ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Πλήθος προσκυνητών στην Λιτάνευση της Ι. Εικόνας & στον Εσπερινό της Παναγίας στην Καρδάμαινα – Ναθαναήλ: Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, να τον προσέχουμε

0
5985
Συνεργάτης aegeanews.

Μεγάλος αριθμός προσκυνητών συνέρρευσε και φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό και την λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας στην Καρδάμαινα.
Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ ο οποίος και αναφέρθηκε στην ομιλία του στο μεγάλο γεγονός της γέννησης της Θεοτόκου που γέμισε χαρά και ευλογία τον κόσμο για την έλευση του Χριστού. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο και τις αρχές τόνισε ακόμη με νόημα ότι ο τόπος μας είναι ευλογημένος και πρέπει να τον προσέχουμε.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Βουλευτής της ΝΔ Μ. Κόνσολας, ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχος Σ. Σεργεντάνης, ο πρ. Υπουργός Α. Παυλίδης, αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος της Καρδάμαινας και η Πρόεδρος Αντιμάχειας, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πάρα πολύς κόσμος.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της γενέσεως της Θεοτόκου με τις δέσουσες τιμές. Της πομπής προπορευόταν η Φιλαρμονική Ηρακλειδών και ακολουθούσαν ο Σεβασμιώτατος με τους ιερείς τις αρχές και το πλήθος των προσκυνητών.

Απόψε, ανήμερα της εορτής θα ακολουθήσει το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι και ο χορός της κούπας.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ