ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κοσμοσυρροή στον Εσπερινό της Αναλήψεως | Με τις δέουσες τιμές η λιτάνευση στο κέντρο του Ζηπαρίου

2
3257
Συνεργάτης aegeanews.
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε απόψε για άλλη μια χρονιά στον πανηγυρικό εσπερινό της Αναλήψεως στο Ζηπάρι, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο δήμαρχος Γ. Κυρίτσης, η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Λ. Ναζίφης, ο αντιδήμαρχος Μ. Χατζηκαλύμνιος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Μ. Κιάρης, ο Υπ. Πολιτικής Προστασίας Σεβ. Μαραγκός, οι δημ. σύμβουλοι Π. Κιαπόκα, Βάσω Πη, Σταμάτης Πης, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Σ. Μαλιλής,  ο τοπ. σύμβουλος Μ. Γιωργαλλής, ο Αστυνομικός Δντής Κ. Κοκορόσκος ο Διοικητής του 5ου Σ.Α., Γιώργος Παπαδάκης κ.α.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ότι η εορτή της Αναλήψεως είναι η δυνατότητα που έδωσε ο Θεός για να μεταμορφώσει το ανθρώπινο γένος. Αναλήφθηκε στους ουρανούς μέσα σε ένα άσπρο σύννεφο περιβαλλόμενος από Αγγέλους δείχνοντάς μας ότι ο Θεός είναι αυτός που θέλει να πάρει το σώμα μας με ότι αυτό συνεπάγεται. Να ξανατοποθετήσει τον εξόριστο άνθρωπο στον παράδεισο. Η δυνατότητα της σωτηρίας δεν είναι δύσκολη υπόθεση αρκεί να πάρουμε την απόφαση να αλλάξουμε τη ζωή μας. Ο τελευταίος νομπελίστας ποιητής μας έλεγε:  Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος να ‘ν’ ήμερος.. να ‘ναι άκακος.. λίγο φαΐ λίγο κρασί Χριστούγεννα κι Ανάσταση. 

Ακολούθησε, με τις δέουσες τιμές η λιτάνευση της εικόνας της Αναλήψεως στο κέντρο του Ζηπαρίου με τις δέουσες τιμές από την μπάντα της 80 ΑΔΤΕ που προπορευόταν με τον ιερό κλήρο τις αρχές και πλήθος προσκυνητών στην ιερά πομπή. Την εικόνα της Αναλήψεως βάσταζαν και φέτος άνδρες του Ναυτικού Σταθμού Κω, ενώ την πλαισίωνε για πρώτη φορά φέτος το χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Ασφενδιού ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ με παραδοσιακές φορεσιές.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρόνια πολλά σε όλους, ευχομαστε η Ανάληψη να χαρίζει υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο.Χρόνια πολλά και στον Παπα- Γιάννη μας, Άρχοντας όπως πάντα.

  2. Μειοψηφία κατάντησαν οι Έλληνες στο Ζηπάρι. Αυτό δεν ήταν εσπερινός, κρυφό σχολειό ήταν.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ