Β. Γεωργούλης: Μα καλά πόσο ευθυνόφοβοι είμαστε; Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός…

4
1490

Μα καλά πόσο ευθυνόφοβοι είμαστε?

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκε η σύγκριση που έκανα με το νησί που βρεθηκα για βιοποριστικούς λόγους και έπεσαν κάποιοι να ρίξουν τις ευθύνες στο δήμαρχο, σε πρόσωπα διάφορα, να δώσουν διάφορες δικαιολογίες για την σύγκριση.

Ήθελα να ήξερα τελικά δηλαδή φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Στην κάλπη το αποτέλεσμα το βγάζει φάντασμα. Οι πολιτικοί μας, με εμένα μέσα μιας και υπήρξα υποψήφιος και είμαι μέλος παράταξης τοποθετουμαστε από μόνοι μας σαν αντιπρόσωποι. Η μείωση του πληθυσμού των νησιών μας έγινε αυτόματα, δεν έφυγα εγώ από την Κω ούτε ο Κώστας από τη Λέρο. Μας πήρε φάντασμα και μας έστειλε αλλού. Για όλα τα κακά του κάθε τόπου φταίνε οι άλλοι και όχι εμείς.

Ας κόψουμε την ευθυνοφοβια και αντί να πετάμε μπαλάκι ο ένας στον άλλο και να κατηγορουμε δημαρχους και πρόσωπα να κάτσουμε να δούμε πρώτα σε εμάς τι φταίει, να δούμε γιατί ο δίπλα είναι καλύτερος και όχι εμείς από την πλευρά του τι δεν κάνουμε εμείς σωστά και όχι οι δίπλα και να κάνουμε τα πάντα να αξιοποιησουμε το παραδεισο που λέγεται Κως αλλά και όλο το εμψυχο δυναμικό του νησιού μας που πραγματικά ανάμεσα μας υπάρχουν πολύ δυνατοί πολίτες και πολιτικοί που δίνουν ψυχή και σώμα για το νησί μας. Εννοείται ότι η κατάντια μας δεν έφτασε από μια μέρα στην άλλη.

Εννοείται ότι τα λάθη έγιναν δεκαετίες πιο πριν και φυσικά κανείς μας δεν κατάφερε να αλλάξει κάτι. Μόνο γκρίνια κόντρα και καυγαδες. Να ευχηθώ στους Περιφεριαρχη μας κο Χατζημαρκο, Επαρχο κο Χαλκιδιο, Δήμαρχο κο Κυριτση και για χθες στο Σεβασμιωτατο κο Ναθαναηλ χρόνια πολλά για τη γιορτή τους και υγεία και δύναμη για τα δύσκολα αυτές τις εποχές καθήκοντα τους.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή εσύ έφυγες από την Κω γιατί έφταιγες; Δεν έκανες καλά τη δουλειά σου; Δεν ήταν η κρίση και η αυξημένη φορολογία που σε ανάγκασε να σταματήσεις να δουλεύεις σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να γίνεις υπάλληλος σε άλλο μέρος;

  2. Να μείνουμε μόνο οι ντόπιοι. Θεώρηση βιζας θα βάλουμε σε όλους τους στεριανούς να καθαρίσει το νησάκι μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ