ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με κ. Ιερεμία και Ναθαναήλ της Ιβήρων ο εσπερινός στον Άγιο Παντελεήμονα Κω | κ. Ιερεμίας: Καρτερία και υπομονή στα γεγονότα με Αγία Σοφία & σε αυτά που δεν φαίνονται…

0
645

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με την προσέλευση μεγάλου αριθμού προσκυνητών πραγματοποιήθηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονα, στο φερώνυμο Ιερό παρεκκλήσιο στην πόλη της Κω (ανάμεσα στη Δυτική Αρχαιολογική ζώνη και το Αρχαίο στάδιο).

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αγκύρας κ. Ιερεμίας με τον συντοπίτη μας Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων π. Ναθαναήλ, τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιωάννη, τον Αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ και τον π. Περικλή.

Τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τους Πρωτοψάλτες Γ. Σακέλλη και Η. Καματερό.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην δοκιμασία της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριάρχη με τα γεγονότα της Αγίας Σοφίας αλλά και όλα τα αόρατα δεινά τονίζοντας ότι πρέπει να έχουμε μεγάλη καρτερία και υπομονή. Να μην αντιδρούμε σε αυτά τα γεγονότα με αγανάκτηση αλλά με θλίψη και προσευχή μένοντας ήρεμοι μέσα στο πνεύμα της εκκλησίας.  Να φέρνουμε στο μυαλό μας το παράδειγμα του Ιησού όταν τον κατηγορούσαν στο πραιτώριο » ο δε Ιησούς εσιώπα».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ