ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Ιδιαίτερης ομορφιάς το τοπίο και ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Ζαχαρία πίσω από το βουνό

4
2406

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Μπορεί να μην είχε την προσέλευση κόσμου όπως τις προηγούμενες χρονιές που γινόταν το παραδοσιακό πανηγύρι ωστόσο όλοι οι πιστοί οι οποίοι έκαναν τον κόπο να πάνε στη χάρη του αποζημιώθηκαν δεόντως από την ομορφιά του τοπίου και την κατανυκτική ατμόσφαιρα του εσπερινού.

Ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Προφήτη Ζαχαρία, στην ομώνυμη περιοχή πίσω από το βουνό στην Κω εψάλη απόψε χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος θα διανυκετρεύσει στο εκεί ησυχαστήριο και θα τελέσει το πρωί την Θεία Λειτουργία.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης, ο π. Περικλής και ο π. Αναστάσιος, ενώ τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών με τους Μ. Δανελλάκη και Γ. Σανιδά.

Για το δρόμο -λόγω του δύσβατου της περιοχής- φρόντισε για άλλη μια φορά ο δήμος Κω και η Πολιτική Προστασία με τα μηχανήματά τους, παρόντες ήταν ο Μ. Γιωργαλλής και ο Ν. Νασταχανίδης.

Το ιερό προσκύνημα του Προφήτη Ζαχαρία βρίσκεται κάτω από την περιοχή «Χαλκίπετρα» σε μια περιοχή που έχουν μεταμορφώσει κυριολεκτικά σε προσκυνηματική όαση οι «μαύροι λύκοι» με την απίστευτη δουλειά τους τα τελευταία δέκα χρόνια και που χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και ομορφότερη.

Φέτος, προστέθηκε σε περίοπτη θέση το μεγάλο εντυπωσιακό ψηφιδωτό του Προφήτη Ζαχαρία που φιλοτέχνησε ο αγαπητός συμπολίτης μας κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ και το οποίο όπως μας είπε, χρειάστηκε 7 μήνες για να το ολοκληρώσει.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτυρικό τέλος του Προφήτη Ζαχαρία, στον ευαγγελισμό του και στη γέννηση του Ιωάννη του Προδρόμου όταν ο ίδιος και η συζυγός του Ελισάβετ ήταν σε προχωρημένη ηλικία. Παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθλομαίου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την ευθύνη να παραδώσουμε ένα καλύτερο κόσμο στις επόμενες γενιές.

Αμέσως μετά τον εσπερινό προσφέρθηκαν παραδοσιακά γλυκίσματα, με την ευκαιρία και των χθεσινών γενεθλίων του Σεβασμιωτάτου στον οποίο όλοι οι προσκυνητές έδωσαν τις θερμές ευχές τους για έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα!!

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. θα πρέπει να ντρέπονται οι κυριοι του δημου για τα ψέματα ότι φτιάξανε τον δρόμο λίγο φιλότιμο δεν βλάπτει

  2. Χρόνια πολλά, βοήθεια μας ο Προφήτης Ζαχαρίας. Ιδιαίτερες ευχές στον Δεσπότη μας για τα γενέθλια του και σε όλους τους εορτάζοντες.

  3. Χρόνια πολλά βοήθειά μας ο Άγιος Ζαχαρίας .Πριν πολλά χρόνια γυρνώντας από την Αγία Ειρήνη(ηταν η εποχη που δούλευαν εκεί μερικοί διακονητες της ορθοδοξίας) με ένα κόκκινο φουσκωτό που είχε ο Κώστας ο Πισάρης μου έδειξε επάνω στην πλαγιά τον Αγιο Ζαχαρία.Μου λέει το επόμενο που θα φτιάξουμε είναι αυτό. Ούτε δρόμος υπήρχε ούτε τίποτα.Ένα άγριο μέρος δύσβατο.Τις επόμενες μέρες είχαμε πάει απο πάνω με το αμάξι μέχρι κάποιο σημείο και μετά με τα πόδια.Σε λίγο θα ξεκινούσαν τα πρώτα σκαψιματα. Σιγά σιγά άρχισαν να κατεβαίνουν τα παιδιά με τα τζιπακια με το σύλλογο 4*4 και βοηθούσαν στις μεταφορές. Ειναι πολλά τα ονόματα που βοηθουσαν γενικώς αλλά αναφέρω τον Κώστα επειδη μιλά και στο βίντεο. Άξιοι! Τεράστιο το έργο σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ