Εδέσσης Ιωήλ: Όταν φοράμε μάσκα εντός Ναού αμφισβητούμε τη χάρη του Αγ. Πνεύματος

21
819

Του Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ

Ἡ πικρὴ διαπίστωση εἶναι ὅτι χωρὶς νὰ τὸ καταλαβαίνουμε καὶ νὰ τὸ θέλουμε, βλασφημοῦμε κατὰ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος. Πάσχουμε ἀπὸ αἱρετικὸ φρόνημα, ἐνῶ διακηρύσσουμε τὴν Ὀρθοδοξία μας.

Βλασφημοῦμε κατὰ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καὶ κινδυνεύουμε νὰ μὴν συγχωρεθοῦμε οὔτε ἐδῶ οὔτε αἰώνια ἀμφισβητώντας τὴν χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Ὅταν φοβόμαστε νὰ προσκυνήσουμε τὶς ἱερὲς εἰκόνες, νὰ ἀσπασθοῦμε τὸ χέρι τοῦ ἱερέως, νὰ βρεθοῦμε μέσα στὸν ἱερὸ ναό, ἀρνούμαστε στὴν πράξη τὴν σωστικὴ καὶ ἁγιαστικὴ Χάρη τοῦ Ἁγίου Πνεύματος.

Θεωροῦμε ὅτι τὸ Ἅγιο Πνεῦμα εἶναι δυνατὸν νὰ μεταδώσει κάτι «κοινὸν ἢ ἀκάθαρτον» καὶ αὐτὸ ἀποτελεῖ μεγίστη βλασφημία.

Ἂς ὁμολογήσουμε καὶ μὲ τὶς πράξεις μας, ὅπως ὁμολογήσαμε μὲ τὰ χείλη μας, ὅτι πιστεύουμε στὴν ἐνοικοῦσα, στὶς ἱερὲς εἰκόνες, στοὺς ἱερεῖς, στοὺς ἱεροὺς ναούς, Θεία Χάρη.

 

pellain-gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

21 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σας ευχαριστούμε. Δόξα Τον Θεό που υπάρχουν και αυτές οι φωνές και δεν φαινόμαστε τρελοί.

  • αυτά να τα πείτε στους ήδη διασωληνωμένους καλεσμένους με κόβιντ, από τους πρόσφατους γάμους – εκεί πού ήταν η θεία προστασία; Γιατί δε σώθηκαν οι πιστοί στην πιο άγια μέρα τους; Σα δε ντρέπεστε. Επικίνδυνοι τρελοί. Ανθέλληνες.

 2. Να αποκηρύξουμε τον μασονικό, σατανικό και σκοτεινό Ιπποκράτη τώρα (και τη ρετσινιά που έχει λερώσει την ιερή παράδοσή μας). Μαζί και ολόκληρο τον ιατρικό/επιστημονικό κλάδο. Και τα βλάσφημα και ανίερα φαρμακεία. Να βγάλουμε επιτέλους από πάνω μας τη νεοταξική ρετσινιά. Δε θέλουμε να ζούμε μέχρι τα 80-90. Θέλουμε να ζούμε μέχρι τα 30 ή να πεθαίνουμε στην παιδική ηλικία. Αν είναι θέλημα θεού να πάμε κοντά του νωρίς, ας είναι. Κάτω η Ιπποκρατική μασονία. Και μπράβο μας.

 3. Είσαι τελείως τούβλο. Εσύ να πηγαίνεις στα τζαμιά να κάνεις τις προσευχές σου, εφόσον δεν έχεις ιδέα τι πρεσβεύει η Εκκλησία. Ψιτ κι αν φοβάσαι ούτε από έξω μην περνάς.

  • θα την μεταφέρω σε όσους Έλληνες πιστούς επιβιώσουν από τον κόβιντ (προς το παρόν παραμένουν διασωληνωμένοι: εκκλησία-ΜΕΘ ήταν η διαδρομή τους). Μη φοβάστε, θα σας αναφέρω σαν τον σοφό συμβουλάτορα – δε θα κλέψω τη λάμψη σας. Τέτοιους πατεράδες χρειάζεται η χώρα. Κράμα μαγκιάς αντρίκιας και θείας ευαισθησίας.

  • του κλήρου είναι αξίες διαχρονικές και αδιαμφισβήτητες. Με εξαίρεση τον Αμβρόσιο ίσως.

 4. … «ουκ εκπειράσεις Κύριον τον Θεόν σου» σημαίνει «μην εκθέσεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου για να δοκιμάσεις και να βεβαιωθείς αν σε προστατεύσει ο Κύριος» (Ματθ. 4, 7)

  • Αν είναι δυνατόν μέχρι εκεί φτάνει η γνώση σας και η λογική σας? Ρωτήστε έναν πνευματικό να σας πει και μην βγάζετε μόνοι σας συμπεράσματα και ερμηνείες (προσοχή όχι μασώνο της ροταρυ ή της λαιον). Βάζοντας μάσκα μέσα στην εκκλησία δηλώνετε ότι δεν εμπιστεύεστε την Πρόνοια του Θεού ούτε πιστεύετε στις ευχές που διαβάζει ο ιερέας και τα λόγια των ψαλτάδων.
   Η παράκληση της Παναγιάς μας λέει
   αλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων την εικόνα σου την σεπτή…
   εσύ με την μάσκα πως θα την προσκυνήσεις ?…. εκτός αν νιώθεις ότι δεν έχεις τα μούτρα να το κάνεις οπότε κρύψε και τα μάτια σου να μην φαίνεσαι καθόλου.

   • να μην παίρνετε φάρμακα, να μην εμβολιάζεστε, να μην πηγαίνετε σε γιατρούς, να μην κάνετε χημειοθεραπεία αν σας διαγνώσουν με καρκίνο, να μην κάνετε μπάι πας αν έχετε προβλήματα με την καρδιά σας, να μην κάνετε φυσιοθεραπείες αν πάθετε εγκεφαλικό. Έχετε κάθε δικαίωμα να κάνετε ότι θέλετε στη ζωή σας. Το δικαίωμα αυτό όμως σταματάει όταν βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές άλλων, αγνοώντας τις επίσημες συμβουλές του κράτους και της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Μπορείτε να να αγνοείτε ιατρικές συμβουλές για τους εαυτούς σας, όπως κάνουν πολλοί Μορμόνοι, Άμις, Ιαχωβάδες και άλλοι πιστοί των άκρων. Αλλά σαν πολίτης δεν έχετε το δικαίωμα (νομικά πλέον) να βάζετε σε κίνδυνο τις ζωές των συνανθρώπων σας. Παππού, ίσως το παρακάτω αποτελέσει για εσένα συνταρακτική αποκάλυψη, αλλά δε ζεις πλέον στον μεσαίωνα.

   • νομίζω θα συμφωνήσουν μαζί σας οι διασωληνωμένοι παππούδες και γιαγιάδες με κόβιντ, από τους πρόσφατους γάμους. Και επειδή με τη σατανική μάσκα των ΜΕΘ αδυνατούν να προσκυνήσουν (σύμφωνα πάντα με τις σπουδαίες θεωρίες σας), ανάψτε τους καμιά λαμπάδα γιατί με τα νεοταξικά μασονικά γιατροσόφια (για όλα υπεύθυνος ο ανθέλληνας προδότης Ιπποκράτης) τους βλέπω στον κύριο σύντομα.

 5. απλά να προσέχει για να μη σκοτώσει εσένα, την οικογένειά σου, τους συνανθρώπους σου (κάτι που είναι ίσως χειρότερο από το να παρακαλάς έναν αποδεδειγμένα ψυχοπαθή δολοφόνο να σε λυπηθεί και να μη συνεχίσει το έργο του) τότε κάτι δεν πάει καλά με τα κοινωνικά, θρησκευτικά και ηθικά μας κριτήρια. Πρέπει δραστικά να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα σαν άνθρωποι.

 6. Άγιε παππούλη, σε προσκαλώ, προκαλώ, να μπεις σε μια ΜΕΘ με ασθενη Covid-19, χωρίς μάσκα και να διανυκτερεύσεις αγκαλιά με τον δύστυχο ασθενή! Αν η πίστη σου είναι δυνατή, περιμένω την επόμενη να γίνεις…πειραματόζωο της επιστήμης! Εκτός αν η πίστη βγαίνοντας από τον Ναό- την Εκκλησία , χάνεται, όσο αυξάνει η χιλιομετρική απόσταση από αυτόν…
  Οπότε να…αλλαξοπιστισουμε…!

 7. Το θέμα είναι ότι ο Θεός είναι ένας και δεν εμπαιζεται τώρα θα φανεί και θα ξεχωρίσει ο Θεος τα πρόβατα του.υπομονει θα λάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΜΕΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ.Η ΜΑΣΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ.

  • Νομίζω συμφωνούν απόλυτα μαζί σας οι διασωληνωμένοι πιστοί με κόβιντ, από τους πρόσφατους γάμους.

  • Κατατρεγμένε/η πιστέ/ή, αυτή η, ριζωμένη στη ψυχή σας, αίσθηση εκδικητικότητας που σας διακρίνει, οφείλεται σε παιδικά τραύματα ή αυτή η κοινωνιοπάθεια σας βγαίνει φυσικά? Προσβολή είναι να παρουσιάζετε εκδικητικό και αιμοδιψή τον θεό, ενώ πρόκειται για δικά σας απωθημένα (αυτό δηλ που κάνουν και οι ψυχοπαθείς τρομοκράτες στο όνομα κάθε θρησκείας). Αν δε συμμορφωθείτε λίγο με τη μεσαιωνική σας αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιστημών, το φως που θα δείτε σύντομα θα είναι μάλλον αυτό της ΜΕΘ. Σας το απεύχομαι.

 8. Έτσι όπως τα λες, όχι απλά θα διαλέξει τα πρόβατα του, αλλά θα τα πάρει και κοντά του, από κοροναιο…! Μην ζητήσεις όμως και να αγιοποιηθούν ως…μάρτυρες της Πίστης, γιατί ….δε θα το αντέξω….!

 9. Κάτι τέτοιοι παπάδες με απομάκρυναν από την Εκκλησία και ανάβω κερί μόνο σε εκκλησάκια ΜΟΝΟΣ . Αισχος …. δεν θα πω άλλα μέρα που είναι.
  Καλή Παναγιά σε όλους.
  Η πίστη είναι μέσα μας, δεν χρειάζεται να την δείχνεις σε κανέναν τρα….

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.