ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πλήθος προσκυνητών στα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου (Τα ονόματα των δωρητών)

2
2533
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπ. Ξανθίππη Αγρέλλη – Γ. Κιάρης

Τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Αντωνίου (το οποίο βρίσκεται πίσω από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου) επί της οδού Γ. Ιωαννίδη στην Κω, πραγματοποιήθηκαν απόψε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθους προσκυνητών.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος Δ. Γερασκλής, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ο πρ. Βουλευτής της ΝΔ, Γ. Παππάς, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ. Ε. Χατζηχριστοφή και πολύς κόσμος.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ιστορικό αυτό παρεκκλήσιο το οποίο χρονολογείται από τις αρχές του 1700 οπότε και λειτούργησε ως ενοριακός Ναός. Στην συνέχεια ανακατασκευάστηκε εκ βάθρων, έπειτα από σεισμό, από την Θάλεια Παρθενιάδου (εις μνήμην του γιου της Αντωνίου) το 1897. Και τώρα όπως -συνέχισε ο Σεβασμιώτατος- έδωσε ο Θεός τη δυνατότητα και σε όλους εμάς «να δείξουμε το μπόι μας», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε εν συνεχεία σε μια συνομιλία που είχε με τον συμπολίτη μας Ελπιδοφόρο Άμαλλο ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την επισκευή του ιστορικού αυτού παρεκκλησίου μετά το σεισμό. Ο κ. Άμαλλος ήταν ο πρώτος δωρητής και ακολούθησαν στη συνέχεια άλλοι (επώνυμοι και ανώνυμοι) τους οποίους ανέφερε ονομαστικά ο π. Κωνσταντίνος Καματερός ο οποίος είχε και την επίβλεψη του έργου (ευχαριστώντας με την σειρά του και τον Σεβασμιώτατο ο οποίος πήγαινε καθημερινά και έδινε τις οδηγίες του για οτιδήποτε χρειάζονταν.

Την μελέτη του έργου και την επίβλεψη έκανε αφιλοκερδώς ο Νίκος Μυλωνάς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε πολύ σύντομα να γίνουν και τα θυρανοίξια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής Κω αναφέροντας μετά τις σχετικές δεσμεύσεις της Περιφέρειας, αναφέροντας τις χρονοβόρες διαδικασίες που υπάρχουν.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. εμείς που δεν ήρθαμε θέλουμε να δούμε πως φτιάχτηκε το εκκλησάκι του αγίου Αντωνίου μέσα και όχι τους πολιτικούς μαιντανούς που πάνε για τη φιγούρα

    • ο…μαιντανισμός σε εκκλησιαστικό χώρο (με ελεγχόμενη συναισθηματική φόρτιση- emot condition..)
      δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο των πολιτικών.
      Τους σηκώνει το κλίμα…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ