ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με συγκίνηση & κατάνυξη ο εσπερινός του Αγίου Ζαχαρία του μικρού, της οικογένειας Ι. Φρατζή

0
2281

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Με συγκίνηση και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Ζαχαρία (του μικρού) στην περιοχή του Αγ. Βασιλείου (στη διασταύρωση προς Οσία Μελώ) στο φερώνυμο Ιερό Εξωκκλήσιο της οικογένειας Ιωάννου Φρατζή, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του πρόωρα χαμένου Ζαχαρία Γερασκλή.

Στον Εσπερινό που τέλεσε ο π. Αθανάσιος από την ενορία Αγ. Αθανασίου Πλατανίου όπουκαι ανήκει το εξωκλήσι, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ (ο οποίος αύριο αναχωρεί για Νίσυρο όπου θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο).

Αμέσως μετά το πέρας του εσπερινού και την πολύ συγκινητική ομιλία του Σεβασμιωτάτου από την οικογένεια Φρατζή προσφέρθηκαν διάφορα κεράσματα σε όλους τους προσκυνητές.

Το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία από τον π. Αναστάσιο.

Βιογραφία
Ο Προφήτης Ζαχαρίας είναι ο ενδέκατος της σειράς των μικρών λεγομένων προφητών της Παλαιάς Διαθήκης. Καταγόταν από το γένος του Ισραήλ και τη φυλή του Λευΐ. Γεννήθηκε στην πόλη Γαλαάδ της Παλαιστίνης κατά την περίοδο της βαβυλώνιας αιχμαλωσίας και το όνομά του σημαίνει, στην ελληνική γλώσσα, μνήμη Θεού, εκείνον δηλαδή τον οποίο ο Θεός ενθυμείται. Ήταν γιος του Βαραχίου και εγγονός του Αδδώ. Ο Ζαχαρίας, ήταν αυτός που με τον προφήτη Αγγαίο, διήγειραν τους Ιουδαίους, όταν αυτοί το 537 με 536 π.Χ. επέστρεψαν στην Ιουδαία, να ανοικοδομήσουν το ναό της Ιερουσαλήμ. Υπάρχει η άποψη, ότι ο προφήτης Ζαχαρίας ανήκε σε Ιερατικό γένος και ήταν ιερεύς και ο ίδιος. Κατά την Ιουδαϊκή παράδοση, ο Ζαχαρίας και ο Αγγαίος ήταν μέλη της Μεγάλης Συναγωγής, η οποία όρισε τον Κανόνα των βιβλίων της Παλαιάς Διαθήκης. Ασχολήθηκαν δε και με την τακτοποίηση της ιεράς λειτουργίας, και συνέθεσαν ή αναθεώρησαν ψαλμούς. Ο Ζαχαρίας προφήτευσε την είσοδο του Ιησού στην Ιερουσαλήμ για την Κυριακή των Βαΐων, και για το ποσό που πλήρωσαν οι Αρχιερείς στον Ιούδα σαν τίμημα για την προδοσία του Διδασκάλου. Ο Προφήτης Ζαχαρίας κοιμήθηκε σε βαθύ γήρας και ενταφιάσθηκε κοντά στον τάφο του Προφήτη Αγγαίου. Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας (379-395 μ.Χ.) έκτισε ναό αφιερωμένο στον Προφήτη Ζαχαρία στη μονή της Αγίας Δομνίκης Κωνσταντινουπόλεως. Ναός, επίσης, του Προφήτου υπήρχε στο βουνό του Αυξεντίου, σε τόπο όπου καλείτο «Θέατρο».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.