώσεις σας και τις οδηγίες χρήσης του Άγιου ιοκτόνου σας. Ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό για την ανωτερότητα, την ευφυΐα, και την επιτυχία του διαχρονικά πολυμήχανου και εκλεκτού Έλληνα πιστού, και ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί, μετά τα αυθεντικά χειρόγραφα του Ιησού, διαθέσιμα για αγορά απ’ τον εκλεγμένο Βελόπουλο.

     Και αν σας ζητήσουν οι μασονικοί αντίχριστοι και τα ιπποκρατικά γιατρουδάκια να απολογηθείτε για «ανευθυνότητα» σας, κάντε τους δύο πφστ πφστ και τότε θα νιώσουν το άγγιγμα του πραγματικού σωσία.

     https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

 1. Έχω…πελάτες και επιστήμονες και παπάδες. Όταν είναι δογματικοί και φανατισμένοι, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ@Τ#..!! Μα ΤΑ ΙΔΙΑ σου λέω!!

  • Τί δουλειά έχουν οι πελάτες σου να σού αναπτύσσουν τις θεωρίες τους;

   Υποψιάζομαι πάντως, ότι σε μία πανδημία το λογικό είναι να ακολουθούμε τις συμβουλές των επιστημόνων – ακόμα και ο καημένος ο Ιπποκράτης αρνούνταν να δίνει σαν θεραπείες «προσευχές και παρακλήσεις στου θεούς» (είχαν και πολλούς τότε). Λες να ήταν «ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ@Τ#» με τους σημερινούς;

   • που με 750 σχόλια καθημερινά, (10 «σχόλια-απάντηση», για καθε..ένα σχόλιο με διαφορετική από τη δική σου άποψη), κράζεις τους πάντες, χλευάζεις, ειρωνεύεσαι κλπ.,
    αγνοώντας αυτό που όλοι βλέπουν πεντακάθαρα σε εσένα: θέλεις πάντα να πεις την τελευταία λέξη και θέλεις όλοι να υποκλιθουν στην μετριότητα σου, που φαντασιώνεσαι ως διάνοια : εν κατακλείδι, έχεις ένα υπερφίαλο εγώ και κόμπλεξ ανωτερότητας, με άλλα λόγια, έχεις σοβαρά ψυχοπνευματικά προβλήματα, για τα οποία καμαρώνεις.., για τα οποία όμως, καιρός είναι, κάποιος να σε βοηθήσει..

    • νομίζω πως αν ζούσε ο Ιπποκράτης, ΜΟΝΟ αυτό θα χορηγούσε και αυτός για την καταπολέμηση της πανδημίας:

     https://www.youtube.com/watch?v=0JaKx7BqRzU&ab_channel=EllinofreneiaOfficial

     Για το μόνο που καμαρώνω είναι για την διαχρονική και απαράμιλλη ελληνική εφευρετικότητα, που ξεκάθαρα διακρίνεται στο βίντεο. Σε αυτήν υποκλίνομαι και μόνο. «Υπερφίαλο εγώ» και «φαφλατάς» που απλά διατυμπανίζω τη μόνη 100%-αποτελεσματική παγκόσμια θεραπεία, μέιντ ιν χόλι γκρις; Αν είστε άθεη, βλάσφημη, άπιστη, δύσπιστη ή απλά νομίζετε ότι ο Αμβρόσιος (που κυριολεκτικά έχει σώσει την Ελλάδα) σάς κοροϊδεύει, τότε το πρόβλημα το έχετε εσείς. Επομένως, ποιος χρειάζεται τη βοήθεια, είναι «πεντακάθαρο».

     Πώς είναι δυνατόν να μην έχει κάποιος κόμπλεξ ανωτερότητας όταν ο συνάνθρωπος, συμπολίτης, συμπατριώτης και άγιος πατέρας του είναι ο σωσίας του κόσμου;

     Κατακλείδα. Φαντασιώνομαι λοιπόν έναν κόσμο όπου τα δογματικά και φανατισμένα, ιπποκρατικά, μασονικά γιατρουδάκια καίνε τις ΜΕΘ και προσκυνάνε τον μοναδικό σωσία μας, εντερπρενέρ, Αμβρόσιο.

     Την ειρωνεία πού τη βλέπετε;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.