Αναγνώστρια: Ασφάλεια στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες | Για 2, 5 ώρες ταξιδεύαμε στο έλεος του Θεού;

16
16388

Καλησπέρα σας.

Στην επιστροφή μας από τις διακοπές μας στην όμορφη Κω, χρειάστηκε να μεταβούμε στην Αστυπάλαια για μετεπιβίβαση καθώς δυστυχώς δεν υπάρχει απ’ευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι απλησίαστα για μια οικογένεια.. Θα φτάναμε στην Αστυπάλαια στις 02:00 τη νύχτα και ζητήσαμε από τη reception του πλοίου να μας ξυπνήσουν ελαφρώς νωρίτερα από 15′ ώστε να προλάβουμε να ξυπνήσουμε όλοι και τα μεταβούμε έγκαιρα στο γκαράζ του πλοίου. Μας ξυπνήσανε στις 01:30 και μας είπαν ότι φτάνουμε σε 15′ και προκειμένου να προλάβουμε πεταχτήκαμε όλοι έξω από την καμπίνα χωρίς καν να επισκεφθούμε την τουαλέτα και κατεβαίνοντας αισθανθήκαμε ότι το πλοίο παίρνει έντονη στροφή, γεγονός που με έκανε να πιστεύω ότι κάνει τη γνωστή μανούβρα για να δέσει κι έτσι επιταχύναμε ακόμη περισσότερο όσο μπορούσαμε για να μη μείνουμε καταλάθος μέσα. Αφήσαμε σαν τρελοί το κλειδί στη reception και εκεί μας λένε να καθίσουμε στο σαλόνι και θα μας φωνάξουν! Περιμένοντας διαπιστώσαμε μια αναστάτωση από μια ομάδα ντόπιων που περίμενε να κατέβουν στο νησί. Μα1 ανέφεραν ότι δε φτάναμε! Το είχανε διαπιστώσει μόνοι τους αφού δεν έβλεπαν απ έξω το καθιερωμένο γι αυτούς γνώριμο νυχτερινό τοπίο. Το πλοίο είχε παρακάμψει την Αστυπάλαια και κατευθυνόταν προς Αμοργό! Στην προσπάθειά του ο καπετάνιος να διορθώσει το λάθος τουλάχιστον χρονικά, έβαλε φουλ τις μηχανές και παρέπλεε το νησί όσο γρηγορότερα μπορούσε!
Έκπληκτη διαπίστωσα κι εγώ το παραπάνω ελέγχοντας την πορεία του πλοίου στο marine traffic, όπου φαίνεται μετά την Κάλυμνο ταξιδεύαμε μάλλον προς Αμοργό. Δε δόθηκε κάποια εξήγηση από το πλήρωμα, ούτε κάποια συγγνώμη για την αναπόφευκτη καθυστέρηση..
Η ερώτησή μου είναι άραγε για 2, 5 ώρες περίπου ταξιδεύαμε στο έλεος του Θεού; Δε βρέθηκε κανείς στη γέφυρα να το διαπιστώσει και να το διορθώσει; Αν βρισκόταν μπροστά μας ένα δουλεμπορικό με λαθρομετανάστες ή ένα παρατημένο container τι θα γινόταν;; Επίσης άραγε οι ψαράδες που τυχόν ψαρεύανε παράκτια ήταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τα απόνερα ενός Blue Star Patmos που πλέει με 24knots/hr;;
Φοβάμαι ότι δυστυχώς δεν έχουμε μάθει να είμαστε υπεύθυνοι παρά τα τόσα σοβαρά ατυχήματα που έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα..
Επισυνάπτω σχετικές φωτό από την οθόνη του κινητού μου που τις τράβηξα ενώ περιμέναμε στο λιμάνι το επόμενο καράβι.
Που μπορεί κανείς να αναζητήσει μια λογική εξήγηση;
Ευχαριστώ
Σ.Μ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

16 ΣΧΟΛΙΑ

    • Νομίζω πως το λιμεναρχείο είναι που θα έπρεπε να ξέρει. Και της Καλύμνου αλλά κυρίως της Αστυπάλαιας.

      • Ο λιμενάρχης της Αστυπάλαιας ήταν επιβάτης και ήταν εκείνος που πρώτος εντόπισε το λάθος και ζήτησε από τη reception του πλοίου να ενημερωθεί ο καπετάνιος.

  1. Αγαπητη ανανγωστρια ο καπετανιος καλα πηγαινε στην Αστυπάλαια αλλα σε λάθος λιμάνι..Πηγαινε στο λιμάνι του Αγιου Ανδρεα στο οποιο εδω και 3 χρόνια αν θυμάμαι καλα λόγω προβλήματος έχουν σταματησει τα καραβια να δενουν και πάνε στο λιμάνι του Πέρα Γιαλού…η ο καπετανιος είναι νεος και δεν ενημερωθηκε απο την εταιρια η ξεχάστηκε και εβαλε ροτα στο λαθος λιμάνι….Εκει στην Αστυπάλαια τι θα γίνει θα το φτιαξετε επιτελους το λιμάνι? Αυτη η ΚΩΑΝ που μπήκατε τι λέει? Ρε Νικηταρα εσυ ξέρεις κάτι?

  2. Μιλάμε για απίστευτα πράγματα μάλλον το πλοίο δεν είχε καπετάνιο τι σου είναι ο καθε περίεργος να έχει ένα μαριν τραφικ στο κινητό του και να νομίζει ότι ξέρει παραπάνω πράγματα από πτυχιούχους του ναυτιλιακου τομέα στιγμή δεν έκατσε να σκεφτεί ότι έπρεπε μάλλον το δρομολόγιο να γίνει έτσι για διάφορους λόγους αλλά μόνο την πάρτη τους κοιτάνε δεν πρόλαβε να πάει τουαλέτα να φτιάξει το μεικαπ λογικά.

  3. Ο λιμενάρχης της Αστυπάλαιας ήταν επιβάτης και ήταν εκείνος που πρώτος εντόπισε το λάθος και ζήτησε από τη reception του πλοίου να ενημερωθεί ο καπετάνιος. Η πορεία αναστράφηκε αμέσως μετά από ελαφρά στροφή προς βορρά, οπότε απομακρυόταν από κάθε λιμάνι της Αστυπάλαιας. Προς αναγνώστη που θεωρεί ότι ο μόνος λόγος να επισκεφθεί κάποιος την τουαλέτα τη νύχτα είναι να βάλει make up: εκτίθεστε..αλλά τουλάχιστον μας κάνατε να γελάσουμε! Για ξυπνήστε εσείς μέσα στη νύχτα τα μωρά μιας πολύτεκνης οικογένειας που δεν έχει άλλον τρόπο να ταξιδέψει και αν προλάβετε να αποβιβαστείτε βάλτε το make up σας στο αμάξι..!

  4. Σε έναν δικηγόρο να πάτε, να υποβάλλετε αγωγή. Αθηναίο με περγαμηνές σύγκρουσης με συμφέροντα φυσικά. Οι νησιώτες δικηγόροι έχουν άλλου τύπου διασυνδέσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ