ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο η εορτή της Αγίας Μαρίνας στην πόλη της Κω | κ. Ιερεμίας: Να προσευχόμαστε στην Σοφία του Θεού

0
1380

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία ο οποίος κήρυξε και τον Θείο λόγο, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Αγίας Μαρίνας στον ΙΝ της ομώνυμης περιοχής στην Κω.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο π. Κωνσταντίνος Καματερός και ο π. Κωνσταντίνος Κεχριμπάρης, ενώ στον χορό των Ιεροψαλτών προϊστατο ο καθηγητής και Πρωτοψάλτης Γ. Σακέλλης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ιστορικό αυτό ιερό ναό της πόλεως που από τα παλιά χρόνια ήταν ενορία, αλλά και στον συμβολισμό της εορτής της Αγίας Μαρίνας η οποία στη φυλακή νίκησε με την προσευχή τον διάβολο που της εμφανίστηκε αρχικά ως δράκων και στην συνέχεια ως σκύλος με κέρατο (όπως φαίνεται στην εικόνα της) τον οποίο κατατρόπωσε με ένα σφυρί που βρέθηκε δίπλα της.

Ο Θεός είναι πάντα δίπλα μας σε όλες τις δυσκολίες μας  και εμείς θα πρέπει μέσω της προσευχής να επικαλούμαστε την σοφία του Θεού για να τις μικρύνουμε και να τις αντιμετωπίσουμε τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τις αγριότητες του σύγχρονου κόσμου, όπως είναι το τζαχάντ αλλά και οι προκλήσεις όπως το θέμα με την Αγία Σοφία που είναι σύμβολο της αγάπης, της ειρήνης και της τελειότητος.

Το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ