Θεία Κοινωνία: Το βίντεο από την Κέρκυρα που προκάλεσε την παρέμβαση του εισαγγελέα (Κουκάκι: Ακόμα και μέσα στο ναό έψαξε η αστυνομία τον ιερέα – Βίντεο)

9
777

Η δημοτική αρχή και οι ιερείς παραβίασαν την απαγόρευση και μπήκαν στην εκκλησία «ξεγελώντας» την αστυνομία που φύλαγε τις τέσσερις εισόδους

Οι υπεύθυνοι της δημοτικής Αρχής στην Κέρκυρα και οι ιερείς αψήφησαν τη ρητή εντολή κυβέρνησης και Ιεράς Συνόδου να γίνουν όλες οι λειτουργίες με κλειστές πόρτες και άγνωστο πώς κατάφεραν να μπουν μέσα, παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που ήταν τοποθετημένη στις τέσσερις εισόδους του ναού.

Μητροπολίτης, ιερείς και εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής μαζί με το προσωπικό των τηλεοπτικών συνεργείων προχώρησαν κανονικότατα στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις.

Κέρκυρα 1

Το protothema.gr αποκαλύπτει το περιεχόμενο της έκθεσης που συνέταξαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στην εκκλησία της Κέρκυρας και το εντυπωσιακό είναι, πως ούτε εκείνοι ξέρουν πως οι εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής κατάφεραν να εισχωρήσουν στην εκκλησία, αφού όλες οι πόρτες ήταν κλειδωμένες.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στη σχετική έκθεση οι τέσσερις είσοδοι του Ναού ήταν κλειστές και κανείς πιστός μπορούσε να εισέλθει. Εντός τελούνταν ήδη η Θεία Λειτουργία για την Κυριακή των Βαΐων, ενώ αστυνομικοί περιπολούσαν περιμετρικά του ναού για αποφυγή προσέλευσης πιστών και περαιτέρω συνωστισμό τους. Μέχρι τη λήξη της Θείας λειτουργίας την 11.30 δεν υπήρχε συγκέντρωση πιστών έξω από το Ναό.

«Με τη λήξη της Θείας λειτουργίας, σε επικοινωνία με τον επίτροπο του ναού, κ. Μπούρα Σπυρίδωνα, μας γνώρισε ότι εντός του ναού κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ήταν ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων με δυο ιερείς και συνέχεια προσήλθαν άλλοι τέσσερις για την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος εντός του Ναού. Ακόμη μας δήλωσαν ότι υπήρχαν τρεις νεωκόροι και ο ίδιος ως επίτροπος, καθώς και τέσσερα άτομα από δυο τηλεοπτικά συνεργεία. Επίσης μας γνώρισε ότι προς το τέλος της λειτουργίας εισήλθαν στο Ναό, πιθανόν όχι από τις τέσσερις θύρες που επιτηρούνταν από άντρες της υπηρεσίας μας, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ. Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μεταλληνός Δημήτριος» αναφέρει η έκθεση.

Η Θεία Λειτουργία μεταδιδόταν από τα δυο τοπικά κανάλια, το Corfu Channel και Start Channel. Από μία πρώτη επισκόπηση του βιντεοσκοπικού υλικού, διαπιστώθηκε η παρουσία τουλάχιστον οκτώ ιερέων και του Μητροπολίτη Κέρκυρας. Επίσης διαπιστώθηκε η παρουσία της δημάρχου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου αλλά και του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του δήμου, κ. Φώτη Σκούρτη. Ακόμη, φαίνεται η παρουσία του επιτρόπου, κ. Μπούρα Σπυρίδωνα και άλλων δυο ατόμων τουλάχιστον.

Κορωνοϊός – Κουκάκι: Ακόμα και μέσα στο ναό έψαξε η αστυνομία τον ιερέα – Δείτε βίντεο

koukaki2434535

Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr αξιωματικός της Αστυνομίας αναζητά τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς στο Κουκάκι ακόμα και μέσα στο ναό – Πήραν κατάθεση από τον νεωκόρο

Η αστυνομία αναζητεί τον ιερέα που κοινώνησε πιστούς το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι.

Όπως φαίνεται στα βίντεο του protothema.gr αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας αναζήτησε τον ιερέα ακόμα και μέσα στο ναό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία πήρε κατάθεση από τον νεωκόρο.

 

Ήδη από νωρίς το απόγευμα κάποιοι πιστοί έφθασαν στον ναό, άναβαν ενα κερί στην κεντρική πόρτα, εκεί που έχουν τοποθετηθεί το παγκάρι, και το σημείο με καντήλι και έφευγαν. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας δεν ήρθε για την απογευματινή λειτουργία που ξεκίνησε στις 7, την ώρα που ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα.

Για το περιστατικό στο Κουκάκι διέταξε έρευνα και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή τονίζει ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους. Υπογραμμίζει επίσης ότι ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής έχει ως εξής:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.»

Σημειώνεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά τόσο  στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα.

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος λιτανεύτηκε εντός του ναού, παρουσία συνολικά περισσότερων από 15 ατόμων. Επίσης, τελέστηκε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν αλλά και τις επίσημες θέσεις που έχουν καταθέσει ακόμα και άνθρωποι της εκκλησίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

    • και εδώ ένα βίντεο όπου μπουκάρουν σε εκκλησία εξαγριωμένοι πραγματικοί ορίτζιναλ πιστοί, σας και εσάς, μετά τις απαγορεύσεις…

      https://www.youtube.com/watch?v=nA3-HRF1HGs

      Συγγνώμη, μπερδεύτηκα. Είναι από Ιράν.

      • ΕΣΥ ΠΟΝΗΡΕ ΕΙΡΩΝΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙΟ Λ…………..

        • κάποιο νεύρο, γι’αυτό οι πασχαλινοί κεφαλαίοι ασπασμοί;

  1. Ούτε μπορεί να απαγορευτεί.Ανήκει στον πυρήνα του δικαιώματος άσκησης της χριστιανικής πίστης .Θα παραβιαζόταν το δικαίωμα άσκησης της θρησκευτικής ελευθερίας.Όποιος είναι πράγματι και όχι στα χαρτιά χριστιανός νοιώθει ταπεινωμένος και διωκόμενος διότι τα «μέτρα» είναι εξαιρετικά υπερβολικά.Πχ γιατί έστω κεκλεισμένων των θυρών να μη λειτουργούν με παπά και ψάλτη όλες οι εκκλησίες;

      • Και εσυ οταν πας να τους βρεις θα ζητας ελεος και συγχωρεση…ασε μας ρε μαιμου ασε μας σε παρακαλω και κατσε στα αυγα σου σπιτι να βλεπεις τηλεοραση να σε φουντωνουν με τα ψεματα….ασε εμας …..Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΙΛΕ ΥΠΟΚΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ…τωρα για εσενα μπορει να μην ειναι τπτ κρατα το ομως για εσενα και μην μιλας και ειρωνευσαι το πιστευω μας αλλο φτανει ως εδω μας εχετε κουρασει και αηδιασει πια….Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ

        • καθώς και στους 20εκ νεκρούς της Ισπανικής γρίπης. Μέχρι τώρα δεν έχετε πάθει τίποτα γιατί η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού (όπως και η εκκλησία), έχουν δράσει άμεσα, σοβαρά και υπεύθυνα. Κάτι ανεύθυνοι συνωμοσιολόγοι πάτε να πεθάνετε τον κόσμο, αλλά ευτυχώς μένετε και εσείς στα σπίτια σας γιατί φοβάστε τη γενικότερη κατακραυγή. Άξιοι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ