Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μητροπολίτη Γεννάδιο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ Αφιέρωμα)

0
382

Οι Ορθόδοξοι της Ιταλίας χαιρέτησαν χθες, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 για τελευταία φορά τον αγαπημένο τους Ποιμενάρχη στον Καθεδρικό – Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων Βενετίας, ο οποίος στα πενήντα χρόνια Αρχιερατείας του άλλαξε τον ρου της ιστορίας για την Ορθοδοξία στην Ιταλική χερσόνησο, τις νήσους της και τη Μάλτα.

Παρά τα αυστηρότατα περιοριστικά μέτρα των ιταλικών υγειονομικών αρχών λόγω της πανδημίας, το ύστατο χαίρε απέδωσαν οι Σεβασμιώτατοι, Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος, Πατριαρχικός Εκπρόσωπος, Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας κ. Πολύκαρπος, Πατριαρχικός Επίτροπος, Επίσκοπος Ανδρέας της Σερβικής Εκκλησίας, Πατριάρχης Βενετίας κ. Φραγκίσκος, ο Αρμένιος Αρχιεπίσκοπος κ. Τσεκιάν, ο Εξοχ. Πρέσβης της Ελλάδας κ. Θεόδωρος Πασσάς ο οποίος μεταξύ άλλων ανέγνωσε μήνυμα του Εξοχ. Πρωθυπουργού της Ελλάδας και άλλες διπλωματικές, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές. Να αναφερθεί ότι λόγω των μέτρων, από τις 80 περίπου Κοινότητες, ενορίες και Μονές, συμμετείχαν μόνον οι ιερείς και ένας λαϊκός εκπρόσωπος, όμως χιλιάδες ήταν εκείνοι οι οποίοι συμμετείχαν μέσω της απευθείας αναμετάδοσης από τη σελίδα Facebook της Μητροπόλεως.

 

 

Όλοι οι ομιλητές, μεταξύ των οποίων οι δύο Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πρέσβης της Ελλάδας, ο Πρωτοσυγκελλος της Μητροπόλεως π. Ευάγγελος Υφαντίδης και ο Πρόεδρος της ιστορικής Κοινότητας Βενετίας κ. Δημήτριος Ζαφειρόπουλος, επικεντρώθηκαν στην μεγάλη προσφορά του εκλιπόντος για την παρουσία και μαρτυρία του Οικουμενικού Θρόνου στην Ιταλία. Η ταφή του αείμνηστου Μητροπολίτη έγινε στο μεγαλοπρεπές Κοιμητήριο της Ελληνικής Κοινότητας, σε πάρα πολύ κλειστό κύκλο λόγω του ειδικού Πρωτοκόλλου σχετικά με τις συναθροίσεις. Τον βυζαντινό χορό του Μητροπολιτικού Ναού διηύθυνε ο μαέστρος κ. Γεώργιος Ντόβολος.
Ας έχουμε όλοι την ευχή του Μητροπολίτη Ιταλίας και Μελίτης Γενναδίου.
(πηγή: romfea.gr)

ΕΚΤΕΝΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον μακαριστό Γεννάδιο από την τηλεόραση ΘΑΡΡΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ