ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Κυριακή του ‘Καλού Σαμαρείτη’ στον Άγιο Παύλο πόλεως Κω (Τα γενέθλια του π. Αναστασίου)

14
1706
Ψαλίδι / Άγ. Γαβριήλ / Εξοχή, Κως

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Την βάση του Χριστιανισμού την ‘Αγάπη’ και την ‘Ελεημοσύνη’, που απορρέει από αυτήν, ακούσαμε στο Ιερό Ευαγγέλιο της Κυριακής. Στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου πόλεως Κω, πλήθος ευλαβών πιστών, παρακολούθησε την Θεία Αρχιερατική Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. κ. Ναθαναήλ, με συλλειτουργούς τον παπά Περικλή, τον παπά Σταύρο και τον παπά Αναστάσιο.

Στο μεστό κήρυγμα του ο Μητροπολίτης μας, αναφέρθηκε στην σημασία του να αγαπάς όπως τον εαυτόν σου τον πλησίον σου. Συνεπώς παραμερίζοντας τον εγωισμό σου, να τον συγχωρείς και να τον βοηθάς, ως συμπαραστάτης στις δυσκολίες του. Μετά την Θεία Λειτουργία, η Ενοριακή Αδελφότης της Εκκλησίας, φιλοξένησαν με νόστιμο πρωινό τον Δεσπότη, τους ιερείς, τους ψαλμωδούς, καθώς και τους ευσεβείς προσκυνητές.

Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλαξαν ο Δεσπότης και οι συλλειτουργοί ιερείς, παπά Περικλής και παπά Σταύρος, στον αγαπητό ιερέα παπά Αναστάσιο Τσουκνιά τιμώντας τα γενέθλια του, με μια τούρτα όπου έσβησε 45 κεράκια.

Εμείς να του ευχηθούμε, Χρόνια Πολλά και να τα εκατοστίσει.

Ξανθίππη Αγρέλλη

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συγγνωμη ξανθιππη μου αλλα θα επρεπε να γνωριζεις διοτι εισαι πολυ κοντα στην εκκλησια οτι οι παπαδες απο την ημερα της χειροτονιας τους και μετα δεν γιορταζουν τα γενεθλια τους αλλα την ημερα της χειροτονιας τους.Μηπως το εχουν παρακανει λιγο οι παπαδες;τι θα πει γενεθλια;ειμαστε με τα καλα μας ακου δεσποτακι μου;ποσο κοστισε το εργο των Αγιων Παντων;

    • Γενικότερα δεν γιορτάζουμε οι ορθόδοξοι γενέθλια αλλά δυστυχώς δεν το τηρουμε

  2. Γιατί κύριε Βασίλη οι προηγούμενοι από το μπαούλο τους τα έδιναν; Δανεικά έπαιρναν απο την Ευρώπη και μας χρέωσαν και μας κατέκλεβαν… Να λέμε και του στραβού το δίκιο…

  3. Μήπως να κρατάμε μια γραμμή; όπως μας έχουν πει οι πατέρες τις εκκλησίας μας έχω διάφορα να ρωτησω όσοι είναι παντρεμένοι πολιτικά μπορούν να κοινωνούν ; όταν γίνεται πανηγυρι σε εξωκλήσια κ ημερα είναι τέταρτη η παρασκευή πρεπει να προσφέρουν κρέας; όταν γίνονται διάφορες εκδηλωσεις απο Λάιονς η ροταρι πρεπει να ευλογουνται οι δραστηριότητες τους ενω μάλλον ξέρουμε τι πρεσβεύουν κ οτι κάποιοι ποιο πανω μπορεί να είναι μασόνοι; συγχωρέστε με αλλά τι πρεπει να κανει ένας απλός ορθόδοξος άνθρωπος πρεπει να ξέρουμε.

  4. Να ναι καλά οι μποχαλοταλιμπάν εκ καρδίας χριστιανοί ……ορθόδοξοι που ακουμπάνε το παραδάκι τους …….

  5. ΠΩ ΠΩ ΠΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΑΠΑΚΩΜΕΝΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗ ΛΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ..ΟΥΣΤ ΑΝΩΜΑΛΟΙ..

  6. Γιατί ρε φίλε επειδή είναι παπαδες οι άνθρωποι δεν έχουν το δικαίωμα να γιορτάζουν τα γενέθλια τους?????? Τι μλκιες καθεσαι και γραφεις???? Το γεγονός οτι έχουν χειροτονηθει δεν νομίζω να τους στερει το δικαίωμα της κοινωνικής ζωής,αυτό έλειπε να διαγράψει ο καθένας την ημέρα των γενεθλίων του που είναι οτι πιο σημαντικό για κάθε ανθρωπο.

  7. ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΕΝΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΙΕΡΕΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΚΝΙΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΓΟΥΣΤΟ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΟΣΚΙΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ;;ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΦΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΤΗΣ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ;;ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΗΡΧΑΙΟΜΕΝΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΗΘΗΤΕ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  8. Μην ακούς κανέναν από τότε που βγήκες μέχρι και στον Παπαδάκη έχεις μπει στο μάτι τους. Γεια σου γκολτζή μου!

  9. ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΤΟ ΨΥΧΡΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ. ΗΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΣΟΥ Π. ΤΑΣΟ.

  10. ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ ΟΙ ΑΠΗΡΧΑΙΩΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΞΙΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΩΤΩΝΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΙΔΔΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΣΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ. ΑΛΟΙΩΣ ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΑΝ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ