ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με ευλάβεια και κατάνυξη η εορτή της Παναγίας της Αχούσας στη Μινιέρα (Το πρωί Θεία Λειτουργία)

0
1232

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ένα από τα πιο παλιά Ασφενδιανά πανηγύρια, αυτό στην Παναγία την Αχούσα στη Μινιέρα, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος λόγω των εκτάκτων μέτρων ωστόσο τελέστηκε με ευλάβεια και κατάνυξη ο πανηγυρικός εσπερινός από τον π. Κωνσταντίνο και τον π. Κυριάκο.

Ο λαός μέσα από την λαϊκή του ευσέβεια δίνει άλλο τόνο στη εορτή και την αποκαλεί τα «Εννιάμερα της Παναγίας». Τη σκέφτεται σαν μνημόσυνο προς τη Μητέρα του Θεού, όπως πράττει, άλλωστε, και για τους δικούς του ανθρώπους. Ασφαλώς, από θεολογικής και λειτουργικής απόψεως, δεν πρόκειται για εννεαήμερο μνημόσυνο για την Παναγία, αφού η Θεοτόκος ως μητέρα του Χριστού «μετέστη προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής» και πρεσβεύει για τη δική μας σωτηρία και, συνεπώς, δεν νοείται τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της, παρόλα αυτά τα κόλλυβα που προσφέρονται είναι στη μνήμη των κεκοιμημένων μας.

Μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε πανηγύρι φέτος αλλά η εκκλησιαστική επιτροπή και η αδελφότητα της Παναγίας του Λαγουδιού ετοίμασαν διάφορα κεράσματα και εδέσματα για όλους τους προσκυνητές.

Το πρωί της Κυριακής η Θεία λειτουργία δεν πραγματοποιήθηκε στην Παναγία στο Λαγούδι (όπως κάθε Κυριακή), αλλά στην Παναγία Αχούσα με την άδεια και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ