ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Αρχιερατική Θ. Λειτουργία με κ. Ναθαναήλ στον εντυπωσιακά ανακαινισμένο Άι Γιάννη Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι

0
3584

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Κατερίνα Χατζημανώλη-Γ. Κιάρης

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εντυπωσιακά ανακαινισμένο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννη του Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ενορία των Αγίων Αποστόλων Αντιμάχειας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ με συλλειτουργό τον Ιερατικό Προϊστάμενο του ΙΝ των Αγ. Αποστόλων, Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι πρώην Δήμαρχοι Ντ. Παπανικολάου και Θ. Βαρκά, οι Νίκος και Δημήτρης Μυλωνάς και αρκετοί προσκυνητές από την Αντιμάχεια και από άλλες περιοχές του νησιού.

Έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια προσπάθειών ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες ανακαίνισης και συντήρησης του ιστορικού ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννη Περιγιαλίτη στο Μαστιχάρι με μπροστάρη τον π. Διονύσιο και την αμέριστη βοήθεια δωρητών και  εθελοντών σε κάθε φάση εργασιών μέχρι τη σημερινή επιτυχή κατάληξη.

Στις εργασίες αυτές που έγιναν με διάφορες τεχνικές αποκαλύφθηκαν και αναδείχτηκαν πέτρες και κίονες της παρακείμενης μεγάλης παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αγ. Ιωάννη τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο του ναού το 1894 με πολλές επιγραφές χαραγμένες σε αυτά, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανακάλυψης τους.

Επίσης στην Αγία Τράπεζα με την αντικατάστασή της βρέθηκαν οστά Μαρτύρων (υπάρχουν σε ελάχιστες εκκλησίες) και αυτό δίνει ακόμη περισσότερη αξία στα ευρήματα και στην ιστορική σημασία της περιοχής και του συγκεκριμένου ναού .

 

Και φυσικά η πρόσκληση για το παραδοσιακό πανηγύρι του Άι Γιάννη το βράδυ της Τετάρτης μετά τον εσπερινό και Θ. Λειτουργία το πρωί της Πέμπτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ