Τα σπασμένα «τζαμια» της επιβληθείσας πολυπολιτισμικότητας και οι σύγχρονοι αρθρογράφοι της

117
2792

Κατά καιρούς, μακρινούς και τωρινούς, αρθρογράφοι εσκεμμένα προσπαθουν να μας πείσουν για μιά ανύπαρκτη και δήθεν πολυπολιτισμικότητα στον τόπο μας, στηριζόμενοι στην ύπαρξη -μέσω επιβολής απεχθούς κατοχής κατασκευής – μνημείων αναμφίβολα βέβαια διατηρητέων αλλά στο βαθμό και στην προτεραιότητα που τους αναλογούν. 

Του Δημήτρη Καραματζιάνη

Τα χαλκευμένα διλήμματα των εθνομηδενιστών και των ανθελλήνων δεν πρέπει να αγγίζουν κανένα Έλληνα, Χριστιανό, και ιδίως Μουσουλμάνο αν νιώθει και αισθάνεται Έλληνας οπως οφείλει γιά λόγους που δεν είναι του παρόντος.
Μιά αναδρομή στις ιστορικές πρωτότυπες πηγές και στοιχεία, τού πώς έγιναν- εμφανίστηκαν μουσουλμάνοι στην Κω ή στον Ελληνικό χώρο και χρήσιμο θα ήταν η γνώση γιά την πρωτοεμφάνισή τους – όπως η εισβολή επι των ημερών μας γιά να ενισχύσουν την δήθεν πολυπολιτισμικότητα ή τις ύπουλες εδαφικές βλέψεις της «γείτονος» – θα πείσει και τον κάθε άπιστο Θωμά ή Μωάμεθ ή Βούδα ή ότι άλλο θέλετε.
Οφείλουμε να δώσουμε ένα Τέλος στην ανοχή των ψευδοανθρωπιστών, των δημιουργών και μετέπειτα εκμεταλλευτών του ανθρωπινου πόνου και δυστυχίας, υπό τον μανδύα της φιλεσπλαχνίας των δήθεν νεοαποκαλούμενων (γιατί το ΜΚΟ άρχισε να «βρωμάει») «Ομαδων Αρωγής».
Φθάνει η σπίλωση και διαστρέβλωση της χιλιετιών ιστορίας μας.
Συνειδητοποιήστε ότι και καταστρέψετε τα μνημεία, να κλέψετε την περιουσία μας, να καπηλευτείτε την ένδοξη Ηρωική κληρονομιά μας και Ιστορία μας, δεν θα δαμάσετε ποτέ το πνεύμα και την ψυχή μας!
Καιρός γιά την Αρχή του Τέλους στην Ανοχή!

Με σεβασμό στα πιστεύω του καθενός

Δημ. Κ.Καραματζιάνης
Καθηγητής Φυσικής – Πληροφορικής

117 ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΤΖΙΑΝΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΕ ΝΑ ΥΨΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ

  ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΩΝ ΔΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

 2. ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.1)http://aera2012.blogspot.de/2014/01/blog-post.html 2)http://historia-hellas.blogspot.de/2012/06/blog-post_23.html 3)http://epikairotita.gr/synergatis-ton-nazi-o-pappous-tou-kotzia/#) 4) https://olympia.gr/2011/05/09/german-occupation-1941-2011/.

 3. Ενω ο, αναμφισβητητα Έλληνας, θεός κατέστρεψε εντυπωσιακά και με δικαιολογημένη οργή το Τζαμί για να ξεβρωμίσει ο τόπος μας,

  οι εθνομηδενιστές και η επιβληθείσα πολυπολιτισμικότητα βεβηλώνουν τη μνήμη του ένδοξου στρατηλάτη μας με δίγλωσσες επιγραφές στο άγαλμά του, στολισμενες με κιου-αρ κώδικες του σατανα. Να γκρεμισουμε ο,τι εχει απομείνει απο το παλιοκτίριο και να αντικαταστήσουμε τις επιγραφές με μια γραμμένη στα αρχαιοελληνικά, που μονο εμεις οι γνήσιοι και καθαροί Έλληνες καταλαβαίνουμε. Ξένοι/ξένες σύζυγοι των προδοτών συμπατριωτών μας, ειστε οι επόμενοι. Να ξεβρωμίσει ο τόπος. Που διδάσκετε δάσκαλε να σας στείλουμε τα παιδια μας;

  • και μάλιστα επειγόντως. Η διαστρέβλωση και η λάσπη είναι μάλλον χαρακτηριστικό σου αν αυτά κατάλαβες από αυτά που γραφει ο κ.Καραματζιάνης.

   • Δεν συμφωνώ ξεκάθαρα με όσα γράφει ο δάσκαλος; Δεν τον παραπεμπω επισης να δράσει υπέρ του έθνους κατεβαζοντας τις δήθεν πολυπολιτισμικές και δίγλωσσες επιγραφές (με τα σατανιστικά κιου αρ) που σπιλώνουν τη μνήμη στρατηλάτη; Μηπως τελικα ειστε και εσεις εθνομηδενιστης;

  • …εσύ είσαι; Που τα ‘μαθες μπρε, έτσι καλά τα Ελληνικά; Βάι, βάι ο πολυχρονεμένος μας πασάς θα σε ανταμείψει με 5 στρέμματα πιλάφι, 2 κιλά τουλούμπες και μια ετήσια συνδρομή στο internationalist haber magazine που βγαίνει στο Εσκί Σεχίρ και τα λέει αντικειμενικά τα πράματα. Χάτε μπρε σε φιλώ…

   • αλλα οι εντυπωσιακες γνώσεις που εχετε για την Ανατολή, προδίδουν ακομα εναν εθνομηδενιστη, εναν πράκτορα-προδότη-εχθρό της χώρας. Η πρόθεσή σας να περάσει η ανάρτηση σαν ρατσιστικό παραλήρημα απέτυχε παταγωδώς. Σας καταλάβαμε.

    • …σήκωσε το φέσι από τα μάτια σου μπρε Μαχμούτ και θα με καταλάβεις.

    • Ξεφτίλισες τους γνήσιους Έλληνες πατριώτες εδω μεσα. Γνωρίζεις και γράφεις καλυτερα ελληνικά απο αυτους. Πολλα Μπραβο.

 4. επειδή στην Ευρωζώνη τα δημόσια χρέη χρησιμοποιούνται σαν πολιτικό εργαλείο.Δηλαδή, ως ένα μέσον επιβολής οικονομικής πειθαρχίας, με στόχο τον καταναγκασμό των κυβερνήσεων να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας, τα οποία ζημιώνουν το κοινωνικό κράτος – ενώ μειώνουν το ΑΕΠ αυξάνοντας τη σχέση Χρέος/ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να υποδουλώνουν τη χώρα τους, καθιστώντας την απόλυτα εξαρτημένη από τη Γερμανία. Παράλληλα, οι εκάστοτε κυβερνήσεις υποχρεώνονται από τον «γερμανό κύριο» τους να «πουλούν» αυτά τα μέτρα στους Πολίτες των χωρών τους, ως απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές ή μεταρρυθμίσεις – χωρίς να γίνεται φανερό ότι, ο πραγματικός στόχος είναι η οικονομική κατοχή.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ. http://oimos-athina.blogspot.gr/2017/07/blog-post_54.html

 5. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ.ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.

  Αυτό που πρέπει όμως να μας απασχολεί ως Έλληνες είναι η δημιουργία του 4ου Ράιχ στην Ευρώπη – καθώς επίσης ο σκοπός που εξυπηρετούν τα μνημόνια, ανεξάρτητα από το εάν η υπερχρέωση και η χρεοκοπία της πατρίδας μας οφείλεται σε δικά μας λάθη ή στην παγίδα που μας τοποθέτησε η Γερμανία. Το γεγονός βέβαια ότι είμαστε πια δεμένοι χειροπόδαρα, ενώ θα αποτελέσουμε ξανά το πειραματόζωο της Γερμανίας μετά τη λήξη της τρίτης δανειακής σύμβασης, για να δοκιμασθεί η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, δεν μας επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία.http://www.analyst.gr/2017/07/30/i-alithia-gia-ta-mnimonia-kai-to-4o-raix/3/

 6. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ.ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.

  Εν τούτοις, είναι προτιμότερο να βλέπουμε την αλήθεια κατάματα, όσο οδυνηρή και αν είναι, παρά να εθελοτυφλούμε – αφού μόνο τότε μπορεί να βρεθεί κάποια λύση στα προβλήματα μας, η οποία σήμερα δεν φαίνεται να υπάρχει. Ολοκληρώνοντας, όταν αναφερόμαστε στη Γερμανία και στα σχέδια της δεν εννοούμε ποτέ τους Πολίτες της, αλλά το βαθύ βιομηχανικό κράτος που την κυβερνάει – το οποίο άλλωστε την οδήγησε σε δύο παγκοσμίους πολέμους, από τους οποίους υπέφεραν και οι ίδιοι οι Γερμανοί.http://www.analyst.gr/2017/07/30/i-alithia-gia-ta-mnimonia-kai-to-4o-raix/3/

  • Να διώξουμε τους απατεώνες και να αρχίσουμε να παράγουμε, αντί να καταναλώνουμε όπως μας έμαθαν από τον καιρό του απαράδεκτου μακροπρόθεσμα Ελλαδοκαταστροφικού ηγέτη Α.Παπανδρέου. ¨Λύση με δανεικά προκοπή δεν κάνει¨

 7. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 4ο ΡΑΪΧ.ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ.

  Εν προκειμένω φαίνεται καθαρά πως το πρόβλημα των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας και όχι μόνο δεν είναι το ευρώ ή η ΕΕ, αλλά η Γερμανία – ο πραγματικός εχθρός της Ευρώπης. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, μπορεί κανείς να τάσσεται υπέρ της Ευρωζώνης και της ΕΕ, όπως άλλωστε εμείς, αλλά πρέπει να συμπεριλαμβάνει πια στις σκέψεις του το γερμανικό κίνδυνο – ο οποίος θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος.

 8. Ελληνες πολιτες της Κω ο λ ο ι ειμασταν στο σεισμο κ ολοι μαζι θα το ξεπερασουμε. Ενας μιναρες πεσμενος ή ενας ιερός ναος λαβωμενος δεν ειναι τιποτα μπροστα στην ασφαλεια καθε πολιτη του νησιου . Όχι διχαστικά διλήμματα και σκοπιμότητες στα χαλάσματα.

  • Μη μπερδεύεις τον άνθρωπο με την πολιτική. Βοηθάμε τον συνάνθρωπο αλλά το τζαμί δεν μας χαλάει που είναι πεσμένο αφού και οι αγαπημένοι μας γείτονες κάνουν ότι μπορούν για να διαλυθούν τα δικά μας πολιτιστικά μνημεία που έχουν στη χώρα τους.

   • να διατηρηθούν, είναι κομμάτι της ιστορίας μας. Συμφωνώ με την άποψη του Δημήτρη. Κάθε πράγμα στο καιρό του και με τη πρέπουσα σειρά.

  • Προφανώς το άρθρο ήρθε σαν απάντηση σε προηγούμενο άρθρο, το οποίο παρουσίαζε το τζάμι της πλατείας, απλώς ως σύμβολο πολιτισμού. Αυτή η ελαφρώς υπερφίαλη και μονομερής τοποθέτηση, μάλλον δεν λαμβάνει επαρκώς υπόψη της, την ευαισθησία του χριστιανικού Ελληνικού πληθυσμού του νησιού, οι παππούδες των οποίων μάλλον δεν περνούσαν και πολύ καλά, την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ας αφήσουν λοιπόν μερικοί τις πολυπολιτισμικές τοποθετήσεις, έστω και αν συνάδουν με το γενικότερο συστημικό μοντέλο περί «ανοχής» και ας δείξουν τον δέοντα σεβασμό στην ιστορική μνήμη, για να μην υπάρχει η ανάγκη δημόσιας απάντησης, στις αερολογίες. Από κι και πέρα φυσικά και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε το σεισμό και ο ένας θα βοηθήσει τον άλλο ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής. Εξάλλου όλοι με το ίδιο καράβι αρμενίζουμε. Αλλά η επιβαλλόμενη λήθη και η αλλοίωση της αλήθειας δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, πέραν της χλεύης.

  • ΑΝΩΝΥΜΕ.... Αν ειχαμε τετοιους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ απο παλια δεν θα ειχαμε τα χαλια που εχουμε σημερα...

   Απλα καταλαβαινω οτι και εσυ θελεις κατι να πεις. Απλα λες ΑΝΟΗΣΙΕΣ…

 9. Κυριε δάσκαλε, που τόσο ανεύθυνα σας εμπιστευομαστε τα παιδια μας,

  θα συμφωνούσατε οτι η βλακεία του νεοέλληνα ανήκει στο φάσμα της κβαντομηχανικής μιας και δεν ειναι δυνατόν να την περιγράψουμε ή ερμηνεύσουμε με τους νόμους της απλής λογικής;

   • 'Γιατι Μανταμ' αν εσεις χρειαστήκατε μαθήματα για να μάθετε τους

    νόμους της απλής λογικής, τοτε δικαιολογημένο το σχόλιό σας. Και παρακαλώ ‘Κυρια’. Αφηστε αυτα τα εθνομηδενιστικα και ξενόφερτα ‘Μαντάμ’.

    • Απευθύνομαι και σε πολίτες του κόσμου, όχι μόνο σε Έλληνες, γι’αυτό η ξενική…

    • Μονο ελληνικά μεταξύ μας εμεις οι καθαρόαιμοι/ες.

 10. Το Υπουργείο Παιδείας καταδικάζει τέτοιες απόψεις και τους εκφραστές τους.
  Και όχι μόνο το σημερινό αλλά και τα προηγούμενα.
  Κάποιοι, με τη ρητορική μίσους, διδάσκουν τα παιδιά μας; Θα τους ελέγξει κανείς;

  • Που την έμαθες μαρή, τη ρητορική μίσους; Στο μπογδάνο την άκουσες ή σε κέντρο ψυχαγωγίας στις Χαιχούτες; Ε που τανε η αστυνομία σκέψης που θα λογοκρίνει τον κάθε άνθρωπο, γιατί δεν εκφράζεται συμφωνα με τις επιταγές της πολιτικής ορθότητας. Χάτε βάλε CNN μαρή να δεις τα νέα της wall street και άσε τον κόσμο να μιλά όπως θέλει..

   • μεγαλε ελιωσα στο γελιο..η ρητορικη μισους παει μαζι με το θεατρο και τη σκηνοθεσια και σε «σφαζουν» στο γονατο στης…… απλα την τεκμηριωνουν, μονο η αποψη τους ειναι σωστη των αλλων η αποψη ειναι ποινικο αδικημα εκτος αν εισαι γιος προεδρου της Βουλης τοτε μπορεις να κανεις και καμια ληστεια να περνα η ωρα…χαχαχα

  • να τα διδάξουν πολύχρωμη περηφάνεια, έγινε και πέτυχε ( έλα καλέ…)

  • ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ παραΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

   ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ Δ.Κ. ΜΙΣΟΣ αλλα ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Πες τε μου τι εχουν δωσει οι (τ)ουρκοι? Εδωσαν εναν ΠΛΑΤΩΝΑ? ΑΙΣΧΥΛΟ? ΣΟΦΟΚΛΗ? ΟΜΗΡΟ? ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ? &&&&&& αλλους αναριθμητους? Αλλα που να τα ξερεις εσυ. γιατι αν τα γνωριζες δεν θα τολμουσες να γραφεις τετοιες ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. ΑΓΡΑΜΑΤΕ…. ΑΥΤΑ…

   • ‘ΑΓΡΑΜΑΤΕ’???!!! ‘ΑΓΡΑΜΑΤΕ’???!!! Βρε μικρέ θεε. Βρε. Μικρέ. Θεέ. Βρε Θεούλη. Βρε αξιαγάπητε και περηφανε απόγονε του Πλατωνα, του Αισχύλου, του Σοφοκλη, του Ομήρου, του Αριστοτελη. Θα σε βλέπουν απο εκει που ειναι και θα σε καμαρώνουν. ‘ΑΓΡΑΜΑΤΕ’???!!! Σε αγαπώ πολυ.

    • Ναι άλλα όταν το έκανες το ορθογραφικό σου κι εσύ στους Θερμοπυλαίους, μου το έπαιζες κυρία και καλά δεν πρόσεξα και ήταν λόγω βιασύνης, άλλο το ορθογραφικό το δικό μου και άλλο του γείτονα και άλλες τέτοιες μύξες. Αφού τις κάνεις κι εσύ τις κουτσουκέλες σου, τι μου το παίζεις πάπυρος λαρούς μπριτάνικα;

    • Μια ο 'Ελλινας' που ειχε γράψει ένας φανατικός πατριώτης εδω μεσα, τωρα το 'αγραματος´,

     ειστε ολα αξιολάτρευτα εσεις τα (βιαστικά) ελληνικά, πατριωτικά τέρατα μορφωσεως. Τραγικές ειρωνίες, κωμικές καταστάσεις. Πως να συνεχίσει να σας πειράζει καποιος? Σας αγαπάμε.

  • με ενηλικους πακιστανούς τις αίθουσες του….σχολείουμε το ετσι θελω, χωρίς αποφαση γονεων και χωρίς αποφαση και πιθανόν συλλόγου. Αυτό σε πειραξε εσένα;

 11. Ρε για δες που η Κως εχεις φιλοσοφους !!!(δεν αναφερομαι στον Κααραματζιανη).
  Γραφεις ως ελευθερα σκεπτομενος μια αποψη και αντι διαλογου εισπρατεις ειρωνια, εξυπναδες του κ@@@υ και αμπελοφιλοσοφιες, α ξ ι ο λ υ π η τ ο ι.
  Οταν το καταλαβετε θα ειναι πολυ αργα , απλα θα εχετε πεθανει , κακομοιριδες

  • Εννοείς ότι το άρθρο σέβεται τον αναγνώστη του και σηκώνει διάλογο;
   Εννοείς ότι αυτό αποτελεί διαλογικής συζήτησης με προηγούμενο; Με χαρακτηρισμούς όπως «εθνομηδενιστές», «ανθέλληνες», «ψευδοανθρωπιστές» κλπ που αποπνέουν μίσος για την άλλη άποψη;
   Και που μας «φτύνει» στα μούτρα «Με σεβασμό στα πιστεύω του καθενός»
   ενώ μόλις πριν καταλήγει «Καιρός γιά την Αρχή του Τέλους στην Ανοχή!»;
   Αυτές είναι οι κραυγές του πολέρμου και του φασισμού.
   Πόσο μαλάκες μας περνάς;

   • Μαρή Κατερίνα, μισοσόμετρο έχεις βάλει και δονείται, όποτε κάποιος γράψει κακές λέξεις; Τι λοβοτομή έχετε φάει εκεί στον ευρύτερο νεο-φιλελεύθερο-αριστερίζοντα χώρο και αντί να απαντήσετε επί του κειμένου, κάνετε κριτική στον τρόπο γραφής. Ο άνθρωπος έτσι θέλει έτσι γράφει, θα του πεις εσύ πως είναι ο ορθός τρόπος δημόσιας αντιπαράθεσης σύμφωνα με τη νέα έκδοση του σαβουάρ βιβρ του Ζαμπούνη ή θα απαντήσεις επιτέλους;

   • Με οσα τραβας τοσα χρονια δεν εχεις ξυπνηση ακομα? αρα επιτρεψε μου να σε θεωρησω ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΜΑΛ@ΚΩ. Τα τοσα απειρα παιγνιδια που συνεχιζονται να παιζονται εις βαρος ακομα και ΕΣΟΥ που ακομα κοιμασαι στο ΟΡΘΙΟΝ δεν σε γαργαλανε εστω και λιγο? ΓΙΑ ΞΥΠΝΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…. ΑΥΤΑ….

    • …μην δώσεις συνέχεια σε αυτούς τους τυχάρπαστους εθνικιστές που σου απάντησαν. Απλά πες τους ένα «εγώ είμαι Ευρωπαία και απαξιώ», τίναξε το μαλλί φεύγοντας και καθάρισες…

    • 'Ναι μαρή...' επειδη σε κόβω να διαθέτεις πολυ μαγκιά και αντριλα (ανεξάρτητα απο το φύλο σου)

     πρόσεξε πως μιλάς και πως εκφράζεσαι γιατι θα σε παρεξηγήσουν. Ξέρω οτι σε άτομα σαν εσενα τέτοιου είδους παρεξηγήσεις τις θεωρούν ο,τι χειρότερο και προσβλητικό. Επισης, μπροστα απολήξεις οπως ‘ρατσιστή ‘, ‘εθνικιστή ‘, ‘σεξιστή’ κλπ δε χρειαζεται να προσθέτεις επίθετα, προκειται για πλεονασμο.

    • Καλά τα λέω, λέμε. Ακούς εκεί να προσπαθούμε με το ζόρι να μάθουμε στον κάθε τυχάρπαστο τι εστί «πρωτόκολλο του Κιότο για το κλίμα και την αειφόρο ανάπτυξη» και εκείνος να βγάζει και γλώσσα από πάνω… Δεν κάνουν για υπερεθνικούς οργανισμούς αυτοί οι άνθρωποι βρε παιδί μου. Είναι από χωριό. Πως να τους παρουσιάσω εγώ στα γκαλά των Βρυξελλών, με τη Γιάννα; No, no, no… δεν έχει καναπεδάκι και σαμπάνια γι αυτούς μέχρι να μάθουν να λένε τη σαμπάνια με 3 σσσ όπως λέει η Ντόρα το χρυσό μου, τη σσσσοκολάτα. Αχ τι τραβάμε κι εμείς της Ελίτ…

   • ελπίζω να έκλαψες απο τα γελια, οπως και εμεις, με τις δυο απαντήσεις των σπουδαίων συμπατριωτών μας που πήρες κατω απο το σχόλιό σου. Απαντηςέ τους αν θες για να ξαναστείλουν. Μας λείπει το γέλιο τον τελευταίο καιρο.

    • Εμείς οι αντιδραστικοί στην πολυπολιτισμική νεοφιλελεύθερη γαλήνη...

     ..έχουμε και χιούμορ κυρά μου. Αμ πως θα απαντάμε έτσι ξερά χωρίς να διασκεδάζουμε το πόπολο; Εμ δε πάει ξεροσφύρι το κράξιμο, θέλει και λίγο πνεύμα…

    • Κυριως κλαίμε. Κυριως κλαίμε. Αλλα απο ποτε η χυδαιολογία έγινε πνεύμα? Θα σε στεναχωρήσω λιγο, αλλα ο κόσμος δεν γελάει με τα ‘αστεια’ σας, αλλα με εσας.

    • Μάστορα εγώ είμαι λαϊκό παιδί και με πιάνουν τα παιδιά του λιμανιού που ξυπνούν νωρίς. Εσύ άμα θες βάλε να δεις «το νεκρό» του Τζάρμους να διασκεδάσεις και μετά πέρνα το υπόλοιπο βράδυ αναλύοντας με ένα μπράντι πέντε αστέρων την ταινία, με άλλους πολίτες του κόσμου. Εγώ τα βαρέθηκα τα και καλά…

    • Σόφτεξ και ξερώ ψωμί... ' νομίζεις οτι με Τζάρμους και μπράντι γίνεσαι άνθρωπος?

     Κοιτα τον ομοϊδεάτη σου απο κατω με τις γραπτές ‘άναρθρες κραυγές’ του. Θελει περισσότερη δουλεια μάστορα.

 12. που εκφράζεται δημοσια είναι η εκφταση της δημοκρατίας που υποτιθεται πως εχουμε. Το μας «φτύνει» στα μούτρα » ποιόν περιλαμβάνει; Μπορεί εσένα Κατερίνα, αλλά Σίγουρα Οχι και Εμένα!
  Ισως εχει δικιο. Καιρός να αρχίσουμε να δείχνουμε τελος στην ανοχή. 9 χρόνια μνημόνια είναι παρα πολλά….
  Εριμενουμε.να γίνουν 400;

 13. Οι καθηγητές καταδικάζουν τις αλλαγές στην σχολική ιστορία

  Το ψήφισμα αρχικά είχε ως εξής:
  «Το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ζητά από το ΙΕΠ την απόσυρση του Σχεδίου Αναλυτικών Προγραμμάτων για το μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση
  Ο Φίλης αρνήθηκε τη Γενοκτονία των Ποντίων, ο Μπαλτάς χαρακτήρισε τους Έλληνες «νεαρό έθνος», ο Γαβρόγλου και ο Ζουράρις, ως ανευθυνοϋπεύθυνος συνεργός του, ανέλαβαν να προωθήσουν μια συνολική αποδόμηση των σχολικών βιβλίων της Ιστορίας και αυτό το έργο το ανέθεσαν σε μια επιτροπή που αποτελείται, στη συντριπτική της πλειοψηφία, από θιασώτες αυτής της εθνοαποδομητικής αντίληψης.
  ΑΡΔΗΝ – Πατριωτική Αριστερά

  http://ardin-rixi.gr/archives/205057

  • Πολύ σοβαρές πολιτικές προτάσεις από το Κίνημα Άρδην. Ο Καραμπελιάς δείχνει το δρόμο προς μια εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση σε σύμπνοια με την πολιτιστική μας κληρονομιά. Ουσιαστική πολιτική για τη χώρα πέρα από τις Αριστερές και Δεξιές ιδεοληψίες.

 14. συνεχιζεις τη σταση σου απο εποχης σουβλακομαχων. τους ειδες ολους τωρα, που φτιαχτηκε το hot spot και οσοι ειναι στο νησι ειναι μαζεμενοι εκει. ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ………..

  • οι σουβλακομαχοι εδωσαν μαχη να μην ειναι στο λινοποτι εσυ τι εδωσες? τρυπουλα?

 15. Αριστερούληδες αργήσατε να πάρετε είδηση την ανάρτηση του Δημήτρη. Τι έγινε; σας είχε τραπέζι ο Κοντονής και πλακωθήκατε στα μπυρόνια; Αν το καταλάβει ο κομισάριος πάει το μισθουλάκι.

 16. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΤΖΙΑΝΗ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΛΑΖΟΥΝ

  ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΖΑΜΙΩΝ ΚΤΛ ΑΣ ΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

 17. Δάσκαλε, που διδασκεις στα παιδια μας, διαφώτισε και εμας τους γονείς σας παρακαλούμε.

  Ποια ειναι η στάση σας προς την χρυσή αυγή? Ή μηπως, σαν τη γάτα του Σρέντινγκερ, δεν την υποστηρίζετε, αλλά την υποστηρίζετε κιόλας?

  • δεν θα ηταν καλυτερα να σου πει τη σταση του για το σημιτη το γιωργακη τον αλεξη και τα αλλα πουσουκουνουδουσυριζοσκυλα? αντε ρε χαλβα πληρωσε τον ενφια με σεισμοπληκτο σπιτι και μην μιλας που θες και αποψη για την ΧΑ…οταν σε γαργαλησει η ΧΑ θα σε ρωτησσουμε αν σαρεσει μη φοβασε,προς το παρον απολαυσε το δημοκρατικο τοξου το σεχ

   • Γεια σου κληρονομε και συνεχιστή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού,

    φάρε της δημοκρατίας, που θα μας λυτρώσεις απο τον σκοταδισμό που ζούμε. Απόγονε των μεγάλων φιλοσοφων.

 18. ΛΙΝΟΠΟΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ …. ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΗΣΙ

 19. Αγαπητέ Δημήτρη,
  Αν η ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων, αν τα διάσπαρτα παντού μνημεία της αρχαιοελληνικής, της ρωμαϊκής και της βυζαντινής παράδοσης, αν τα περήφανα κάστρα των Ιωαννιτών ιπποτών, αν τα μουσουλμανικά τεμένη της οθωμανικής κληρονομιάς και η εβραϊκή συναγωγή, αν τα πανέμορφα ιταλικά κτίρια και τα νεοελληνικά κτίσματα συνιστούν «μια ανύπαρκτη και δήθεν πολυπολιτισμικότητα στον τόπο μας» τότε θα έπρεπε να μας εξηγήσεις τι σημαίνει για σένα «υπαρκτή και αυθεντική» πολυπολιτισμικότητα;
  Και αν η ένσταση σου είναι ότι όλο αυτό το φορτίο της ιστορίας είναι αποτέλεσμα κατακτήσεων και όπως χαρακτηριστικά γράφεις: «μέσω επιβολής απεχθούς κατοχής κατασκευής – μνημείων» η απάντηση έρχεται από την ίδια την ιστορία της περιοχής. Τα ονομαζόμενα ελληνικά φύλα, Δωριείς, Ίωνες κλπ., δεν προϋπήρχαν στο νησί μας αλλά ερχόμενα στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο κατέκτησαν τα σημαντικότερα σημεία του και επιβλήθηκαν στα προελληνικά φύλα που ήδη κατοικούσαν σ’ αυτόν. Όλη η ιστορία είναι μια ιστορία μετακινήσεων λαών και κατακτήσεων.

   • Εγώ αν έρθει στο μυαλό μου η εικόνα των πτωμάτων των παπάδων και Μητροποιλιτών,την ημέρα του Συνωστισμού στην Σμύρνη

    το 1922,που τους ξερίζωσαν τα γένια και που περιέφεραν τα άψυχα κουφάρια τους στα σοκάκια ,φτύνοντας,βεβηλώνοντας τα τομάρια τους,και ανατρέξω σε περιγραφές Ξένων Προξενικών Αρχών …όπως και 43 χρόνια πριν που βίαζαν ομαδικά Κύπριες που εφοδιάστηκαν με δηλητήριο για να αποφύγουν εγκυμοσύνες,αλλά και όλες τις λεηλασίες και βαρβαρότητες που έλαβαν χώραν στην ‘ειρηνική αυτή συνύπαρξη των 2 λαών’… ,σκέφτομαι ότι πρέπει να κρατώ ‘μικρό Ειρηνικό καλάθι»….

  • Δηλαδη στο νησι πριν τους Δωριεις και τους Ιωνες τι υπηρχε? μαιμουδες? δηλαδη καταγεσαι απο μαιμου η τελικα δεν εχεις ιδεα απο που καταγεσαι? δηλαδη εισαι ενα μιξ δωριαιων ιωνων βυζαντινων ρωμαιων οθωμανων φραγκων και τελευταια αλβανων? αφηνω τα προμαζεματα γιατι ειναι καταρα για εσας…Ντροπή Βασιλάκη τα ελληνικά φύλα ήταν εδω 3000 και πολλά ακόμα οπως και απεναντι και μετα ηρθαν οι μογγολοι πητε την αλήθεια και αφήστε τα γλειψίματα …τελικα ο Ιπποκράτης ηταν Τούρκος καλά λενε οι απέναντι..

  • Νεοφιλελευθερισμός & Αριστερά, χέρι, χέρι στα πολυπολιτισμικά Α'

   Η ειρηνική συνύπαρξη επετεύχθη επί Ελληνικής διοίκησης αγαπητέ Βασίλη. Επί Τουρκοκρατίας κάνε μια βόλτα στο Ασφενδιού και στα λοιπά χωριά να σου πουν οι παλιοί, ποια τύχη περίμενε τις Ελληνίδες νύφες μετά το γάμο τους και τι δικαιώματα είχαν οι Πασάδες, οι λοιποί αυλικοί και οι ευνοούμενοι της Τουρκικής διοίκησης, πάνω στον Ελληνικό πληθυσμό. Τώρα βέβαια ίσως είναι πιο απλό και εύκολο να ξεχάσουμε και να πούμε πως αυτά ήταν παλιά, πως δεν είμαστε Έλληνες μα το αποτέλεσμα μιας επιτυχούς πολυπολιτισμικής συνύπαρξης αιώνων, μόνο που η ιστορία που κάποτε δίδασκες, δυστυχώς επαναλαμβάνεται και καλό θα ήταν, αν μη τι άλλο να τη γνωρίζουμε. Εξάλλου το Μικρασιατικό εσύ μ’ έβαλες και τον έμαθα απέξω.

  • Νεοφιλελευθερισμός & Αριστερά, χέρι, χέρι στα πολυπολιτισμικά Β'

   Σχετικά τώρα με τους αγαπητούς υμών Ιταλούς και Φράγκους ένα στέκι στο κέντρο της πόλης, κάτι γράφει απ’ έξω, πως ήταν λέει κάποτε κρυφό σχολειό και πως εκεί διδάσκονταν τη γλώσσα μας, με κίνδυνο σύλληψης, όταν την απαγόρευσαν οι Ιταλοί κατακτητές. Μας άφησαν βέβαια το κτηματολόγιο και κάτι πανέμορφα Ιταλικά κτίσματα, σε μια παλιό γλώσσα θα κολλήσουμε;
   Όπως βλέπεις λοιπόν μάλλον η ιστορία επιβεβαιώνει, τη θέση του Καραματζιάνη και όχι αυτή που εκφράζεις, μιας δηλαδή υποτιθέμενης, επιτυχούς, ειρηνικής, συνύπαρξης αιώνων που όντως τελικά μόνο μέσα από την κατάκτηση είχε επιβληθεί, είτε από τους Φράγκους, είτε από τους Οθωμανούς.

 20. ….Και αν ακόμα πιστεύεις ότι η πολυπολιτισμικότητα ενισχύει την επιθετικότητα γειτονικών κρατών και μπορεί να περιοριστεί με το «τέλος της ανοχής», θα σου πρότεινα μια καλύτερη συνταγή: ισχυρός στρατός, ισχυρή οικονομία, ικανή διπλωματία και σωστά δομημένες διεθνείς συμμαχίες. Μόνο μ’ αυτό το τετράπτυχο μια χώρα μπορεί να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα εθνικά της συμφέροντα. Δεν πρέπει να σου διαφεύγει ότι η κατεξοχήν χώρα της πολυπολιτισμικότητας, οι ΗΠΑ, μπορεί να υπερασπιστεί και να επιβάλλει τα εθνικά της συμφέροντα πολύ πιο αποτελεσματικά, σε σχέση με άλλες περισσότερο εθνικά και πολιτισμικά ομοιογενείς χώρες.
  Με εκτίμηση
  Μανιάς Βασίλης

  • Δεν μπορώ να συγκρίνω Βασίλη μου την πολιτική των ΗΠΑ ,με άλλες χώρες

   επειδή η παρεμβατική,επεμβατική,επεκτατική πολιτική τους είναι εντελώς διαφορετική από άλλες ομοιογενείς χώρες.Είναι η μόνη Μεγάλη Δύναμη που ακολουθεί αυτό το δρόμο τον 21ο αιώνα.χωρίς καν να κρατάει κάποια προσχήματα,(όπως άλλες που επεμβαίνουν δήθεν για προστασία μειονοτήτων τους)..,ανακατεύεται στα εσωτερικά πολλών χωρών ,ρίχνει Κυβερνήσεις,επιβάλει εμπάργκο,αποκλείει εμπορικά,ενώ επεμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις με τον μανδύα της υποψίας Τρομοκρατικής άμυνας,και ένοπλα σε ξένα Κράτη.Δεν έχει καμία σχέση με τα δικά μας Εθνικά θέματα.Να σου δώσω ένα παράδειγμα,από αφήγηση του Σωτηρίου Παναγάκη υπερασπιστή ΕΛΔΥΚ το 1974 στην Κύπρο,την 14η Αυγούστου,όπου εξιστορεί την για Ιερούς λόγους κατάπαυση του πυρός ,ώστε να μαζέψουν οι Εισβολείς τους νεκρούς τους,κάτι το οποίο δεν έκαναν οι αντίπαλοι.Αυτή η αναφορά μπορεί χρήζει ανάλυσης,όπως και η εχθρότητα σε Ιερά Σύμβολα,και εκεί θέλω να καταλήξω.

  • μπορεί η πολυπολιτισμικότητα να μην ενισχύει την επιθετικότητα γειτονικών κρατών,αλλά αυξάνει την διαίρεση των εγχώριων κοινωνικών στρωμάτων που είναι χειρότερο.Κοίτα στον Βορά,στη Βρετανία,στην Σκανδιναβία πως έχουν ‘αντιπαλοποιηθεί’ μερίδες Κοινωνικού ιστού.Είναι πολίτες που είχαν ένα Κοινωνικό Κράτος και βλέπουν να τους καταργείται σιγά αλλά σταθερά,κόβοντας κεκτημένα αιώνων…και απ την άλλη οι αποδεχόμενοι την θεωρεία του ‘γεμάτου στομάχου’,οι παρατηρητές εκ κοντινής αποστάσεως και αναλυτές της αποχαύνωσης που όλα τα μετράνε σε ..κέρδος.

 21. 30 σχόλια σου ανεβάσαμε ρε να μη σε πω… και πάλι βγήκες να πεις… αμα τα πούμε τετ α τετ να δούμε ποιος θα κοκκινίσει και ποιος θα φαει τη ξεστραφτή….

 22. Απλά γράφετε κάτι μόνο και μόνο για να γράψετε κάτι. Πέντε προτάσεις έχετε γράψει που δεν βγάζουν και πολύ νόημα. Το μόνο που κατάλαβα από το άρθρο σας είναι ότι υπάρχει ρατσισμός και τίποτα άλλο.
  Χαίρομαι που το παιδί μου δεν είναι μαθητής σας.

 23. Άσχετα απ τις ιστορικές και ιδεολογικές εξηγήσεις που προσπαθεί να δώσει ο καθένας,

  η αντιμετώπιση Θρησκευτικών Συμβόλων στην γείτονα αλλά…..και στο Βόρειο τμήμα της Κύπρου,κατά τη διάρκεια και μετά την Αιματηρή εισβολή,είναι Βάρβαρη και αντι-πολιτιστική.Εκκλησίες στην περιοχή της Αμμόχωστου και της Κερύνηας βεβηλώθηκαν,καταστράφηκαν ,καρα-λεηλατήθηκαν και πραγματικά απορώ που κανένας ‘ιστορικά ευαίσθητος’ δεν το ανέφερε.Το Δικό μας Υπουργείο Πολιτισμού δίνει 33 εκατ ευρώ για συντήρηση Οθωμανικών Μνημείων (ότι και να συμβολίζουν Ιστορικά για τον καθένα),ενώ σε Οίκο Αντικών έχω δει με τα μάτια μου Εικόνα της Παναγίας σε χώρα της Βόρειας Ευρώπης να αναγράφει ότι αφαιρέθηκε από Εκκλησία της Κύπρου το 1974.Έχω και φωτό ,αλλά θα ανάψω τα αίματα.Επίσης τι να πεις και τι ν απαντήσεις σε σχόλια ειρηνιστών και χρυσολυρο-κατσαπλιάδων όταν στην Είσοδο της Αγίας Σοφίας η Εικόνα της Παναγίας είναι έτσι όπως είναι,.επίσης σε Καππαδοκία και Ανατολική Τουρκία αλλά και Σμύρνη,Ελληνο-Χριστιανικά Μνημεία έχουν βεβηλωθεί και μαγαριστεί.
  Αυτό έτσι για μια ανάγνωση
  http://www.topontiki.gr/article/64117/oi-toyrkoi-apeiloyn-tin-agia-sofia-emeis-sozoyme-ta-othomanika-mnimeia

 24. Αγαπητέ Βασίλη, θα ήταν προσφορότερο να αναρτήσεις ξεχωριστό αρθρο ώστε να τύχει του ανάλογου σχολιασμού καθ’οτι το βήμα αυτό δεν προσφέρεται, ούτε το θεωρώ σκόπιμο, γιά να αντιπαρατεθώ μαζί σου. Η παράθεση των απόψεων σου με βρίσκει σε πολλά σύμφωνο. Μου επιτρέπεις όμως να επισημάνω την διαφορά των ΗΠΑ ως ανέκαθεν κράτος μεταναστών (καμία σχεση με το Εθνος-Κράτος το δικό μας ή των Ευρωπαικών ), αρα από την δημιουργία του πολυπολιτισμικό,με στρατό μισθοφόρων και με πυρήνα κοινωνικής συνοχής την ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική.
  Επίσης τα φύλα ( Δωρικά, Αχαιών κλπ ) ήταν κοινών γνωρισμάτων που αποτέλεσαν το Ελληνικό Εθνος-Κράτος που εξελίχθηκε μέσω της γνωστής ιστορικής διαδρομής στο σημερινό Εθνος-κράτος που μάχονται οι οπαδοί της πολυπολιτισμικοτητας-) – όρος που καλό είναι να ξαναδιαβαστεί ο ορισμός του- και αρχέγονο φαινόμενο μεταξύ κρατών – η κυρια αιτία των συγκρούσεων και πολέμων – αλλά καταστροφικός, βάση κοινωνιολογικών αντιληψεων, γιά τις συγχρονες κοινωνίες ακριβώς για τον ίδιο λόγο.
  Μ’εκτίμηση

 25. Επειδη δεν απαντήσατε παραπάνω, σαν αναθέτω παλι το ερώτημα: Ποια ειναι η στάση σας προς την χρυσή αυγή? Η ερώτηση ειναι απόλυτα δικαιολογημένη, οπως και η ανησυχία μας (εχετε αναλάβει τα παιδια μας), μιας και οι απόψεις σας και η ορολογία που χρησιμοποιείτε σε αυτο το αρθρο, αλλα και σε προηγούμενα, συγκλίνουν επικίνδυνα με αυτές των ΧΑ.

  • Αν είχα διδάξει σε εσάς – δυστυχώς σχολιάζετε ανώνυμα- και σίγουρα θα θέλατε και στα παιδιά σας, τότε δεν θα σκεφτόσασταν να μου απευθύνατε τέτοια ερώτηση.
   Αντί να ανησυχείτε λοιπόν ανώφελα, προτείνω να ξανακούσετε και ξαναδιαβάσετε όσα έχω κατά καιρούς πει (youtube) ή γράψει και να με βρείτε προσωπικά ώστε να μιλήσουμε γιά ό,τι σας απασχολεί και σας προβληματίζει, γιατί συχνά τα φαινόμενα…απατούν.

   • Κ.Καραματζιανη, η ερώτηση (στην οποια ακομα δεν εχετε απαντήσει), ειναι απόλυτα δικαιολογημένη.

    Επιμένω γιατι σας έχουμε αναθέσει τη μόρφωση και την μερική προστασία των ανηλικων παιδιών μας. Στο παραπάνω κείμενο, αλλα και σε παλαιότερά σας, χρησιμοποιείτε πανομοιότυπες ιδεες και ορολογίες με αυτές που βρίσκουμε στις ανακοινώσεις της ΧΑ. Μπορειτε να μας πείτε αν υποστηρίζετε την ΧΑ ή αν συμφωνείτε με την ιδεολογία της? Η απουσία κατηγορηματικης άρνησης οταν καποιος διαπιστώνει (δεν προκειται δηλ για κατηγορία) οτι οι ιδέες σας συγκλίνουν, ειναι τουλάχιστον προβληματική. Η ανωνυμία ειναι φυσικά απαραίτητη για την προστασία των παιδιών μου.

    • Όποιος μιλάει για εθνικά θέματα όπως ο κ. Καραματζιάνης πρέπει να είναι οπαδός της ΧΑ; Σας έχει απαντήσει ήδη ο άνθρωπος και όσοι των γνωρίζουν το ξέρουν πως δεν έχει σχέση με το χώρο αυτό, αλλά εσείς εκεί. Όχι δεν είναι μέλος ή οπαδός της ΧΑ, το αντίθετο θα έλεγα. Κρίμα πάντως που ζητάτε δημοσίως πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων από ένα καθηγητή. Και πίστευα πως οι διώξεις για πολιτικούς λόγους είχαν τελειώσει σ’ αυτή τη χώρα.

    • Βλέποντάς με, είμαι αιμοδότης-είχα δώσει αίμα- να βγαίνω από το νοσοκομείο, γνωστός μού λέει: » άρρωστος είσαι Νικολή; «. «Ρε Γιώργο» του λέω, «αν έβγαινα απο το νεκροταφείο-είχα πάει να ανάψω ένα κερί και λίγο λιβάνι- θα ήμουν πεθαμένος;» Πόσο στενόμυαλοι, επιφανειακοί ή επιπόλαιοι υπάρχουν στις ημέρες μας…..Ανυπόμονοι να «σταυρώσουν» τον διπλανό τους! Είναι απίστευτο….

    • Οταν οι ιδεες και η ορολογία κάποιου μοιάζουν πολυ με αυτές της ΧΑ και παράλληλα ειναι υπεύθυνος για την μόρφωση των ανηλίκων παιδιών μας, νομιζω ειναι πολυ σημαντικό να ξέρουμε εμεις οι γονείς. Αν καποιος μουσουλμάνος καθηγητής έγραφε αντίστοιχες απόψεις, θα γίνονταν συγκεντρώσεις εξω απο το σχολειο του. Αλλα ποιος μίλησε για διώξεις? Αν θα εκανα κάποια κίνηση, θα ηταν η μεταφορά των παιδιών μου σε αλλο σχολειο. Η ΧΑ ειναι ήδη στη Βουλή, γιατι να εκδιωχθεί ένας, ο οποιοσδήποτε, καθηγητής? Ευχαριστω και παλι για την απάντηση.

    • Ο "γονέας" που ανησυχεί (πλέον δεν επιτρέπεται η χρήση Μητέρα και Πατέρας)

     Αναρωτήθηκες από πότε η χρήση των λέξεων αποτελεί μονοπώλιο των κομμάτων και όχι εργαλείο ελεύθερης έκφρασης. Άραγε ανησύχησες το ίδιο γιά τους άσχετους απαιδευτους καθηγητές που θα δείξουν (αλίμονο) στο παιδί σου ή εδειξαν γιά τις «εμφυλες – έκφυλες » ταυτότητες. Αναρωτήθηκες ποτέ πόσα τραύματα και το σόκ ταυτότητας που θα του προκαλέσουν διχάζοντας τον ψυχισμό.του; Σίγουρα όχι. Γιατί είσαι υπερεθνική.και πολυπολιτισμική. Είσαι μοδάτη. Μακάρι να έχεις δίκιο. Εγώ και να είσαι σίγουρη/ος η πλειοψηφία των ομοεθνών μας δεν θα «κάτσουμε» να το μάθουμε. Δάσκαλε είμαστε η πλειοψηφία των υγειών σκεπτόμενων πολιτών. Σ’εμπιστευόμαστε και σε προτιμάμε! Ειμαστε δίπλα.σου! Ο Υπογράφων: Ελληνικός Λαός.

   • Διονύση επαναλαμβάνεσαι παιδί μου, το διαβάσαμε. Μήπως να σε δει κανένας γιατρός;

 26. προς.Καλησπέρα κ.καθηγητα.ναζι δοσιλογοι γερμανοτσολιαδες ειναι οι συριζα,νδ,πασοκ κλπ που προσκυνουν την μερκελ.

  και ψηφιζουν χιτλερικα μνημονια και δολοφονουν τον λαο.η χρυση αυγη αγωνιζεται για την απελευθερωση της πατριδας απο τους νεοναζι της χιτλερικης υρωπαικης ενωσης.

  • Μα πόσοι μικροί θεοί υπάρχουν ανάμεσά μας τέλος πάντων? Ο άλλος πατριώτης και γνήσιος Έλληνας απο πανω μας ειπε ‘ΑΓΡΑΜΑΤΟΥΣ’. Έλεος πια, δεν μας λυπάστε? Πονάμε απο τα γελια.

 27. Σε καραντίνα 4 χωριά της Βοιωτίας εξαιτίας της εισαγόμενης ελονοσίας

  Σε καραντίνα είναι τέσσερα χωριά του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και πιο συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Πλαταιών, μετά από σχετική οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ, λόγω ενός νέου κρούσματος ελονοσίας που καταγράφηκε στην περιοχή προ δεκαημέρου περίπου.
  Να θυμίσουμε, ότι στην Ελλάδα η νόσος εξαφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960…
  Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

 28. ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ!

  Σε καραντίνα είναι τέσσερα χωριά του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και πιο συγκεκριμένα στη δημοτική ενότητα Πλαταιών, μετά από σχετική οδηγία του ΚΕΕΛΠΝΟ, λόγω ενός νέου κρούσματος ελονοσίας που καταγράφηκε στην περιοχή προ δεκαημέρου περίπου.
  Να θυμίσουμε, ότι στην Ελλάδα η νόσος εξαφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960, κι από τότε όσα κρούσματα εμφανίζονται είναι «εισαγόμενα» (από Αφρική και Ασία…). Το ΚΕΕΛΠΝΟ τα χαρακτηρίζει «απολύτως αναμενόμενα», λόγω της «αύξησης των μετακινήσεων πληθυσμών παγκοσμίως» – εννοώντας την λαθρομετανάστευση.
  Αναμενόμενα ναι, αναπόφευκτα όχι! Αρκεί να σταματήσει αυτό το «βιολί» της λαθρομετανάστευσης!

 29. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ 3ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

  Ένα κάθαρμα, που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός 3χρονου κοριτσιού, εκτελέστηκε δημοσίως στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, ενώπιον μεγάλου πλήθους, πολλοί εκ των οποίων ανήκαν στην οικογένεια του άτυχου παιδιού.Επρόκειτο για τον Μουχάμαντ αλ Μαγκράμπι, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος καταδικάστηκε εις θάνατον και μεταφέρθηκε σιδηροδέσμιος στην πλατεία Ταχρίρ της Σανάα.Οι υπεύθυνοι για την απόδοση της δικαιοσύνης τον πέταξαν σε μια κουβέρτα που είχαν τοποθετήσει στο έδαφος κι ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε πέντε φορές με αυτόματο όπλο.Ο Γιάχια αλ Ματάρι, ο πατέρας του κοριτσιού, είπε σε δημοσιογράφους μετά την εκτέλεση ότι ένιωσε σα να είχε ξαναγεννηθεί. «Αυτή είναι η πρώτη ημέρα της ζωής μου» τόνισε. «Τώρα νιώθω καθησυχασμένος».
  Και πώς να μη νιώθει έτσι, αφού αποδόθηκε δικαιοσύνη, με όλη τη σημασία της λέξεως;

 30. ΤΟ ΑΚΡΩΝ ΑΩΤΟΝ ΤΟΥ… ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΚΑΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ «ΜΑΓΙΣΣΕΣ»!

  Τουλάχιστον 80 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένες γυναίκες, δολοφονούνται κάθε χρόνο στην Τανζανία, από «πολιτοφύλακες» που παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα. Τα τελευταία θύματα είναι πέντε γυναίκες που κατηγορήθηκαν ότι έκαναν μάγια και δολοφονήθηκαν από εξαγριωμένο πλήθος, μόλις προ εβδομάδος.Χιλιάδες ηλικιωμένες Τανζανές έχουν στραγγαλιστεί, μαχαιρωθεί ή καεί ζωντανές τις τελευταίες δύο δεκαετίες.Η φετινή έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κέντρο Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Νταρ ελ Σαλάμ, αναφέρει ότι από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι τον Ιούνιο φέτος έχουν λιντσαριστεί 479 άνθρωποι και μεταξύ αυτών, πολλές γυναίκες που κατηγορήθηκαν ως μάγισσες.Ζήτω ο… πολυπολιτισμός!(ΥΓ): Αλήθεια, «προσφυγάκια» από την Τανζανία έχουμε στο Ελλάντα; Αν δεν έχουμε, να φροντίσουν οι «αλληλέγγυοι» να αποκτήσουμε. Για να μας εκπαιδεύσουν στον… πολυπολιτισμό!

 31. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ

  Αποκαλυπτικός για την νέο νόμο που φέρνουν οι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόροι των ΑΝΕΛ, είναι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Θοδωρής Μήτκας. Όπως είπε, ούτε για διακίνηση ναρκωτικών δεν θα μπορεί να παρεμβαίνει η αστυνομία στο «άσυλο» της τσιπροκαμμενικής αλητείας! Ιδού:«Ζητήσαμε να παραμείνει η διάταξη για το άσυλο ως έχει, και να παρεμβαίνει η αστυνομία όποτε τελούνται παραβατικές πράξεις, δηλαδή να ισχύει στο πανεπιστήμιο ό,τι ισχύει σε όλη την επικράτεια με σεβασμό στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Όταν έχεις διακίνηση ναρκωτικών είναι δυνατόν να εξαρτάται η επέμβαση της αστυνομίας από την απόφαση ενός οργάνου (σ.σ πρυτανικό συμβούλιο με εκπρόσωπο φοιτητών) που έχει δυσκολία να συγκληθεί; Αυτά τα πράγματα μας φαίνονται αδιανόητα».
  Δηλαδή, η χαρά των εμπόρων του θανάτου! Τυχαίο; Δε νομίζουμε!

  • επαναλαμβάνεσαι, στο ξαναείπα πιό πάνω. Δεν είναι ο Αινστάιν ο άνθρωπος αλλά με τον Λυγερό πολλά κολλητηλικία είδα. Κάνε το κι εσύ Διονυσάκι αγοράκι μου, αλλιώς άραξε στα κυβικά σου και άσε άλλους να κρίνουν ποιός είναι τί και πως.Άντε να δούμε…φωστήρες του…υπονόμου.

   • Είπαμε…και μη γράφεις στον τρίτο ενικό…μην κάνετε έτσι. Ο Καραμανζιάνης τα γράφει… Δεν τα γράφει κι ο Αιστάιν…Δηλαδή εγώ που έχω κολλητό τον τάδε ηθοποιό γίνομαι αυτόματα ο Κούρκουλος;

 32. Κάτω απο το τζαμί της πλατείας ελευθερίας υπάρχει ο πρώτος ναός της Αγίας Παρασκευής. Κάτω απο το τζαμί στον πλάτανο του Ιπποκράτη, υπάρχει ναός του Ηρακλή. Τα παραπάνω αποτελούν γεγονός. Απλά για να έχουμε μια αίσθηση για τι μιλάμε.

 33. Αναρωτιέμαι αν ο αρθρογράφος εχει προβληματιστεί ή αηδιάσει με το γεγονός οτι

  εδω μεσα οι περισσότεροι που τον υποστηρίζουν σθεναρά ειναι απο την ΧΑ.

 34. ενα καζάνι που βράζει. Οι συνέπειες της πολυπολιτισμικότητας ήδη χτυπάνε την πόρτα μας. Τί αμαρτίες πληρώνει αυτός ο τόπος. Την αμαρτία οτι είναι στο σταυροδρόμι των πολιτισμών, η γη της επαγγελίας γιά ολους. Το παρήγορο είναι ότι υπάρχουν ακόμα Έλληνες να την υπερασπιστούν. «Γη και Ύδωρ Ού Δίδωμεν», πώς να το ξεχάσει κανείς; Εδώ σε αυτόν τον τόπο ειπώθηκε. Απο τους προγόνους μας. Αυτούς που έχτισαν τους ναούς από εδώ μεχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας. «Γή και Ύδωρ Ού Δίδωμεν» πατέρα, «Γή και Υδωρ Ού δίδωμεν» παππού! «Γή και Ύδωρ Ού δίδωμεν» ! Γιά εμάς! Γιά τα παιδιά μας! «Γή και Ύδωρ Ού Δίδωμεν» , μόνο «μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μας» – » Καλύτερα μιάς ώρας Ελεύθερη Ζωή, παρά 40 Χρόνια Σκλαβιά και φυλακή» – Η Κως «Γή και Υδωρ Ού δίδει» !

  • Φαντάζομαι αναφέρεστε στους νεοναζί που εχουν μολύνει την κοινωνία μας, εχουν μπει στη Βουλή, εχουν σκοτώσει κόσμο και προσπαθούν να καταλύσουν τη δημοκρατία. Η χώρα του πολιτισμού και της δημοκρατίας να καταντήσει αντρο ελληνοναζί. Μη ξεχνάτε οτι την δύναμή τους την αντλούν απο την ανέχεια και τις ψήφους Ελλήνων συμπατριωτών μας. Να δανειστώ και να ξαναδειξω τη φρικιαστικες φωτος που έστειλαν πιο πανω:
   http://www.pandiera.gr/uploads/uploads/2014/06/Pappas-padi-nazistikos-xairetismos.jpg

   http://www.imerodromos.gr/wp-content/uploads/2014/10/Fotor01021220259.png

   • Ο φανατισμός σας δεν σας αφήνει να δείτε παραπέρα σπό τον δογματισμό σας. Τελικά ποιός είναι καλύτερος: αυτός που εσείς χαιρέκακα χαρακτηρίζετε «νεοναζί», αλλά μάχεται για την πατρίδα του και τους ομοεθνείς του ή οι αυτοχαρακτηριζόμενοι «δημοκράτες» (γελοιοποιήθηκε πλέον η χρήση και σημασία της λέξης) που υπερψηφίζουν νομοσχέδια ιθαγενοποιησης και χρηματοδότησης των παρανόμως εισαχθέντων στην γη αυτή; Ρωτήστε τους 9.000.000 Ελληνες που υποφέρουν καθημερινά. Η στάση σας οπως και τα γραφομενά σας δικαίωνει τους πρώτους. Οσο και να επιδιώκετε το αντίθετο, ο.πανικός σας είναι φανερός από τους υστερικούς σχολιασμούς σας. Τελικά η » πρώτη φορά αριστερά» θα γίνει «οχι πιά αλλα αριστερά φασισταριά! » – Salute!

    • Οι φρικιαστικές φωτος με τους ναζιστικους χαιρετσιμους και τα ναζιστικα τρόπαια των ΧΑ δεν με αφήνουν να δω παραπέρα. Δε χρειαζεται να τους χαρακτηρίσει κανεις νεοναζί. Τις φωτογραφιες τις είδατε κυριε? Την φωτογραφία με το ανήλικο να χαιρετά ναζιστικα, την είδατε έλληνα γνήσιε πατριώτη?

   • Γιατί επιμένεις να ανεβάζεις άρθρα για τη ΧΑ σε θέμα άσχετο με αυτήν δεν μπορώ να καταλάβω.

    • να θυμίζουμε στον κόσμο τους ναζιστικους χαιρετισμούς και σβαστικες των (νεοναζί) ΧΑ. Και επισης ειναι πολυ σημαντικό να δείξουμε στον κ.καθηγητη παραδείγματα ανακοινώσεων των νεοναζί για να τον προβληματισουμε, αφου οι ιδεες τους και η ορολογία που χρησιμοποιούν μοιάζουν τρομαχτικά.

    • Η ορολογία χρησιμοποιείται και από άλλους πολιτικούς χώρους και μάλιστα ούτε καν δεξιούς. Πάρτε χαμπάρι πως όσο προσπαθείτε να στιγματίσετε κάποιον για τις απόψεις του και όσο θεωρείτε πως τα εθνικά θέματα και η κριτική στην πολυπολιτισμικότητα είναι τομέας ευθύνης της ΧΑ, τόσο οδηγείτε τον κόσμο σε αυτήν, καθώς δεν του αφήνετε άλλες επιλογές. Με το τρόπο σας κάνετε την καλύτερη διαφήμιση για τα χρυσά αβγά. Τα γράφω μπας και προβληματιστείς κι εσύ.

    • Ας προβληματιστείτε τοτε ολοι εσεις, και οι υπόλοιποι στους οποίους αναφέρεστε, που παραδέχεστε οτι εχετε τις ίδιες απόψεις με την ΧΑ. Και επομένως η διευκρίνηση που ζήτησα ηταν δικαιολογημένη (απάντησε ομως καποιος γνωστός του, και ειπε οτι ο εκπαιδευτικός δεν ανήκει στη ΧΑ, οποτε το θέμα εχει λήξει).

 35. έχεις και πολλά κότσια. Χαίρομαι που σε είχα κάποτε Δάσκαλο! Μακάρι να είχα το θάρρος και τον πατριωτισμό σου. Με σεβασμό Νίκος Δ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.