ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Λαμπρά τα θυρανοίξια του ΙΝ των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που είχε θεμελιωθεί επί Διοίκησης Γ. Κουρή στην έδρα της 79 ΑΔΤΕ “Μυκάλη”

1
284

Τα θυρανοίξια του εκκλησιδίου των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που είχε θεμελιωθεί δύο χρόνια πριν το 2018, επί διοίκησης του Ταξιάρχου και νυν Υποστρατήγου ε.α. Γεωργίου Κουρή, στο Στρατόπεδο “Βασμανώλη” έδρα της Ταξιαρχίας “Μυκάλη” πραγματοποιήθηκαν σήμερα Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020.

Την τελετή των θυρανοιξίων τέλεσαν ο Αρχιμανδρίτης π. Σωτήριος Κοσμόπουλος, βοηθούμενος από τον π. Μακάριο, ηγούμενο της Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού, τον π. Εμμανουήλ, εφημέριο του Ι. Ν. Αγ. Χαραλάμπους και τον π. Δημήτριο, εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρου Σάμου, στην ευθύνη του οποίου θα βρίσκεται από δω και στο εξής το ναϊδριο.

Ο ιερός ναός ήταν επιθυμία του πρώην Ταξιάρχου κ. Κουρή και θεμελιώθηκε επί των ημερών του, στις αρχές του 2018 επί διοίκησής του. Μετά την αποστρατεία του στις 4 Μαρτίου του 2019, την αποπεράτωση συνέχισε με ενέργειές του και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ευσεβίου, ο νυν Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Βακεντής, με αρχική χορηγία του εφοπλιστή κ. Ιγγλέση και στη συνέχεια την οικονομική συμβολή πολλών Σαμιωτών.

Την αποπεράτωση έκανε εξ ολοκλήρου του το Τμήμα Τεχνικών έργων της 79 ΑΔΤΕ, με την τεχνική υποστήριξη της μόνιμης υπαλλήλου της 79 ΑΔΤΕ, αρχιτεκτόνισσας κας Γαρυφαλλιάς Γκουντάρα, με την ευγενή προσφορά υλικών και εργασίας από ντόπιους επαγγελματίες.

Εψάλη η σχετική ακολουθία από τον χορό των ιερωμένων και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός και η τελετουργία των θυρανοιξίων, ενώ αμέσως μετά εισήλθαν στον ναό ο νυν και ο πρώην Ταξίαρχοι Δημ. Βακεντής και Γεωργ. Κουρής.

Αμέσως μετά το κλείσιμο της τελετής οι αρκετοί παρευρισκόμενοι, μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος Αν. Σάμου Μιχάλης Μητσός, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ν. Στεφανής και άλλοι, επισκέφτηκαν τον ναό, που έχει αγιογραφηθεί σχεδόν στο σύνολό του από τις μοναχές της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής.

Παρατέθηκε στη συνέχεια δεξίωση στο κτίριο της διοίκησης της Ταξιαρχίας “Μυκάλη”, ενώ διανεμήθηκε μαζί με την αρτοκλασία η πατροπαράδοτη νηστίσιμη γιορτή.

Πηγή: samiaki.tv

platy-kalamatas-messinias.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ