ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με πολύ κόσμο & πλούσια τράπεζα η εορτή του Αγίου Νικήτα σε μια πανέμορφη τοποθεσία στην Αντιμάχεια

2
3629

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Με την προσέλευση πολλών προσκυνητών απ’ όλο το νησί τελέστηκε η εορτή του Αγίου Νικήτα σε μια πανέμορφη περιοχή στην Αντιμάχεια (ο δρόμος είναι αμέσως μετά το αεροδρόμιο δεξιά σε χωματόδρομο καλά συντηρημένο που οδηγεί σε μια κοιλάδα με δέντρα και νερό πηγής).

Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ  ο οποίος αναφέρθηκε στο σημερινό Ευαγγελικό κήρυγμα «όποιος θέλει να με ακολουθήση ως πιστός μαθητής μου, ας απαρνηθή τον αμαρτωλόν εαυτόν του με τας αδυναμίας, και τα πάθη του, ας πάρη την απόφασιν να υποστή προς χάριν μου ταλαιπωρίες και αυτόν ακόμη τον σταυρικόν θάνατον, και ας με ακολουθήση στον δρόμον, που εγώ εχάραξα.
Διότι όποιος θέλει να σώση την επίγειον ζωή του, αυτός θα χάση την αιωνίαν και μακαρίαν ζωήν. Οποιος όμως αψηφήσει και θυσιάσει την ζωήν του προς χάριν εμού και του ευαγγελίου, αυτός θα σώση την ζωήν του εις την αιωνίαν μακαριότητα.
Διότι τι θα ωφελήση τον άνθρωπον, εάν κερδήση ολόκληρον τον υλικόν κόσμον και χάσει την ψυχήν του;»

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τον εφημέριο Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αντιμάχειας π. Αντώνιο και τους ενορίτες του για τα έργα ευπρεπισμού που έχουν γίνει στο εξωκκλήσι.

Παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν μεταξύ άλλων: οι πρ. Δήμαρχοι Ντ. Παπανικολάου και Θ. Βαρκάς, ο Δημοτικός σύμβουλος Γ. Καλλούδης, οι Διοικητές των μονάδων της Αντιμάχειας και πλήθος προσκυνητών.

Αμέσως μετά προσφέρθηκε πλούσια τράπεζα με βραστή γίδα και πιτταρίδια σε όλους τους προσκυνητές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΙΡΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ —Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΜΕΤΑΔΟΤΩ ΤΩ ΜΗ ΕΧΟΝΤΙ—ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ