ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στην εορτή της Οσίας Μελούς στο Κοκκινόνερο

3
2589
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το εξωκλήσι της Αγίας Μελούς 7/7/2018

Φώτο ρεπορτάζ Ξανθίππη Αγρέλλη

Στον ίδιο ειδυλλιακό τόπο στη κορυφή του λόφου της Βορίνας, όπου βρίσκεται το ιαματικό νερό στο Κοκκινόνερο, συναντηθήκαμε πάλι στο μικρό Εκκλησάκι, που ξεπροβάλει διακριτικά από τους βράχους. Το εξωκλήσι αυτό είναι αφιερωμένο στην Οσία Μελώ, όπου εκεί μόνασε και ετάφη. Σύμφωνα με τους Κώους ιστορικούς και όσους ασχολήθηκαν, η Αγία Μελώ ήταν κόρη αρχοντικής οικογένειας, που εγκατέλειψε τις κοσμικές απολαύσεις. Αφού μοίρασε όλα τα πλούτη της στους φτωχούς, απεσύρθη στον ερημικό εκείνο λόφο για να μονάσει. Ίσως κάπου εκεί γύρω, να βρίσκεται και ο Ιερός τόπος ενταφιασμού της.

Όλα αυτά, μας τα είπε στην σύντομη ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Ναθαναήλ, ενώ παράλληλα μαζί με το Αντίδωρο, μοίρασε εικονίτσες της Αγίας Μελούς. Στην αρχή ήταν ένα μικρό πέτρινο Εκκλησάκι που πιθανόν να το έχτισαν οι βοσκοί και αργότερα του προστέθηκε ένα μικρό τμήμα, ενώ πιο πέρα σώζονται πέτρινα υπολείμματα από τα κελιά.

Κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Ιούλη τελείται η καθιερωμένη Θεία Αρχιερατική Λειτουργία, από τον Μητροπολίτη κ. κ. Ναθαναήλ και με συλλειτουργούς πολλούς ιερείς Το εφετινό κάλεσμα του Μητροπολίτη μας, και της μικρής καμπανούλας διπλά στο Εξωκλήσι, είχε τέτοια ανταπόκριση, ώστε το λεωφορείο γέμισε ασφυκτικά από προσκυνητές και προσκυνήτριες που ανηφόρισαν στον λόφο. Όλοι απόλαυσαν την ατέλειωτη θέα ως στο απέναντι γαλάζιο του Αιγαίου, μαζί με το λευκό τυρί φέτα, με συνοδευόμενο με το δροσερό καρπούζι που πρόσφεραν οι διοργανωτές.

Ξανθίππη Αγρέλλη

ΒΙΝΤΕΟ από Δημοτική Τηλεόραση Κω/dhras.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ